6 intrebari si raspunsuri de la Microsoft RomaniaCe trebuie sa stim despre Microsoft in Romania, in acest moment?

Microsoft este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologie si servicii la nivel global, dar si printre pionierii unora dintre cele mai dinamice zone din sfera tehnologiei – Cloud, AI, Machine Learning, Cognitive Services etc. Mai mult, se numara printre principalii poli de cercetare si dezvoltare in domeniul digital si cele conexe lui, prin centrele Microsoft Research si printr-o retea globala de colaborari academice.

Microsoft Romania are aproximativ 1.300 de angajati si colaboratori, iar directia actuala de dezvoltare este construita in jurul conceptului de „transformare digitala”. Microsoft Romania, fiind prezent in Bucuresti si Timisoara, este un principal furnizor de servicii si tehnologii Cloud si AI, aducand evolutii majore in felul in care sunt abordate conceptele si procesele de business, precum si activitatile vietii de zi cu zi.

Care sunt beneficiile de care se bucura angajatii sau viitorii angajati Microsoft Romania?

Zona de Employee satisfaction & Engagement reprezinta un obiectiv constant pentru Microsoft. Ne uitam la ceea ce inseamna atat well-being-ul (starea de bine a) colegilor nostri, cat si a familiilor lor (Family Care Program), astfel incat, de exemplu, pachetul medical pe care il oferim este printre cele mai competitive din piata.

Beneficiile iau in calcul politica globala a Microsoft de a proteja sanatatea angajatilor, dar au si o amprenta locala care se regaseste in mic dejun, fructe, o diversitate substantiala in zona de bauturi racoritoare, masaj la birou, posibilitatea de a accesa tehnologii de ultima generatie inainte de a fi disponibile pe scara larga, cat si posibilitatea de a lucra de acasa sau din orice locatie. Pachetul complet de beneficii este in continua adaptare si are la baza feedback-ul angajatilor prin intermediul unui dialog permanent.

Are Microsoft o abordare deosebita in piata? Care sunt initiativele cu care va mandriti?

Microsoft si-a conturat in piata imaginea unui angajator progresist, parte a avangardei tehnologice, iar aceasta misiune pleaca odata cu un “Growth Mindset” dovedit de catre toti oamenii recrutati pentru companie. 

La baza culturii organizationale Microsoft stau valorile diversitatii si incluziunii. Romania a fost ambasadorul acestor valori prin programele “Codess Romania” si “Do IT, Girls!”, aceste evenimente sunt dedicate femeilor, care sunt incurajate sa urmeze sau sa continue cariere profesionale in domeniul tehnologiei, iar Microsoft poate fi unul dintre angajatori, desigur.

Unul din domeniile de interes deosebit este dezvoltarea accelerata a tehnologiei de inteligenta artificiala cu ajutorul Microsoft Cognitive Services, o colectie de API-uri ce folosesc puterea platformei cloud Microsoft pentru a permite dezvoltatorilor sa construiasca aplicatii ce interactioneaza cu utilizatorul folosind doar vocea si imaginea.

Cum se pot alatura studentii echipei Microsoft?

Microsoft si-a concentrat atentia permanent catre zona de talente, iar Romania nu face exceptie. Ramanem deschisi catre potentialul real al pietei si venim in intampinarea studentilor si absolventilor cu o serie de job-uri si programe.

Spre exemplu, tinerilor absolventi le punem la dispozitie un program global – Microsoft Academy and College Hire (MACH), prin care Microsoft le ofera pozitii absolventilor pasionati de tehnologie. Acest program este unul dintre multele exemple care vizeaza o dezvoltare accelerata a proaspetilor absolventi de facultate. Profilele cu senioritate sunt mult mai complexe iar cunostintele necesare sunt diverse, incepand de la expertiza temeinica in tehnologie, abilitatile de interactiune cu clientii si/sau limbile straine vorbite fluent.

Microsoft Student Partners este un program de dezvoltare personala si profesionala initiat de Microsoft si se adreseaza studentilor din toata lumea. In Romania acest program se desfasoara in cadrul ASE si reprezinta o modalitate foarte eficienta de a aduce studentii in contact direct cu tehnologia si inovatia, acestia avand posibilitati reale de angajare dupa finalizarea studiilor.  

Ce ar trebui sa stie un candidat care isi doreste sa isi continue sau sa isi inceapa cariera alaturi de Microsoft?

Sunt cateva cerinte clare, in linie cu strategia de crestere a business-ului Microsoft in Romania:

  1. Cunoastrea limbilor straine europene, de circulatie internationala (o a doua limba straina, pe langa limba engleza, reprezinta un avantaj: germana, franceza, italiana, rusa)

  2. Pasiune pentru tehnologie (proiecte personale sau universitare, cursuri, certificari)

  3. Abilitati de comunicare cu clientii si un grad ridicat de adaptabilitate la un mediu alert si competitiv.

Care sunt planurile Microsoft? Pentru ce tipuri de joburi recrutati cand vine vorba de profesionisti?

Microsoft Romania este si anul acesta pe lista centrelor cu un real potential de crestere. Din perspectiva recrutarii, profile de interes pentru noi vor fi atat cele tehnice (suport tehnic, dezvoltatori software si de algoritmi, arhitectura), cat si cele de management (people management, project/program management) sau consultanta. 
 

Microsoft Romania Jobs

 

Va recomandam si:

Obtine biletul tau de intrare la #ADT - CV Barcode

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI