Ghidul Angajatorilor Internship & Trainee 2018



Studiul Programelor de Internship & Trainee 2018 - Asteptari financiare vs. oferta angajatorilor

Tu stii daca asteptarile tale salariale depasesc propunerile oferite de angajatori sau se afla sub media oferita de acestia pe piata fortei de munca? Catalyst Solutions a realizat in perioada 2-24 martie un studiu despre preferintele si asteptarile salariale ale studentilor in legatura cu programele destinate tinerilor.
La studiu au participat 1210 studenti din Romania care studiaza cu preponderenta in domeniile economic si tehnic.

Vezi rezultatele studiului in primele pagini ale Ghidului Angajatorilor >>

Cum sa iti redactezi CV-ul si scrisoarea de intentie pentru a-ti creste sansele de a fi chemat la interviu? 

CV-ul reprezinta cartea ta de vizita, instrumentul care te recomanda pentru pozitia la care aplici si prin intermediul caruia recruiterul isi poate da seama daca esti potrivit sau nu pentru jobul respectiv. Pe scurt, acesta reprezinta primul contact pe care il ai cu angajatorul. Cu totii cunoastem zicala: „Prima impresie conteaza”, cu atat mai mult in situatia in care prima interactiune cu potențialul angajator se realizeaza prin intermediul unui document scris. Sfatul nostru este sa iei in serios aceasta etapa indispensabila startului iin cariera si sa dedici timp redactarii CV-ului tau pentru a-ti creste sansele de a fi programat la un interviu.

Descarca Ghidul Angajatorilor si vei afla cum trebuie redactat CV-ul si care este structura scrisorii de intentie >>

Interviul de angajare - etapa care iti pune in valoare abilitatile

In articolul precedent am prezentat prima etapa a procesului de recrutare – crearea CV-ului si a scrisorii de intentie, iar in acest articol ne vom concentra atentia asupra pasului urmator: interviul.

Avem pregatite pentru tine sfaturi de la angajatori, precum si sfaturi din partea noastra cu privire la cum sa te prezinti la interviu, astfel incat sa iti continui parcursul spre cariera dorita.

Descarca gratuit Ghidul Angajatorilor si afla care sunt acestea >>

Ce sunt testele de personalitate si aptitudini si cum te poti pregati pentru ele?

Cu siguranta ai trecut prin situatii in care ai aplicat pentru un job sau un program de internship/ trainee si a trebuit sa sustii anumite teste de personalitate si de verificare a aptitudinilor tale.

Testele de personalitate si de aptitudini ii ajuta pe recruiteri sa observe care sunt principalele tale atuuri, aspectele care pot fi imbunatatite si daca poti face fata fluxului de activitati din companie. Pentru a nu te lasa surprins de aceasta metoda de evaluare, noi iti prezentam in urmatorul articol toate informatiile pe care trebuie sa le cunosti cu privire la aceste teste, precum si cum sa te pregatesti pentru a avea rezultate cat mai bune.

Citeste intregul articol in Ghidul Angajatorilor >>

Cum sa te pregatesti de Assessment Center

Eficienta pe termen mediu si lung pe care o are un Assessment Center pentru organizatii reprezinta unul dintre motivele pentru care specialistii in Resurse Umane il utilizeaza atat in evaluarea personalului, cat si in cadrul proceselor de selectie. In cadrul acestora din urma, activitatile create sunt apropiate de cerintele postului, iar fiecare competenta va fi masurata in cadrul mai multor tipuri de exercitii. 

Daca intr-un interviu de angajare ai la dispozitie aproximativ 60-90 de minute sa ii demonstrezi angajatorului ca tu esti candidatul potrivit, in cadrul unui Assessment Center vei avea la dispozitie o perioada mai indelungata de timp. 

Afla din urmatorul articol tot ce ai nevoie sa stii pentru a te descurca la aceasta proba de selectie. Descarca aici >>

Profita din plin de internshipul tau

Un program de internship te ajuta sa-ti dezvolti noi abilitati, sa te familiarizezi cu piata fortei de munca si sa intelegi care domenii de activitate sunt cele mai potrivite pentru tine. Un lucru important este ca ai sansa sa-ti incepi cariera intr-o companie de care esti cu adevarat interesat. Incearca sa faci lucrurile cat mai bine si sa lasi o impresie buna, pentru ca astfel iti poti creste
sansele de a obtine un loc de munca full-time.

Aminteste-ti ca participarea la un program de internship te va duce doar la jumatatea drumului catre succes, urmand ca mai departe sa pui accent pe lucrurile pe care le vei invata din aceasta experienta. Noi ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa profiti la maximum de beneficiile oferite de participarea la un program de internship.

Descarca Ghidul Angajatorilor si citeste articolul complet >>

100+ programe de internship & trainee pe care sa nu le ratezi

Daca te afli in cautarea unui program de internship sau trainee, arunca o privire peste cele pe care le-am selectionat pentru tine si vei descoperi peste 100 de programe care pot fi de interes pentru tine. 

Vezi care sunt programele pe care ti le recomandam in Ghidul Angajatorilor >>
 
Angajatorii prezenti in publicatie care au oportunitati de cariera deschise sunt: Adecco Romania, Amazon, Avira, Azur, Blue Projects, British American Tobacco, Carrefour Romania, Coca-Cola HBC Romania, Comdata Group Romania, DB Global Technology, Deloitte Romania, eMAG, ENGIE, E.ON Romania, Euromaster Tyres & Services Romania, FEV Romania, Flex, Goodyear Dunlop Tires Operations Romania, Grup Renault Romania, HeidelbergCement Romania, Hella Romania, Huawei, Jacobs Douwe Egberts Romania, JTI Romania, Kaufland Romania, Leroy Merlin, LIDL  Romania, McDonald's in Romania, MGI Coutier Romania, Microsoft, Noriel, Peek & Cloppenburg, PepsiCo, P&G Romania, PhotoHotel, Playtika, Plexus, Randstad Romania, REWE Romania - Penny Market, Romfracht, Schneider Electric, Stericycle Romania, Telus International Europe, Ubisoft, Unilever, Winarrow, WNS Global Services Romania, Webhelp Romania

 

Va recomandam si:

Career Guide 2021