Topul celor mai bune companii in care sa lucrezi in 2017: Pe ce loc se afla Facebook, Google, Microsoft si AppleSite-ul *Glassdoor Inc. a lansat topul celor mai bune companii la care sa lucrezi in anul 2017, intocmit pe baza voturilor si evaluarilor facute sub anonimat de angajati, pe parcursul a 12 luni. Cele 50 de companii de pe lista au fost analizate pe o scala de la 0 la 5. Pentru a se califica, cel putin 75 de angajati dintr-o companie trebuie sa trimita analize.

Astfel, castigatoarea anului 2016 a fost declarata Bain & Company Inc., o companie de consultanta in management din Boston, Massachusetts, care a obtinut nota 4,6 si despre care angajatii au spus ca ofera nu doar salarii bune, ci si programe de mentorat, diverse bonusuri si o cultura organizationala care te motiveaza sa te implici cu adevarat in proiectele la care lucrezi.

Locul al doilea a fost ocupat de Facebook, care a obtinut nota 4,5, dupa ce anul trecut a ocupat locul 5, iar in 2011 si 2013 a fost in fruntea clasamentului. Podiumul a fost completat de Boston Consulting Group, o alta firma de consultanta in management cu 85 de birouri in 48 de tari, care a fost evaluat cu 4,4. Boston Consulting Group a urcat patru pozitii fata de anul precedent, fiind si pentru prima oara cand intra in Top 3.

Google a ocupat de aceasta data pozitia a patra, dupa ce anul trecut a fost pe locul opt, iar in 2015 a fost declarata cea mai buna companie in care sa lucrezi. LinkedIn s-a clasat pe locul opt, fiind urmata de Adobe, care a urcat cu zece pozitii fata de anul trecut.

O cadere dramatica in top a fost inregistrata de Airbnb - dupa ce in editia precedenta a clasamentului s-a aflat pe primul loc, acum s-a pozitionat pe locul 35.  Apple si Microsoft s-au clasat pe urmatoarele doua locuri, respective 36 si 37.
In top 50 s-au mai regasit si McKinsey & Company (locul 11), Johnson & Johnson (locul 26), NVIDIA (locul 30), FedEx (locul 39) si IKEA (locul 46).

Companiile cu cel mai dur interviu de angajare

In 2013, Glassdoor Inc. realiza si topul companiilor cu cele mai dificile interviuri de angajare din lume, iar pe primul loc s-a clasat firma de consultanta McKinsey & Company, unde pentru a te angaja trebuie sa treci printr-o serie de interviuri care dureaza 39 de zile. In functie de compexitatea interviurilor de angajare, Google se situa atunci pe locul 8 in lume, Microsoft pe 16, iar Facebook pe locul 22.

Printre firmele prezente in top 5 s-au regasit companii de consultanta ca BCG Consulting, Gartner si Bain & Company Inc., cea din urma fiind chiar „campioana“ de anul acesta in topul celor mai bune companii in care sa te angajezi in 2017.


Sursa: glassdoor.com


Citeste si:

Va recomandam si:

Cum sa iti gasesti un job dupa ce termini facultatea?

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI