Academia Bosch din Timisoara: un centru educational

     



Un punct forte al locatiei din Timisoara este reprezentat de procentul ridicat al angajatilor cu studii superioare, 98% fiind absolventi de universitate sau studenti.

Bosch intelege importanta unei educatii bune a generatiilor viitoare, ca urmare se implica in mod constant in activitati care sustin relatia dintre mediul educational si cel de afaceri. Bosch Service Solutions si-a creat propria academie la Timisoara, un centru educational care ofera programe specifice de training actualilor sau potentialilor angajati Bosch. Alatura-te si tu echipei, aplicand aici pentru unul din rolurile deschise in acest moment.

Essential Managerial Toolkit si Development Program for Middle Management sunt 2 programe destinate formarii managementului Bosch.

Essential Managerial Toolkit dezvolta cunostintele si competentele administrative, manageriale si de leadership ale angajatilor Bosch care au putina experienta (mai putin de 6 luni), sau a celor care nu au deloc experienta manageriala anterioara, pentru a-i orienta si ghida  in preluarea intr-un mod eficient a primei lor pozitii de management sau a rolului de coordonare in cadrul Bosch. 24 de team leaders au incheiat programul Essential Managerial Toolkit in iunie 2018 si 2 grupe noi au inceput deja o noua sesiune.



Development Program for Middle Management ofera suport pentru liderii din middle management, astfel incat la finalul programului, sa isi perfectioneze competentele de manageri de proiect, coordonare si leadership, necesare pentru a se concentra pe obiectivele strategice de business. 26 de lideri au incheiat Development Program for Middle Management in septembrie 2018, si 2 grupe noi vor participa la cea de-a treia editie in 2019.



Bosch Academy sprijina invatarea si procesul de dezvoltare al potentialilor angajati prin programe destinate incepatorilor, astfel incat acestia sa isi dobandeasca independenta, construind o cariera in finante si contabilitate, un exemplu in acest sens fiind Junior Accounting Program.

Lansat in 2018, programul Junior Accounting Program a fost dezvoltat in Timisoara si se adreseaza tuturor celor care doresc sa-si transforme pasiunea pentru cifre in expertiza in domeniul financiar-contabil, deschizandu-si astfel perspectivele pentru o cariera pe termen lung in Bosch.

In cadrul programului, participantii acumuleaza cunostintele financiar-contabile esentiale, cunostinte functionale si competente non-tehnice (soft-skills), desfasoara exercitii practice, pentru ca ulterior sa livreze servicii de contabilitate in cadrul Grupului Bosch la nivel global. Candidatii sunt absolventi de liceu sau de facultate cu pregatire in domeniul economic, precum si persoane care nu au studii economice, dar care vorbesc engleza fluent precum si o alta limba straina specifica serviciilor companiei.

In primele trei sesiuni, 13 formatori Bosch cu experienta au facilitat procesul de instruire care a inclus un numar total de 25 de subiecte de studiu si 100 de ore de contabilitate de baza. Dupa absolvirea programului Junior Accounting, participantii au posibilitatea de a-si continua cariera in cadrul Bosch. 2 grupe noi sunt stabilite sa se desfasoare in prima jumatate a anului 2019.

Pe langa aceste programe, academia isi pregateste anual angajatii cu programe de training personalizate de formare interpersonala, profesionala si lingvistica.

Aproximativ 90 de persoane au absolvit, in 2018, unul dintre programele de dezvoltare oferite de Bosch Academy. Bosch va continua sa investeasca in dezvoltarea profesionala a angajatilor sai si in asigurarea unui mediu optim de lucru, conectat la tehnologie avansata.

Daca vrei si tu sa te alaturi academiei, te poti inscrie pentru cursurile ce vor incepe in 2019. Mai multe detalii vei gasi aici.



 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”