Vineri si sambata, peste 5000 de oportunitati de cariera. Cum sa obtii jobul dorit la Angajatori de TOP Bucuresti 2016?



Angajatori de TOP se apropie! Vineri si sambata, pe 14-15 octombrie, cei care sunt in cautarea unui job, pot participa la cel mai mare targ de cariera. La eveniment sunt asteptati peste 10 000 de profesionisti, studenti si proaspat absolventi care pot interactiona cu reprezentantii celor 100 de companii participante.

Cum se pot pregati cei care vor fi prezenti la Angajatori de TOP? Le recomandam vizitatorilor sa descarce CV-ul Barcode pe care il pot accesa din contul lor pe Hipo.ro. Cu un singur CV pot aplica la toate joburile deschide de companiile prezente. 

Care sunt sfaturile companiilor pentru candidatii cu experienta care vor sa schimbe domeniul de activitate?

In momentul in care isi schimba domeniul de activitate, un profesionist trebuie sa isi seteze corect asteptarile cu privire la noua experienta si sa fie constient de noua etapa de dezvoltare profesionala in care a intrat. Companiile au cateva recomandari pentru cei care sunt in aceasta pozitie, iar cateva dintre acestea sunt:

- sa urmeze un curs in domeniul de care este interesat. Acesta ii ofera posibilitatea de a se confrunta cu studii de caz, proceduri sau sisteme specifice si in acest mod isi poate face o idee despre compatibilitatea sa cu noua arie profesionala;

- sa fie deschisi catre nou si motivati in a se perfectiona;

- sa isi creeze un CV bine structurat in care sa detalieze activitatile / proiectele in care a fost implicat;

- sa puna accentul pe aptitudinile transferabile care au putut fi folosite in noua pozitie. Reevaluarea capacitatilor si privirea de ansamblu asupra intregii situatii sunt apreciate de angajatori.


In privinta candidatilor care sunt la inceputul carierei, angajatorii au o serie de sfaturi, iar cateva dintre recomandarile pe care le au pentru candidatii fara experienta care isi doresc sa obtina un job sunt:

- sa aplice pentru un internship (periodic organizam internship-uri in toate departamentele), iar astfel sa se familiarizeze cu mediul corporate, sa isi clarifice obiectivele profesionale viitoare;

- sa isi arate entuziamul si atitudinea pozitiva si sa scoata in evidenta eventualele activitati extracurriculare care-l pot diferentia fata de ceilalti candidati;

- sa fie constient de atuurile pe care le are (limbi straine cunoscute, diverse proiecte din perioada studiilor, din care sa reiasa diverse abilitati: comunicare, capacitatea de a prioritiza taskurile etc);

- pe langa un CV bine structurat este foarte important sa completeze o scrisoare de intentie personalizata in care sa explice de ce isi doreste pozitia respectiva;
 

Care sunt cele 100 de companii care vor fi prezente vineri si sambata la Sala Palatului?

Cele 100 de companii prezente la targul de cariera Angajatori de TOP sunt organizatii multinationale si locale, angajatori care au stabilita strategia de recrutare si planurile de dezvoltare pentru urmatoarea perioada. Majoritatea angajatorilor sunt companii mari, cu expunere internationala si birouri in diferite colturi ale lumii, companii care sunt recunoscute la nivel global pentru implicarea lor in dezvoltarea de instrumente de resurse umane utilizate in cadrul companiei. Cativa dintre angajatorii prezenti la aceasta editie sunt:
  • Automotive: Federal-Mogul Motorparts, Grup Renault Romania;
  • Financiar-Bancar: BCR, Raiffeisen Bank, NN, Societe Generale European Business Services;
  • Outsourcing: Allianz Managed Operations and Services SE München,  Accenture Operations, Allianz Worldwide Partners, Automatic Data Processing (ADP), British American Tobacco, Competence Call Center, Computer Generated Solutions Romania, DB Schenker SSC, Genpact, Hewlett Packard Enterprise, Johnson & Johnson, Mood Media, Schneider Electric, TELUS International Europe, Temenos, Wipro Business Process Services, Xerox;
  • Agentii de recrutare: Adecco, Ranstand Romania;
  • FMCG: Henkel, L'Oréal Romania, McDonald`s Romania, MOLSON Coors BREWING COMPANY,  Philip Morris Romania, Reckitt Benckiser;
  • IT&C: Accenture Technology, Amber Studio, BearingPoint Romania, DB Global Technology, Dell, Luxoft, Microsoft, Misys Financial Software, PTC, Softvision, Stefanini Romania, Teamnet, UniCredit Business Integrated Solutions, Veam Software;
  • Telecom: Huawei, TELEKOM Romania, UPC, Vodafone Romania, Vodafone Shared Services Romania;
  • Retail: Kaufland Romania, Carrefour, JYSK, Lidl Romania, Pepco;
  • Turism si Servicii Hoteliere: AMOMA.com, G2Travel, Therme Bucuresti, RIN Hotels.
 
„Echipa noastra va fi prezenta saptamana aceasta in cadrul evenimentului Angajatori de TOP unde ne-am propus sa surprindem tanara generatie cu joburi diverse si programe de dezvoltare. Astfel,  orice candidat care va interactiona cu colegii nostri va descoperi atributele unui Angajator de TOP care investeste in mod activ in formarea angajatilor sai printr-o serie de instrumente recunoscute, inclusiv prin certificarile primite la nivel international de la institute de specialitate. Te asteptam la standul Kaufland pentru a afla cum poti face parte din echipa noastra!”- Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director Kaufland Romania.   

„Aceasta toamna este una esentiala pentru Lidl, datorita deschiderii celui de-al patrulea centru logistic din tara la Lugoj. Ca atare, oferta noastra de joburi in zona de vest a Romaniei si nu numai este cu atat mai complexa. Cautam viitori colegi care sa mentina standardul de excelenta care ne-a consacrat: interesati de o cariera in retail, motivati de oportunitati de dezvoltare, de un angajator care investeste continuu in evolutia lor si de pachete salariale atractive si pregatiti sa faca performanta. Evolutia Lidl aduce in aceasta toamna o schimbare si la nivelul imaginii noastre de angajator. Lansam o noua campanie, al carei slogan, <<Lidl. Oameni surprinzatori. Cariere surprinzatoare.>> demonstreaza pozitionarea angajatilor nostri ca oameni aflati intr-o continua dezvoltare, care surprind in permanenta prin competentele si prin potentialul lor” - Alina Leonte, Manager Recrutare Lidl Romania.


Schimbari importante pe piata fortei de munca

Un specific al pietei de recrutare, observat de noi in ultimele luni, este acela ca angajatorii au planuri de dezvoltare si extindere a numarului de angajati din Romania. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, nevoia de recrutare a crescut, iar accentul este atat pe recrutarea de candidati experimentati, dar si de tineri absolventi si persoane entry-level, aspect confirmat si de cele 100 de companii prezente la Angajatori de TOP Bucuresti.

 „Cred ca in ultimii ani, domeniul recrutarii a trecut printr-un proces intens de digitalizare, daca acum 5 ani candidatul isi trimitea cv-ul pe e-mail, acum aplica direct pe retelele online (fie ele de socializare sau profesionale) iar aceasta schimbare impune si candidatilor dezvoltarea urmatoarelor abilitati: proactivitate, deschidere si flexibilitate fata de domeniul care ii intereseaza precum si capacitatea de a folosi toare resursele de care dispun pentru a evolua constant” - Stan Iuliana, Manager Recrutare, CGS Romania.

„Desi cererea este foarte mare, spre deosebire de numarul de candidati interesati de un job, un alt criteriu pe care candidatii trebuie sa il ia in considerare este ca si cerintele posturilor sunt mai mari. Joburile sunt din ce in ce mai nisate, mai specializate. Asadar, un candidat trebuie sa analizeze cu atentie spcificatiile profilelor, si sa incerce sa inteleaga asteptarile companiei si nevoia acestora si bineinteles sa dezvolte aptitudinile necesare” - Slincu Iulia, Operations Lead, I FUTURE NXT.

„Ne gasim intr-un moment in care, cel putin in orasele mari, candidatii sunt cei care „detin puterea” pentru ca sunt foarte multe oferte de munca, ceea ce le permite sa fie foarte selectivi si aiba cereri ridicate. Totusi acest lucru nu garanteaza candidatilor evolutia profesionala si dezvoltarea unei cariere, ci obtinerea unui job. Ulterior, noul coleg trebuie sa confirme selectia si angajarea prin performanta ridicata, spirit de echipa si implicare” - Arion Ana, Talent&Selection Coordinator, UPC Romania.
 
Accesul la Angajatori de TOP Bucuresti este gratuit in baza CV-ului Barcode descarcat pe Hipo.ro si va fi permis vineri, 14 octombrie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 15 octombrie, in intervalul 10.00-17.00, la Sala Palatului.
 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI