Best. Summer. Ever. @ 100 days of HR powered by Temps



Cum a fost la o ALTFEL de scoala - 100 days of HR, de ce a fost Best.Summer.Ever si de ce merita sa te inscrii la urmatoarea editii afli direct de la Iuliana Leurent, CEO @ TempsHR.

De ce eu, de ce asa si nu altfel?

HR-ul a devenit un domeniu foarte atractiv pentru ca “lucrezi cu oameni” si poate chiar facil in angajare pentru ca vrem sa gestionam “mai bine oamenii”. Ceea ce s-a minimizat insa sunt complexitatea acestei relatii, provocarile si dezamagirile.

Cand am decis sa pornim proiectul acestei Scoli de HR-isti, ne-am dorit sa facem aceasta meserie mai blanda, mai interesanta si absolut mult mai ofertanta prin asumarea rolului de catalizator al potentialului uman. Am decis sa povestim din rolul de partener, beneficiar si alteori furnizor, asemenea relatiilor din fiecare organizatie.

Teoria a fost privita ca un cadru pentru exercitii practice prin care sa inteleaga dinamica acestor relatii si asteptarile implicite. Am creat momente in care ei sa se cunoasca pe ei, sa invete sa dea feedback si sa primeasca feedback astfel incat sa se deschida in comunicari constructive. Am dorit sa le transmitem ca in primul rand a fi coleg intr-o echipa inseamna sa fii deschis, mai putin susceptibil si mai bine pregatit. A fost la fel de important sa inteleaga ca evolutia inseamna mai mult decat job-ul de zi cu zi, inseamna mentorat, inseamna autoeducare, o continua cautare chiar si in situatii nebunuite unde sa aflii raspunsuri si idei. Ca important este sa vrei!

Am luat concepte clasice si le-am reintepretat pentru a ne imagina prezentul si perspectiva, sa poti face alegeri in a construi o viziune mai umana a HR-ului, mai prietenoasa. I-am ajutat sa isi descopere valoarea adaugata in rolul la care aspirau in raport cu abilitatile lor si nu hazardat. I-am invatat sa vada HR-ul ca o fereastra prin care pot privi si pot fi vazuti.

Daca te intrebi care ar putea fi valoarea ta adaugata in viitorul tau job inscrie-te la o ALTFEL de scoala in care vei intelege evolutia procesului de recrutare si transpunerea lui in dinamica companiei, implicit a pietei muncii. Vei invata despre transferul de cunostiinte, despre construirea si dezvoltarea competentelor, despre motivatie si multe altele.

Este o provocare trecerea de pe bancile scolii la un job care sa iti mentina entuziasmul. Stim deasemenea ca HR-ul inseamna in primul rand pasiune si ca este alcatuit din visatori si oameni ce isi doresc sa ajute alti oameni pentru a-si indeplini visele.

Asa ne-am decis sa initiem aceasta calatorie de 3 luni in lumea HR-ului si sa dezvoltam impreuna urmatoarea generatie de specialisti in HR si chiar credem ca am reusit. Dovada sunt oamenii pe care speram sa ii reintalnim in noile lor roluri si care sa inspire la randul lor noi experiente. Daca am vrea sa refacem experienta? Raspunsul este DA! Pentru ca ne-a placut, pentru ca ne-a schimbat si pentru ca am daruit. Am primit cu drag in schimb prietenia lor si emotiile impartasite.

Articol redactat de Iuliana Leurent, CEO

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI