CV Europass - ce este si cum se completeaza?

cv-europass

CV-ul Europass este un document standardizat la nivel european prin care candidatii isi descriu competentele si calificarile. Cum arata un model de CV Europass completat in romana? Ce informatii generale contine un Europass CV Template? Ce avantaje ai folosind un curriculum vitae Europass? Toate acestea sunt intrebari la care vei afla raspunsul in randurile care urmeaza.

1. Ce este CV-ul Europass?
2. Cum iti poti crea un CV europass online?
3. Cum se completeaza CV Europass in romana?
4. Experienta profesionala din CV Europass completat
5. Sectiunea educatie si formare
6. Competente personale din formular CV Europass

Ce este CV-ul Europass? 

  • Spre deosebire de CV-urile unui designer sau al unui fotograf care pun mai mult accent pe aspect, pe portofoliile acestora si pe abilitatile creative, CV-ul online Europass evidentiaza aptitudinile si realizarile tale profesionale, indiferent de domeniul in care activezi;
  • CV-ul Europass pdf a aparut din dorinta unei organizatii europene sa creeze un model standardizat care sa ofere o sansa egala fiecarui candidat, diferenta facandu-se in functie de experienta si abilitati, netinand cont de formatul CV-ului.
  • Este disponibil in peste 30 de limbi straine, deci iti poti crea CV-ul Europass online in romana;
  • Modelul este universal acceptat in statele membre ale Uniuniii Europene, dar si in alte state;
  • Modelul de CV europass este recunoscut de angajatorii din privat si din mediul public, atat din Romania, cat si din strainatate;
  • De asemenea, modelul este cerut si de facultatile din Romania, in procesul de inscriere si in cadrul programelor de schimb international, precum Erasmus.


Cum iti poti crea un CV europass online

  • cu ajutorul editorului creat de noi, care iti ofera si template-uri care sa te scoata din anonimat. Descopera Europass CV editor aici
  • cu ajutorul instructiunilor care pot fi gasite pentru fiecare camp din editor;

  • offline cu ajutorul CV Europass in word templates, ghidurilor si exemplelor care pot fi downloadate;


Modelul de CV Europass completat in romana – cum se completeaza?

Modelul de CV Europass romana se completeaza conform unor grile standardizate de auto-evaluare. Una dintre aceste sectiuni este cea referitoare la competentele lingivistice. Modelul de CV Europass in Word are sectiuni referitoare la tipuri de competente, obtinute in cadrul educatiei formale sau intr-un context non-formal (competente organizationale, sociale, tehnice).
 

Descarca model CV Europass romana





Descarca model CV Europass completat romana




Descarca instructiuni de completare CV Europass in romana





Descarca model CV Europass English




Descarca CV europass editabil



 



Informatii personale din CV Europass completat in romana 

Sectiunea de informatii personale din Cv-ul Europass in romana include 10 campuri, cu toate acestea, nu este necesar sa le completezi pe toate. Avantajul CV-ului Europass este ca le poti elimia usor din template-ul pe care lucrezi.

Noi iti recomandam sa pastrezi doar campurile care sunt cele mai importante si relevante pentru specialistul in resurse umane: numarul de telefon, adresa de e-mail si data de nastere. Conform ultimelor prevederi legale nu este necesar sa completezi campurile referitoare la sex si nationalitate.

In ceea ce priveste includerea unei fotografii, parerile sunt impartite si nu exista un raspuns corect. Majoritatea recrutorilor considera ca nu este nevoie, mai ales ca astfel nu se pot face discriminari de rasa, varsta sau sex.
 

Sectiunea Profil Personal trebuie completata inainte de CV Europass download 

Recomandam utilizarea acestei sectiuni din cv-ul europass in romana doar daca detii destule informatii despre postul pentru care candidati. Concentreaza-te pe punctele forte si pe realizarile cheie specifice postului.

Inainte sa pregatesti pentru descarcare CV-ul Europass, incearca sa eviti expresii generice si cliseice precum „Imi plac provocarile si sunt pregatit pentru orice noua experienta”.

Profilul personal nu ar trebui sa depaseasca limita de 100 de cuvinte, sa fie concis, dar in acelasi timp sa releve si faptul ca esti un candidat ideal pentru post. Aceasta sectiune ar trebui sa includa informatii despre experienta si abilitatile tale.
 

De ce este importanta completarea sectiunii Profil personal din modelul de CV Europass completat in romana

In cazul in care vor fi mai multi candidati pentru acelasi post, cu siguranta ca recrutorul va face o scurta lista cu cele mai bune CV-uri si va fi atent la cuvintele cheie care demonstreaza motivarea ta de a obtine jobul, de experienta si competentele tale.

Exemple
Sunt o persoana deschisa cu o experienta de peste 5 ani in crearea si dezvoltarea de siteuri si baze de date. Competentele tehnice dezvoltate de-a lungul carierei mele in sectorul IT, precum si bunele abilitatil interpersonale imi ofera bazele necesare pentru a continua dezvoltarea mea in aceasta industrie.

Experienta de 3 ani in project management si studiile urmate in cadrul unei facultati cu profil mi-au oferit sansa de a ma maturiza si de a dezvolta bune abilitati de time management si leadership. Astfel, pot coordona foarte bine echipa de proiect pentru a atinge obiectivele propuse in termenul limita.

Sunt o persoana articulata, pasionata de literatura. Imi place sa ma bucur de fiecare etapa a scrierii unui articol, de la documentare pana la scrierea acestuia. Una dintre reusitele mele este publicarea a peste 200 de articole in publicatii de top in ultimul an.

                

  Completeaza in 3 minute si iti descarci CV-ul Europass in format PDF   


Descarca model CV Europass romana




Descarca model CV Europass completat romana





Descarca instructiuni de completare CV Europass in romana




Descarca CV europass editabil





Descarca model CV Europass English



Sectiunea Experienta Profesionala din Curriculum Vitae Europass

Aceasta sectiune este cea mai importanta din curriculumul tau vitae europass necompletat si pe care recrutorii o vor analiza cel mai indeaproape. Ideal ar fi ca in momentul in care aceasta sectiune este parcursa de angajatorul acesta sa observe parcursul tau profesional si dezvoltarea.

Notarea experientei profesionale se face incepand cu cea mai recenta, listandu-le apoi pe restul descrescator. Listeaza companiile in cadrul carora ai lucrat, perioadele de angajare, pozitia pe care ai ocupat-o si o lista cu responsabilitatile si reusitele tale.

In momentul in care mentionezi responsabilitatile si rezultatele tale, evita sa copiezi identic responsabilitatile din fisa postului. Trebuie sa folosesti aceasta sectiune pentru a sublinia abilitatile si realizarile tale, este locul in care poti demonstra ca tu esti candidatul pe care compania il cauta, recomanda Alison Doyle, a carui website se afla in Forbes’ Top 100 Websites for your career.

De asemenea, daca esti student si nu ai acumulat o experienta profesionala in cadrul unui job full time, evidentiaza programele de internship si joburile part-time.
 

Cum se completeaza Sectiunea Educatie si Formare din Curriculum vitae Europass

Aceasta sectiune din CV-ul Europass este foarte importanta mai ales pentru studentii si absolventii care nu au acumulat o experienta profesionala vasta, dar care pot miza pe studiile urmate pentru a da startul carierei lor.

Daca esti student sau proaspat absolvent si nu ai o experienta profesionala vasta, descrie mai mult educatia si formara profesionala si mentioneaza activitatile de voluntariat sau practica.

In aceasta situatie, este important sa mentionezi mai mult decat numele facultatii, specializarea si perioada in care ai urmat facultatea. Descrie cursurile pe care le-ai urmat si care consideri ca iti ofera cunostintele pentru jobul sau internship-ul dorit.
De asemenea, poti mentiona si cateva proiecte in cadrul caruia ai lucrat cu mecanise sau informatii referitoare la domeniul in care vrei sa activezi.

De exemplu, daca aplici la un job cu focus pe tehnologia informatia poti mentiona un proiect de programare mai complex care presupunea crearea de baze de date Excel

Experienta student

Universitatea X, specializarea Inginerie Aerospatiala – studii licenta
Perioada: 01.10.2012-01.07.2016

Principalele materii studiate:
Aerodinamica – Proiect „Studiul celor mai importante efecte ale paletelor profilante in aer; Programe software folosite: Catia V5, ANSYS-Fluent (CFD).
Inginerie aeriana – Proiect Master Plan of LAX Airport
Vehiculele Spatiale si Proiectile

Experienta profesionist

Post Network Operation Engineer
Compania X (scurta descriere a companiei)

Responsabilitati:
- monitorizarea 24/7 a retelelor germane 2G, 3G si 4G folosind sisteme de management (analizarea situatiilor pentru a identifica problemele)
- investigarea sistemelor de alarma de pe diferite echipamente si tehnologii referitoare la Core Network (GSM, UMTS, SDR, LTE, etc.) si PDH, SDH, Microwave, ATM, IP
- Realizarea rapoartelor telecom pentru a atinge target-l stabilit (KPI’s)


 

Descarca model CV Europass romana





Descarca model CV Europass completat romana




Descarca instructiuni de completare CV Europass in romana





Descarca model CV Europass English





Descarca CV europass editabil



Sectiunea Competente personale din Formularul CV Europass

Limbi straine

Un lucru important care trebuie retinut in momentul in care completezi aceasta sectiune este sa nu supraestimezi nivelul de cunoastere a unei limbi straine, pentru ca in marea majoritate a cazurilor vei fi testat la interviu.

Evaluarea nivelului de cunoastere a limbilor straine foloseste modelul Cambridge sau DELF de notare cu calificative de la A1 la C2.

Calificativele A1 si A2 sunt echivalentele nivelului incepator.
Calificativele B1 si B2 sunt echivalentele nivelului mediu.
Calificativele C1 si C2 sunt echivalentele nivelului avansat.


In cele mai multe dintre cazuri, desi candidatul cunoaste o limba straina la nivelul cerut de angajator, acesta nu reuseste sa isi autoevalueze competentele in mod corect. O problema care favorieaza perceptia gresita a angajatorului cu privire la gradul de cunoastere a limbii de catre candidat este existenta mai multor scari de evaluare care circula pe piata.

Descopera la ce nivel esti si cum sa iti autovevaluezi corect abilitatile lingivistice aici.

 

Competente de comunicare, competente organizationale, competente digitale in CV Europass 

La aceasta sectiune, cand detaliezi competentele personale, utilizeaza cuvinte simple si un limbaj clar, incearca sa eviti cliseele precum „Lucrez bine in echipa”, „Imi plac provocarile” si nu lista nicio abilitate care nu poate fi insotita cu exemple sau dovezi.

In plus, specifica in ce context ai obtinut competentele mentionate in CV-ul europass pdf. Poti face referire la programe de practica, seminarii, activitati de voluntariat, cursuri de perfectionare etc.

Nu uita sa downloadezi modelul de CV Europass in word sau CV-ul europass in pdf , dupa completarea cv-ului Europass, deoarece site-ul nu permite salvarea documentului online. De asemenea, este foarte important sa actualizezi CV-ul regulat cu eventuale noi abilitati dobandite si experienta profesionala.

Daca toate informatiile prezentate de noi nu iti sunt suficiente, urmareste tutorialul de mai jos pentru a descoperi cum sa iti completezi CV-ul europass.

 

Citeste si:

 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI