Peste 10 000 de candidați în căutarea unui loc de muncă



Pe 26-27 octombrie la Sala Palatului, a avut loc Angajatori de TOP Bucuresti. Cel mai mare eveniment de cariera din Romania a reunit peste 10 000 de vizitatori, 130 de companii, peste 6000 de joburi și 34 de workshopuri si conferinte.

Peste 10 000 de vizitatori au fost prezenti în cele doua zile de eveniment. 85% dintre candidati au gasit cel putin un job în domeniul cautat de ei la care au aplicat. Dintre cei peste 10 000 de candidati în cautarea unui job, 1300 de persoane au avut ocazia să participe la workshop-uri și conferinte, sesiuni în domeniul lor de interes. In cadrul workshop-urilor, participantii au avut parte de sesiuni de cariera, sesiuni bazate pe competentele cerute de angajatori în anul 2018, precum time management, teamwork, sesiuni în care au avut parte de activitati practice. Au învatat cum sa-si administreze si sa-si planifice eficient bugetul, au făcut primii pasi în digital și au experimentat realitatea virtuala, prin intermediul ochelarilor VR. Tot în cadrul workshop-urilor au învatat sa-si construiasca un profil de LinkedIn atractiv pentru orice angajator.

Zona conferintelor IT a reprezentat un al punct de interes pentru participantii la eveniment. In cadrul conferintelor TechTalks pasionatii de domeniul IT au fost martori la studii de caz din zone precum inteligenta artificiala si automatizare. Un topic foarte util pentru studenti si absolventi a fost cel referitor la cum sa faca tranzitia de la un proiect academic la unul real de software development. Persoanele pasionate de FinTech au descoperit ce inseamna digitalizarea și cum impacteaza ea domeniul financiar-bancar.

In urma evenimentului, CV-urile celor care au fost prezenti la Sala Palatului vor fi analizate de specialisti in recrutare, iar daca se potrivesc cu cerintele joburilor vor fi chemati la un prim interviu.

“Am fost placut surprinsi de entuziasmul iesit din comun al tuturor “trecatorilor” pe la standul nostru. Suntem convinsi ca in urma participarii, vom avea colaborari de succes cu o multime de aplicanți din cadrul targului” – Flori Croitoru, Specialist Recrutare Huawei.

“Pentru L’Oréal, Angajatori de TOP este o oportunitate de a intra in contact cu tinerii absolventi care intra pe piata muncii si care isi doresc o experienta profesionala deosebita in domeniul frumusetii. De asemenea, evenimentul ne-a oferit ocazia de a ne promova competitia internationala BRANDSTORM, o competitie ce dă posibilitatea tinerilor să isi exprime imaginatia si creativitatea” – Magdalena Cring, Human Resources Director L’Oréal Romania.



“Molson Coors are o istorie de peste 250 de ani dar centrul de servicii globale Molson Coors GBS este un angajator relativ nou in Romania. Am crescut insa intr-un ritm extrem de rapid, de la doar cativa angajati la 400 de specialisti în puțin peste un an. In 2019 aproape că ne vom dubla suntem deci dornici sa cunoastem cat mai multi specialisti din zone precum: financiar, administrare a resurselor umane si comercial” – Mirela Slusaru, Internal Communications Molson Coors.

“Am decis sa participam la editia din toamna Angajatori de TOP 2018 pentru ca in fiecare an, echipa Catalyst, prin intermediul acestui eveniment a fost un partener de incredere, care ne-a ajutat sa ne indeplinim obiectivele de recrutare. In urma participarii la Angajatori de TOP ne dorim să angajam persoanele potrivite pentru pozitiile pe care le avem disponibile si sa ne crestem brandul de angajator” – Iulia Somoiag, Marketing Coordinator Valoris Center.

Am revenit cu incredere anul acesta la Angajatori de Top, dupa o pauza indelungata. Participarea noastra la acest eveniment a urmarit promovarea programelor destinate absolventilor / masteranzilor dar si studentilor in an terminal care doresc o cariera in inginerie mecanică, electrică / automatizări şi chimică. Am fost foarte incantati sa intalnim un public activ, cu o atitudine pozitiva şi un grad ridicat de preocupare pentru dezvoltarea profesionala. Suntem increzatori ca am reusit sa identificam un pool de candidati pe care îi putem contacta pentru a discuta mai multe detalii privind programele noastre.” Dumitru Paşcu, Director Resurse Umane HeidelbergCement România.

Cei care nu au ajuns la editia din Bucuresti si vor sa se angajeze, pot participa si la editia virtuala a evenimentului. Evenimentul Angajatori de TOP continuă cu o editie virtuala, pe www.hipo.ro, în perioada 5-25 noiembrie. Participarea la Angajatori de TOP Virtual este gratuita si se desfasoara pe platforma online, www.hipo.ro. Participantii trebuie să isi creeze un cont sau sa-și actualizeze CV-ul pe site-ul www.hipo.ro, iar ulterior pot interactiona cu platforma evenimentului, vor putea vizita profilurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile şi cerintele solicitate de angajatori, respectiv pot aplica la joburi si se pot înscrie la seminarii online (webinarii).

Companiile care doresc să participe la Angajatori de TOP Virtual se pot inscrie pana pe 5 noiembrie la adresa de e-mail angajatori@catalyst.ro

 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI