Roxana Condila, Allevo: Dupa parerea noastra este esentiala dezvoltarea profesionala si accesul la training-uri

Roxana Condila s-a alaturat companiei Allevo in urma cu 12 ani si a avut oportunitatea de a fi sustinuta de oameni exceptionali in cadrul companiei, care au crezut in potentialul ei. Cu rabdare, studiu individual, dar si prin participarea la diferite cursuri&conferinte de specialitate, considera ca a crescut profesional, contribuind la buna derulare a tuturor proceselor HR- Allevo. In prezent, ea ocupa pozitia de Manager Resurse Umane.


Ce tip de candidati cautati de obicei?

De regula, cautam candidati cu profil IT pentru dezvoltare, testare, implementare produse software, dar si candidati pentru vanzari, analiza de business sau marketing.

In acest moment Allevo ofera pozitii deschise pentru programatori Java si baze de date Oracle, administrare baze de date Oracle si specialisti implementare, dar si o pozitie de vanzari cu experienta in domeniul IT&C sau bancar. Detaliile pot fi gasite atat pe site-ul nostru de cariera , cat si pe profilul de companie Allevo de pe Hipo.ro.


Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?

In cadrul Allevo, procesul de recrutare este etapizat: un interviu individual de specialitate & HR si un test tehnic specific job-ului respectiv, urmeaza sustinerea unui interviu psihologic si etapa finala, interviul cu Directorul General al companiei.
 

Care sunt cele mai frecvente intrebari utilizate in cadrul interviului de angajare?

Intrebari care pun in evidenta experienta, competentele si pregatirea candidatilor, motivatia pentru care doresc sa faca aceasta schimbare si sa se alature echipei noastre, ce asteptari au si planificarea evolutiei profesionale pe termen scurt si mediu.
 

Ce apreciati cel mai mult la un candidat in timpul procesului de recrutare?

Pentru echipa Allevo sunt importante: sinceritatea, caracterul real al raspunsurilor candidatilor, al prezentarii in general.

Care sunt posturile pentru care gasiti cu dificultate candidati potriviti? De ce?

Este binecunoscuta situatia, chiar la nivel global, ca exista un deficit de programatori software in diverse limbaje si specialisti IT, in general.

Cum le recomandati candidatilor sa se pregateasca pentru interviurile de recrutare la distanta - telefonic, video, skype?

In primul rand sa aplice cu maxima atentie, pentru pozitii pe care le considera ca li se potrivesc si se incadreaza profilului postat de angajator. Ulterior se pot prezenta la orice tip de interviu (local sau la distanta) respectand aceleasi principii: punctualitatea, sinceritatea, seriozitatea si evident sa aiba competentele necesare postului.

Cum le recomandati candidatilor sa abordeze discutia despre salariu in cadrul interviului de angajare?

Cu cat mai multa sinceritate. In cazul Allevo, acest subiect este abordat direct de catre angajator. Este important sa cunoastem ce asteptari materiale/salariale are viitorul angajat. Pe de o parte, exista un buget ce trebuie respectat, pe de alta parte salariatul trebuie sa fie motivat pentru a desfasura activitatea cu maxima eficienta si performanta.

Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare?

Una din aceste intrebari a fost “Ce anume face ca Allevo sa se deosebeasca de alte companii si de ce ar fi o provocare sa lucrez in echipa Dvs.?”


Ce urmariti prin programele de recrutare pentru Juniori lansate in companie?

Pregatirea acestora pentru a capata experienta si a deveni specialisti, direct impicati in proiectele si mediul nostru de business. In general, persoanele tinere/f. tinere, aflate la inceputul carierei, au un grad mai ridicat de atasament fata de firma in care lucreaza, mai ales daca le este oferita oportunitatea de a invata, creste si dezvolta profesional.

Cum sunt motivati angajatii-cheie sa ramana in companie pe termen lung?

Dupa parerea noastra este esentiala dezvoltarea profesionala, accesul la training, mediul de lucru, increderea acordata de angajator, flexibilitatea si sigur beneficiile extrasalariale acordate corespunzator meritelor.
 

De ce are nevoie un angajat al companiei dumneavoastra pentru a avansa si evolua din punct de vedere profesional?

In primul rand sa isi doreasca acest lucru, sa aiba initiativa, perseverenta si dedicatia spre studiu individual sau de grup.

Ce parere aveti despre lucrul remote? Vi se pare o idee fezabila in cadrul companiei si tipului de activitate? Derulati astfel de programe?

Corespunzator modelului nostru de business, si a specificului proceselor noastre interne, Allevo nu practica modul de lucru la distanta, decat in situatii exceptionale. Cu toate acestea, stim ca salariatii pot fi eficienti si lucrand remote.
 

Ce alte informatii doriti sa comunicati candidatilor?

Din experienta noastra, recomandam o analiza atenta, din toate punctele de vedere, a noului angajator, a mediului de lucrul pe care acesta il ofera si a perspectivelor de dezvoltare personala si profesionala pe termen lung. Este important pentru cariera, sa cresti profesional si personal, sa devii mai bun in ceea ce faci. Acest lucru se intampla cu multa perseverenta, initiativa, rabdare, studiu individual si sprijin din partea companiei unde lucrezi. Mobilitatea exagerata de a lucra la mai multe companii intr-un timp foarte scurt, vizand doar criteriul salarial, nu aduce intotdeauna o experinta mai buna si de calitate.


Despre companie:

Allevo este o companie care creeaza solutii software destinate prelucrarii de plati si alte tipuri de tranzactii purtatoare de valoare, prin automatizarea fluxurilor de operatiuni in conformitate cu diverse standarde si reglementari din industria financiar-bancara. Este un sector de nisa, in care foarte putine companii de soft de pe piata din Romania activeaza si care creeaza oportunitati unice de invatare si crestere in acest domeniu.

In anul 2012 Allevo a adoptat un model de business nou, mizand pe calitatile si avantajele softului open source, o premiera pentru piata financiar-bancara. Intentia a fost de a sustine aplicatiile de un mediu colaborativ, facilitand astfel dezvoltarea si integrarea rapida de noi tehnologii, precum cripto-valute, securitatea biometrica, algoritmi de analiza a datelor.

Pentru solutiile pe care le dezvolta, Allevo a primit numeroase distinctii si recunoasteri in industrie. Unele dintre cele mai importante acreditari sunt chiar de la SWIFT, o institutie de renume si prestigiu in acest domeniu.

 

Va recomandam si:

10 New Tech Companies to keep an eye on in 2023: Meet MassMutual Romania

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI