Paula Fratila, Genpact: Ne dorim ca munca in compania noastra sa se traduca printr-o experienta atractiva si complexa


Paula Fratila
este Employer Branding & Recruiting Marketing Manager, cu o experienta de 10 ani in Marketing, Management, Planificare si supraveghere financiara in managementul personalului, inclusiv angajare, supervizare, evaluare si administrare a beneficiilor. In plus, are o experienta de 5 ani in Marketing Digital, Servicii Online si Managementul produselor in B2B si H2H. Nucleul digital incepe cu tehnologia si se termina cu utilizatorul, aducand ambele impreuna in moduri neconventionale.


Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?

Industria noastra se caracterizeaza prin dinamism si necesita adaptabilitate la schimbarile rapide ale pietei, ale clientilor. De aceea, flexibilitatea angajatilor pe de o parte si expunerea pe care Genpact le-o ofera de cealalta parte ajuta la dezvoltarea lor profesionala.

In cadrul companiei oferim o gama complexa de traininguri, de la cursuri de contabilitate si financiar pana la perfectionarea limbilor straine. Importanta este deschiderea catre o arie noua, diferita si dorinta de a experimenta si de a aprofunda lucruri noi. Este suficienta motivatia, atitudinea pozitiva si bineinteles cunoasterea la nivel incepator-mediu a unei limbi straine si a limbii engleze.


Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala a companiei?

Cultura Genpact promoveaza invatarea continua si creeaza un mediu in care angajatii au multiple oportunitati de dezvoltare, incurajandu-i sa ramana curiosi si flexibili, sa experimenteze idei si proiecte noi, sa se reinventeze si mai ales sa vina cu placere la munca in fiecare zi. La conturarea brandului nostru de angajator au contribuit semnificativ programele dedicate proaspetilor absolventi, scoala interna pentru tinerii manageri, participarea intensa in activitati de CSR si initiativele din zona de well-being si engagement.

Cursurile si workshop-urile dedicate angajatilor au teme variate, in functie de domeniu de activitate, la care adaugam si sesiuni de project management, gandire strategica si comunicare. Anul trecut in cadrul Genpact Romania s-a inregistrat un numar de 60800 ore de training, atat la clasa, cat si online.



Ce inseamna performanta in cazul unui angajat la voi?

Ne dorim ca munca in compania noastra sa se traduca printr-o experienta atractiva si complexa. Prin toate activitatile derulate, participam activ la dezvoltarea profesionala si personala a fiecarui angajat. Astfel ca performanta oamenilor nostri este sustinuta de pachete salariale atractive, o serie importanta de beneficii si un mediu de lucru dinamic.


Care sunt cele mai deosebite beneficii sau initiative interne de care se bucura angajatii?

Echipa din Bucuresti lucreaza intr-un sediu “verde” din cladirea Hermess Business Campus, situat la doar 300 de metri de Statia de Metrou Pipera. Cladirea ofera angajatilor spatii de relaxare tematice, paste 40 de zone de socializare si luat masa, plus o parcare pentru biciclete. De asemenea in plan sunt cuprinse si un wellness center si un after school.

Ambitia noastra a fost ca oriunde te afli in cladire, sa ai in imediata apropiere o gama larga de solutii spatiale si technologice pentru a stimula activitatea colegilor.

In categoria beneficii, incadram si altele, precum: asigurare de viata, asigurare medicala in cadrul retelei private “Regina Maria”, bonuri de masa si reduceri pentru o gama larga de servicii si produse.



Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare?

Anul acesta continuam un proiect amplu si complex care are in vedere transformarea completa a functiunii de HR. Scopul acestuia este reinventarea modului in care interactionam cu angajatii nostri, punand accent pe experienta pe care o oferim. HR-ul este pentru angajati si business astfel ca toate initiativele noastre se indreapta spre ei.

Ne propunem sa atragem, sa retinem si sa dezvoltam oamenii talentati de care industria si business-ul nostru au nevoie, in acest sens am creat o cultura care promoveaza curiozitatea, flexibilitatea, agilitatea si curajul.


Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?

Genpact este o companie in care 90% din pozitiile de middle si top management sunt ocupate de oameni care au crescut in cadrul echipei.



Despre companie
Genpact este o companie globala de servicii profesionale, ce pune accent pe transformare. Gandim prin design. Visam lumea digitala. Rezolvam problemele cu date. Re-imaginam procesele si inovam continuu. Transformarea se intampla aici. La nivel mondial, cei peste 77.000 de angajati lucreaza in parteneriat cu peste 100 de companii listate in topul Fortune 500. In Romania, Genpact este cel mai mare furnizor international de servicii, pentru clienti globali. Suntem prezenti pe piata locala din 2005 si ne-am dezvoltat in timp ca unul dintre cei mai mari angajatori de pe piata romaneasca, avand peste 3500 de angajati in Bucuresti si Cluj Napoca. Serviciile noastre acopera domenii variate: operatiuni in domeniul financiar-contabil, de achizitii si contract management, suport IT dar si consultanta de business.

Genpact Romania planuieste 1.000 de noi angajari pentru 2018, continuand succesul de anul trecut cu 950 de angajari in birourile din Bucuresti si Cluj-Napoca. In procesul de recrutare accentul va fi pus pe cunoasterea limbilor straine, aceasta cerinta fiind una eliminatorie pentru cea mai mare parte a rolurilor disponibile. Odata ajunsi in companie, noii angajati vor beneficia de o gama larga de training-uri si programe de invatare. Avem roluri deschise atat pentru persoanele aflate la inceputul carierei, cat si pentru cei cu experienta in domenii precum contabilitate, customer support, achizitii, desktop si server support. Momentan compania cauta vorbitori de germana, franceza, spaniola, italiana, rusa, portugheza si alte limbi europene.







     

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On