Ghidul Angajatorilor Internship & Trainee 2017

   






















 

Ghidul Angajatorilor este instrumentul prin care studentii sunt informati cu privire la ultimele programe de internship si trainee deschise de companii de renume din Romania. Aceasta include si articole de cariera cu scopul de a oferi informatii relevante tuturor celor care se afla la inceput de drum in cariera lor profesionala.

Iata subiectele pe care le-am abordat in cadrul acestei editii a Ghidului Angajatorilor: 


10 mituri ale programelor de internship si trainee

Un program de internship este pe cat de util, pe atat de motivant. Daca ai anumite preconceptii despre ce presupune munca unui intern, aplica la un astfel de program si afla chiar tu care dintre acestea corespund sau nu realitatii.

Noi ti-am pregatit o lista cu miturile pe care le-am auzit de-a lungul timpului. Tu pe care dintre acestea le credeai adevarate?

Descarca Ghidul Angajatorilor si afla care sunt acestea.

Cum te ajuta experienta unui internship la primul tau job?

Angajatorii cauta sa vada in CV-ul tau cat mai multe initiative si activitati in care ai fost implicat, iar aici includem atat programele de internship, cat si activitatile desfasurate in ONG-uri sau experientele Erasmus si Work and Travel. Implicarea ta în diverse proiecte si programe le demonstreaza angajatorilor faptul ca esti o persoana implicata si interesata in dezvoltarea competentelor tale.

Dar cum se diferentiaza pana la urma studentul care se axeaza numai pe facultate de cel care face voluntariat sau aplica la programe de internship? Cum va arata viata lor iîntr-o companie, cu un job full-time?

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor

10 lucruri pe care sa nu le faci in cadrul programului de internship

Un program de internship sau trainee se poate transforma intr-un loc stabil de munca. Acesta face trecerea de la mediul academic la cel profesional, deci reprezinta o modalitate prin care iti poti evalua cunostintele dobandite in perioada studiilor. Sunt multe aspecte de care trebuie sa tii cont.

Deocamdata, iata ce noi nu iti recomandam sa faci pe parcursul unui astfel de program. 

Descarca Ghidul Angajatorilor si citeste recomandarile noastre. 

Ghidul tau de cariera in consultanta

Iti doresti o cariera in consultanta, dar nu ai idee de unde sa pornesti? Stim ca inceputul este cel mai greu, de aceea ne dorim sa avem o contributie in procesul de selectie al viitoarei tale cariere. Consultanta este un domeniu cu adevarat dinamic, iar pentru a avea parte de cel mai bun START, venim in sprijinul tau cu informatiile de baza pe care trebuie sa le cunosti atunci cand doresti sa investesti in dezvoltarea unei cariere in acest domeniu. 

Ce inseamna o cariera in consultanta? Pe parcursul articolului vei afla ce implica acest domeniu vast, care sunt cunostintele si aptitudinile pe care ar trebui sa le detii, care este procesul de selectie, precum si care poate fi evolutia ta in cadrul unei companii din BigFour. Descarca Ghidul Angajatorilor!

Ce inseamna o cariera in telecom/ automotive/ inginerie/ FMCG?

Inainte sa iei decizia de a aplica pentru una dintre pozitiile deschise de companii, iti recomandam sa te documentezi cu privire la industria in care activeaza compania respectiva. Astfel vei intelege mai bine la ce anume trebuie sa te astepti si vei putea alege industria care se potriveste cel mai bine cunostintelor si dorintelor tale.

Am intrebat mai multi reprezentanti care lucreaza in industrii precum Telecom, FMCG, Automotive, Inginerie, Energie&Petrol si Servicii externalizate. Afla care sunt parerile acestora descarcand Ghidul Angajatorilor. 

Cativa dintre angajatorii pe care ii poti intalni in paginile publicatiei sunt: Accenture, AIESEC Romania, Azur, Atoss Software, BearingPoint Romania, BRD - Groupe Société Générale, British American Tobacco Romania, Carrefour, DB Global Technology, Deloitte Romania, Engie Romania, E.ON Romania, Federal-Mogul Motorparts, G2 Travel, Grup Renault Romania, Heidelbergcement Romania, IBM, Jacobs Douwe Egberts Romania, JTI Romania, Kaufland Romania, Kellogg's, KPMG Romania, KRUK Romania, LIDL Romania, Luxoft Romania,  McDonald's Romania, Microsoft, Molson Coors, Nestlé, Optaros, PepsiCo, P&G, Schneider Electric, TechConnect, Ubisoft, Unilever, Webhelp Romania, WNS Global Services Romania.
 


 

Va recomandam si:

Career Guide 2021