Ce companii angajeaza la sfarsitul anului 2017?

Cei care sunt in cautarea unui job nu trebuie sa isi faca griji. Angajatorii anunta planuri de angajare pentru ultimele luni ale anului.

Companiile anunta angajari la sfarsitul anului 2017
56% dintre angajatori se asteptau la inceputul acestui an la un val mare de angajari conform studiului Global Recruiting Trends 2017 realizat de LinkedIn.
Ultimele trei luni ale anului 2017 sunt si ele pozitive. 20% dintre angajatori anticipeaza o crestere a numarului total de angajati, 12% prognozeaza o scadere si 66% nu prevad nicio schimbare, a rezultat in urma studiului Perspectivele Angajarii de Forta de Munca de Manpower Group.

Sursa: Studiu Manpower Group - Perspectivele de angajare pentru lunile octombrie-decembrie 2017
 
In ce sectoare si regiuni se asteapta o crestere a numarului de angajati?
In 8 din cele 10 sectoare de activitate analizate si in toate cele 8 regiuni ale tari este asteptata o crestere a numarului de angajati. Cele mai avantajate sectoare sunt sectorul financiar, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri, in timp ce pe ultimele sectoare se claseaza comertul si sectorul transport.

Sursa: Studiu Manpower Group - Perspectivele de angajare: comparatii la nivel de sector de activitate
 
In ceea ce priveste cele 8 regiuni ale tarii, in 5 dintre acestea perspectivele de angajare slabesc. Cea mai mare scadere este inregistrata in Nord-Est, fiind urmata de Sud-Vest si Nord-Vest.

Sursa: Studiu Manpower Group - Perspectivele de angajare - comparatii la nivel regional
 
“Prognozele sunt pozitive”, afirma Igor Hahn, Country Manager ManpowerGroup Romania. Insa, spre deosebire de intentiile formulate la mijlocul anului 2017, cand indiferent de sectorul de activitate sau de regiunea geografica, angajatorii raportau intentii de angajare pozitive, in ultimele luni ale anului perspectivele sunt negative pentru doua sectoare: energie electrica, apa, gaze si transport, depozitare si comunicatii.
Anul 2017 este cel mai bun pe piata HR din ultimii 10 ani, din perspectiva solicitarilor venite din partea companiilor si a pozitiilor inchise, conform Adecco, una dintre cele mai importante agentii de recrutare din Romania.


Citeste si:
 

Ce companii angajeaza la sfarsitul anului 2017?
Planuiesti sa te angajezi aceasta toamna? Angajatorii din industrii precum IT, automotive, inginerie, educatie sau retail au anuntat angajari recent, iar noi am realizat o lista cu acestia. Lista este in curs de actualizare, astfel ca nu ezita sa o consulti pentru a vedea ce companii mai recruteaza.

Domeniul IT

Cel mai mare retailer din lume, Amazon va recruta cel putin 1.300 de angajati pentru noul sediu din Bucuresti. Compania americana a demarat deja recrutarile in Bucuresti, o parte dintre cei angajati facand parte din echipa centrului de dezvoltare de software detinut de Intel. Noul sediu din Romania gazduieste 4 departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services si Digital Imagining.

 
SAP, compania germana specializata in dezvoltarea de solutii software de business are in prezent aproximativ 50 de pozitii deschise. In centrul din Romania, cei 570 angajatii lucreaza pentru toate tipurile de solutii SAP, iar de curand au inceput sa dezvolte solutii si pentru proiecte locale.
 
Wipro a deschis un nou centru tehnologic dedicat industriei auto. “Centrul de Excelenta in  Automotive" are birouri in Timisoara si in Bucuresti, iar compania recruteaza experti in IT pentru noul centru. Compania cauta ingineri motivati si cu un bagaj de cunostinte considerabil, cu un nivel de experienta middle sau senior. Wipro se afla pe piata din Romania de mai bine de 10 ani. 

 
  Qualitance si-a marit echipa cu 40 de specialisti IT in primele 6 luni ale anului, ajungand la peste 200 de angajati si continua recrutarea. Compania lucreaza in principal pentru proiecte mari din strainatate, din SUA si Europa. Candidatii trebuie sa aiba nivel de experienta middle sau senior si sa fie pasionati de domeniul tehnologic.

 
Coface vrea sa iti completeze echipa locala cu inca 50 de profesionisti IT pentru centrul de dezvoltare IT din Bucuresti. Robert Lupoiu, Head of Development declara ca una dintre provocari este gasirea unui numar semnificativ de programatori Java. Coface este singurul furnizor de servicii integrate de management al riscului de credit din Romania prin cele trei linii de business: Asigurarea de Credit Comercial, Informatii de Afaceri si Colectarea Creantelor. 

 
berg Computers si-a extins activitatea in Oradea si astfel unul dintre obiectivele lor este dublarea echipe de SAP. Compania este in cautare de noi colegi, pasionati de programare. Cateva dintre pozitiile disponibile sunt: Java Script Frontend Developer, Backend Developer si Test Engineer.

 
Fitbit a deschis in Bucuresti cel mai mare centru de cercetare si dezvoltare din Europa. Principalele activitati ale centrului vor fi de management, design si software engineering. Echipa de tech recruteaza tineri pasionati care vor sa se specializeze sau profesionisti in domeniul IT.
 
Domeniul Logistica
 
Centrul de servicii DB Schenker vrea sa iti extinda echipa cu 100 de oameni. Candidatii trebuie sa aiba bune abilitati de vorbire in limba engleza, pot fi juniori, avand sanse de dezvoltare la nivel de seniori, experti, team leaderi sau manageri.
 

Vezi toate job-urile in domeniul Logistica


Domeniul Telecom
 
Huawei Technologies, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente si servicii pentru industria telecom planuieste sa depaseasca 1.550 de angajati in Romania pana la finalul anului 2017. In Romania, compania are 2 sedii, unul in Bucuresti si altul in Timisoara. In prezent, dintre cei 1.500 de angajati, 700 lucreaza in cadrul Centrului Global de Servicii, 550 in birourile administrative si 250 in Centrul de Support Service.
 

Domeniul Inginerie
 
Grup Renault, centrul de inginerie al producatorului auto francez Renault planuieste sa recruteze 300 de ingineri pentru birourile din Bucuresti, Mioveni si Titu. Compania recruteaza cu precadere ingineri aflati la inceput de cariera care vor intra intr-un program intensiv de training.
 
Litens Automotive Eastern Europe a inaugurat prima unitate de productie din Romania. In prezent, compania are 10 angajati, iar numarul acestora va creste la aproximativ 250 pana in 2019. Litens este recunoscut in intreaga lume ca un angajator care promoveaza valori solide, precum inovatia, multiculturalismul si grija fata de mediu. Sunt convins ca aceste valori se regasesc si in Timisoara, pe langa competentele tehnice deja dovedite ale angajatilor romani. 

Calsonic Kansei, companie nipona isi extinde activitatea in Romania si recruteaza in Ploiesti aproximativ 300 de oameni pentru fabrica de componente electronice. Compania este un furnizor de componente auto pe plan mondial si are peste 50 de centre de productie.
 
Emerson, companie americana, continua angajarile in Romania. Aproximativ 200 de joburi sunt disponibile pentru campusul din Cluj Napoca in domenii precum inginerie, tehnologia informatiei, in productie, finante, resurse umane, marketing si suport pentru clienti.
 
Continental va deschide in urmatorii ani o noua cladire destinata activitatii de cercetare si dezvoltare la Sibiu, unde urmeaza ca echipa sa fie marita cu 1,000 de oameni. Daca iti doresti un job provocator intr-un mediu multinational, cu oportunitati excelente de dezvoltare a carierei atat din punct de vedere tehnic cat si managerial, atunci Continental este compania care te poate ajuta sa atingi aceste teluri.
 
Domeniul Voluntariat
 
Organizatorii Festivalului International de Teatru de la Sibiu au lansat sesiunea de inscrieri pentru programul de voluntariat dedicat celei de-a 25 –a editii. Profilul candidatului: sa aiba peste 16 ani, sa fie inca student, dornic sa invete, iar seriozitatea, respectul, pozitivismul, empatia si proactivitatea sa il caracterizeze. Cei interesati pot aplica in perioada 1 octombrie-1 decembrie.
 

Domeniul Educatie-Training
 
 Teach for Romania recruteaza a 5 a generatie de profesori si invatatori pentru scolile din medii vulnerabile. O noua generatie de peste 60 de profesori va incepe predarea din septembrie 2018. Candidatii acceptati vor trece printr-un program intens de pregatire in leadership si educatie.
 

Domeniul Turism
 
Wizz Air lanseaza cea mai mare campanie de recrutare din istoria sa, in urma careia va crea 1,300 de  joburi in anul care urmeaza. Compania va organiza 400 de sesiuni de recrutare pentru piloti si pentru insotitori de zbor. Astfel, echipa va numara mai mult de 4,500 de persoane pana la finalul anului 2018.
 
G2 Travel isi extinde activitatea operationala din Romania, iar echipa care in prezent e formata din 350 de persoane planuieste sa atinga pragul de 400 de angajati pana la sfarsitul acestui an. Compania vizeaza mai multe categorii de candidati: tineri absolventi, studenti, persoane care au dificultati sa isi gaseasca un loc de munca, oameni cu competente lingvistice si abilitati de comunicare.
 

Domeniul Banci
 
BNR ofera specialistilor romani care lucreaza in strainatate, 5 posturi de economisti, in cadrul programului Brain Regain 2017. Conditile generale pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca pentru a fi eligibili sunt detinerea unei diplome de master si/sau doctorat, experienta profesionala de minim 5 ani obtinuta in strainatate (in institutii financiare internationale, banci centrale sau comerciale, institutii de cercetare), cunoasterea la nivel "proficiency" a limbii engleze si sa fie cetateni romani.
 
Domeniul Retail
 
Starbucks va deschide anul acesta intre 10 si 20 noi locatii in Romania. In urmatorii doi ani, compania planuieste sa recruteze aproximativ 500 de angajati pentru noile unitati deschise. Brandul american a intrat pe piata din Romania in urma cu 10 ani, iar in prezent 29 de cafenele au fost in tara, cele mai multe fiind prezente in Bucuresti. Printre valorile ersoanelor care sunt interesate sa lucreze pentru unul dintre brandurile de renume ale lumii se numara transparenta, demnitatea, respectul, curajul si dorinta de a aduce rezultate cat mai bune.

Taco Bell Romania recruteaza 40 de persoane pentru noul restaurant care se va deschide in Baneasa Shopping City din Bucuresti. Taco Bell face parte din portofoliul Yum! Brands si este principalul lant de restaurante de tip quick service restaurant, care ofera produse de inspiratie mexicana. Compania recruteaza personal pentru restaurantul de la parterul mall-ului Baneasa Shopping City. Ce fel de candidati cauta? Oameni deschisi, prietenosi, cu simtul umorului.



Grupul Happy intra pe piata din Romania cu prima pizzerie Sbarro. In urmatorii ani planuiesc sa deschida 30 de locatii si sa angajeze 600 de oameni.

 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI