Inscrie-te in proiectul Leadershape organizat de V.I.P.





Organizatia studenteasca "Voluntari pentru Idei si Proiecte" organizeaza in cadrul comunitatii Leadership Development un proiect dedicat studentilor cu tema leadership-ului care va avea loc intre 21 si 28 aprilie.

Proiectul Leadershape se adreseaza studentilor si masteranzilor cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani. Proiectul a pornit cu viziunea ca intregul care poate duce spre performanta este alcatuit din: inteligenta emotionala, gandire critica si gandire strategica. Scopul acestuia este de a dezvolta tineri capabili sa devina lideri pentru ca echipele si organizatiile pe care le conduc sa performeze.

Gandirea critica ii este necesara unui lider pentru a realiza conexiuni logice intre idei si argumente si pentru a rezolva probleme dificile. Odata dobandita aceasta competenta, gandirea devine clara, rationala si libera. Inteligenta emotionala este esentiala pentru a-si intelege propria persoana si pentru a fi capabil sa rezoneze cu ceilalti si de a-i cunoaste in asa fel incat sa poata comunica cu ei eficient. Un lider bun ii convinge, inspira si ii motiveaza pe ceilalti. Prin gandirea strategica, acesta poate anticipa si interpreta anumite lucruri intr-un mod corect, ca in final sa poata lua decizii bune.

In cele opt zile intense de proiect, vor avea loc training-uri, workshop-uri si activitati practice menite sa dezvolte competentele mentionate mai sus. Printre activitatile practice se enumera invatarea experentiala, Treasure Hunt-ul, si debate-ul.
Treasure Hunt-ul este un concurs care implica creativitatea si are rolul de a construi echipa, de a facilita comunicarea. Presupune dezlegarea misterelor si gasirea indiciilor ascunse de organizatori.
Invatarea experentiala este un proces prin care studentii vor fi pusi in situatii pentru a invata din experienta avuta, pentru a trai direct anumite sentimente, trairi.

Debate-ul presupune o tema de discutie intre doua echipe, pro si contra. Arbitrul va fi cel care va decide in final care echipa a avut argumente mai solide si puternice si care a reusit sa convinga.

Pe 29 Martie, a avut loc conferinta proiectului Leadershape care a gazduit 50 de studenti. In cadrul conferintei, cei trei speakeri invitati, Daniel Bichis, Cristian Francu si Paul Ardeleanu, au explicat studentilor importanta dezvoltarii inteligentei emotionale, gandirii critice si gandirii strategice.

Proiectul Leadershape se afla la a doua editie si isi doreste studenti dornici de invatare si dezvoltare in domeniul leadership-ului. Inscrierile se pot face pana in data de 13 aprilie, ora 23:59 completand formularul:https://bit.ly/2GjnRZJ

Mai multe informatii pot fi gasite pe pagina de Facebook Leadershape: https://www.facebook.com/vipleadershape

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania