Despre carti si oameni cu Bookster

Bookster este prima biblioteca moderna pentru companii din Romania. Selecteaza cele mai bune carti din lume, le livreaza la biroul angajatilor din Romania si, astfel, le usureaza accesul la cartile pe care doresc sa le citeasca.

Aceasta idee a luat nastere cu scopul de a-i inspira pe oameni sa isi descopere visele sa si le atinga prin lectura. In prezent, biblioteca are 32 300 booksteri activi, 73000 de imprumuturi si 250 companii abonate.

Cristi Naftanaila, CEO la Bookster, a vorbit in cadrul Top Talents Romania 2016 despre felul in care depinde doar de noi sa ne imbunatatim viata, respectand anumite principii.
„Trebuie sa ai o cariera si sa lucrezi intr-un loc care iti place si care te face sa te simti apreciat pentru ceea ce faci, sa simti ca tu contribui la o lume mai buna”, este de parere Cristi Naftanaila.
El ne-a invitat sa reflectam asupra catorva aspecte:

Cum facem sa avem o viata fericita?

E important sa te gandesti la strategia vietii tale, unde vrei tu sa ajungi. De exemplu, Clayton Christensen, profesor la Harvard, despre care speakerul acestei sesiuni a amintit in cateva randuri, isi lua o ora in fiecare seara sa gandeasca, sa citeasca si sa se roage. Se gandea la felul in care vrea sa arate viata lui si cum poate sa schimbe lucrurile in mai bine.

Cum sa facem sa avem viata pe care ne-o dorim si ce strategie sa adoptam pentru a obtine ceea ce ne dorim?

Conform planului lui Clayton, intotdeauna trebuie sa te gandesti la ipoteze pe care sa le testezi pe niste situatii mai mici si apoi sa masori rezultatul. Daca e bun, continua cu ce ai inceput. Daca este contrar, vezi ce nu merge, schimba strategia si ia-o de la capat.
In cazul unui lean start-up, incepi strategia de business de la ipoteze pe care sa le testezi pe un grup mic de oameni. Apoi, cand vrei sa lansezi o idee, fie iti confirmi ipotezele si mergi mai departe, fie schimbi ceva si vezi cum merge in directia aleasa.

Cum sa faci sa nu intri la inchisoare?

Mai in gluma, mai in serios, multe persoane au probleme cu legea. E mai bine si sigur sa iti pastrezi principiile in 100% din timp decat in 99 % din timp. De aceea, actiunile tale, indiferent ca vorbim despre cele de la locul de munca sau despre cele din viata de zi cu zi, trebuie sa respecte anumite reguli.

Ce profil de oameni cauta Bookster?

Trebuie sa fie oameni descurcareti, inteligenti, pregatiti sa faca treaba fara sa stie cum se face sau fara sa astepte de la cineva sa ii spuna care e drumul.

Nu rata editia Top Talents Romania 2017 care va avea loc pe 24-25 noiembrie, la Hotel Caro, Bucuresti. Inscrie-te acum!
 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI