Cine sunt cei mai doriti angajatori in 2016 pe piata IT&C?




StudiulCei mai doriti angajatori” dezvoltat si desfasurat anual de compania Catalyst Solutions este cel mai cuprinzator instrument de pe piata, care masoara gradul de atractivitate al brand-urilor de angajator, precum si asteptarile pe care tinerii si profesionistii le au de la acestia.

Studiul exploreaza perceptiile din piata in raport cu angajatorii IT din Romania, asteptarile cu privire la salariu, pachetul de beneficii, mediul de lucru din cadrul organizatiilor. Aceste informatii ajuta angajatorii sa imbunatateasca oferta de job in asa fel incat sa respecte nevoile si asteptarile candidatilor.

Editia 2017 a fost lansata, iti poti exprima opinia cu privire la piata fortei de munca din Romania si cei mai doriti angajatori, completand chestionarul aici: https://goo.gl/tuFJWn



Finalizand intreg chestionarul, intri in tragerea la sorti pentru voucher-ul eMAG in valoare de 1.000 de LEI, unul dintre cele 2 vouchere Blue Air in valoare de 100 de EURO sau pentru un un abonament premium gratuit pe platforma de invatare Lynda. De asemenea, la finalul perioadei de colectare a datelor, vei primi un raport gratuit pe email cu topul celor mai doriti angajatori din Romania.



Cine sunt cei mai doriti angajatori in 2016 pe piata IT&C si cum va evolua topul in 2017?
In 2016, studiul a insumat 4840 de raspunsuri de la studenti si profesionisti cu background in IT&C. Analiza datelor a fost facuta atat la nivel national cat si la nivel regional, in functie de nivelul de expertiza intre clusterele de studenti, candidati entry-level, middle level si profesionisti.

In huburile principale de IT din Romania, topul celor mai doriti angajatori se schimba de la oras la oras. Google este cel mai dorit angajator in Bucuresti si Cluj-Napoca, IBM ocupa locul principal in opinia candidatilor din Brasov, iar Continental este cea mai atractiva companie atat in Iasi, cat si in Timisoara. (vezi figura 1 cu Topul celor mai doriti angajatori din Romania)

La nivel national, organizatiile percepute ca oferind cele mai competitive pachete salariale sunt Google, Oracle si Microsoft. Raportandu-ne la perceptia asupra mediului de lucru, Google ocupa locul 1, urmata de Microsoft si Continental.

Cum arata topul angajatorilor la care iti doresti cel mai mult sa lucrezi? Nominalizeaza-i pe cei care au sediul in orasul tau completand editia 2017 a studiului si noi revenim catre tine cu un raport gratuit care detaliaza topul celor mai atractive organizatii de pe piata IT&C din Romania.


 

Completeaza chestionarul aici!
 




Figura 1


Care sunt beneficiile de baza asteptate de candidatii cu background tehnic?
Asigurarea medicala, programul de lucru flexibil si bonusurile de performanta sunt dorite in cea mai mare masura de catre respondentii din toate huburile IT din Romania. Interesul pentru plata orelor suplimentare, suportul financiar pentru training-uri si bonurile de masa a ramas ridicat, preferat de aproape o treime dintre candidatii din toata tara.



Care au fost asteptarile salariale in 2016 si cum vor evolua in 2017?
Asteptarile salariale pe piata IT&C din Romania au crescut fata de anul 2015 in cazul candidatilor entry-level: de la 2000 de RON in 2015 la 2300 RON in 2016. In cazul profesionistilor cu experienta intre 3-5 ani, asteptarile salariale au scazut de la 6000 RON in 2015 la 5500 RON in 2016. Care sunt predictiile tale cu privire la evolutia asteptarilor salariale in anul 2017? Exprima-ti opinia in studiul „Cei mai doriti angajatori”, completand chestionarul aici: https://goo.gl/tuFJWn



Nu uita ca finalizarea chestionarului te inscrie automat in tragerea la sorti pentru unul dintre cele 3 premii pe care le oferim. Astfel, poti castiga voucher-ul eMAG in valoare de 1.000 de LEI, unul dintre cele 2 vouchere Blue Air in valoare de 100 EURO sau acces gratuit timp de un an de zile pe platforma online de invatare Lynda. Asa ca nu mai sta pe ganduri, in 12 minute completezi studiul „Cei mai doriti angajatori” aici”: https://goo.gl/tuFJWn


 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI