GWiT lanseaza Code Diversity, primul program care sustine accesul femeilor la meserii din domeniul STEM (stiintelor exacte)



Global Women in Tech (GWiT) lanseaza programul Code Diversity, un proiect care isi propune sa inspire si sa faciliteze accesul tinerelor de anul I la profesiile din domeniul tehnologic. Code Diversity se adreseaza studentelor aflate in primul an de studiu la facultatile din Bucuresti cu specializare in matematica, informatica, cibernetica sau inginerie, si cuprinde doua etape, un Bootcamp, realizat in 6 companii tech, si un Program de mentorat.
 

Timp de trei saptamani, in cadrul Bootcamp-ului, 15 studente vor avea ocazia sa cunoasca profesionisti din sase companii multinationale din domeniul tehnologiei. De asemenea, participantele vor avea oportunitatea sa interactioneze cu membrii seniori ai echipelor, sa lucreze cu diferite tehnologii si sa acumuleze o bază solida si relevanta pentru o viitoare cariera in domeniul STEM (domeniul stiintelor exacte).
 

In fiecare saptamana, tinerele vor vizita cate doua companii si vor participa la prezentari si sesiuni de lucru pe teme precum inovatia in domeniile tehnice, leadership, tehnologii utilizate frecvent in companii, cultura organizationala sau pregatirea pentru o cariera in domeniu. La finalul programului, participantele isi vor continua dezvoltarea profesionala cu ajutorul programului de mentorat al GWiT, din care fac parte profesioniste cu experienta tehnica si de management din cele mai importante companii din domeniul tehnologic, atat din Romania, cat si la nivel global.
 

Procesul de selectie in program se desfasoara pe parcursul lunii iulie, iar inscrierea se face prin trimiterea unui CV, pana la data de 1 august, la adresa hr@globalwomenintech.com. Selectia finala va avea loc in baza unui interviu cu echipa de proiect. Mai multe detalii sunt disponibile online la www.globalwomenintech.com.
 

„Programul Code Diversity vine in sprijinul studentelor din domenii precum informatica, inginerie sau matematica inca din primul an de studiu pentru a le oferi acestora o motivatie in plus de a-si continua cariera pe drumul ales. Le oferim povesti care sa le inspire, posibilitatea de a isi completa studiile cu experienta practica si un program prin care sa isi descopere calitati ce le vor ajuta pe viitor. Credem ca lumea poate deveni un loc mai bun cu ajutorul tehnologiei, dar avem nevoie de diversitate de gen pentru cele mai bune rezultate”, explica Simona Sandru, fondatoarea GWiT.
 

Statisticile Universitătii Bucuresti arata ca aproximativ 30% din studentii inscrisi la facultatea Matematica-Informatica, in perioada 2012–2017, au fost de sex feminin, iar rata de absolvire in randul acestora a crescut constant, de la 46% in 2012, la 76% in 2017.


 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”