Peste 2500 de joburi la Angajatori de TOP Timisoara, pe 21-22 octombrie 2016Angajatori de TOP Timisoara va avea loc in aceasta toamna, pe 21-22 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri. Evenimentul reuneste 70 de companii si peste 2500 de joburi. Editia aceasta se remarca printr-o diversitate a oportunitatilor de cariera. Iata care sunt planurile de recrutare ale companiilor si in ce domenii ofera cele mai multe dintre joburi!

In ce domenii vor sa se angajeze cei care sunt in cautarea unui job?

In contextul in care numarul studentilor a scazut aproape la jumatate fata de anul 2008, pentru companii devine o necesitate construirea unui brand puternic de angajator pentru a se asigura ca vor atrage candidatii de care organizatia are nevoie. Anual, studiul “Cei mai doriti angajatori” le ofera companiilor informatii cu privire la publicul tinta si comportamentul acestora pentru adaptarea strategiei de employer branding. De exemplu, rezultatele studiului din acest an indica domeniile in care isi doresc sa lucreze candidatii din Timisoara: industria IT (45%), urmata de Consultanta (16%), HR&Training (16%), Automotive (15%), Manufacturing (14%), si Marketing&Advertising (12%) sunt cateva dintre cele care se afla in topul preferintelor. Cele 70 de companii care participa la Angajatori de TOP Timisoara au oportunitati de cariera in domenii de activitate diverse, de la IT&C, Inginerie, Automotive, Servicii si BPO, Retail, FMCG, Servicii de recrutare, Logistica, Audit si Consultanta, Financiar-Bancar, Constructii etc.
 

2500 de oportunitati de cariera

Oportunitatile de cariera deschise de companii sunt atat pozitii adresate profesionistilor - 15% dintre joburi sunt pentru candidatii cu peste 3 ani experienta, 29% sunt pozitii middle-level pentru persoane cu 1-3 ani experienta, in timp ce 40% sunt joburi pentru candidatii entry-level, iar 16% sunt pozitii in cadrul programelor de internship. In plus, editia aceasta, companiile au si oportunitati de cariera part-time. Din statisticile noastre, 32% dintre angajatori vor avea astfel de pozitii deschise. Cateva exemple de oportunitati de cariera deschise in cadrul evenimentului Angajatori de TOP sunt: Technical Engineer, Senior .NET Developer, Jr. Specialist Achizitii, Sef Departament Vanzari, Health and Safety Specialist (Tires division), Accountant, Customer Care Retention, Cloud Security Architect.

Orasele pentru care companiile recruteaza. Majoritarea companiilor, 95% dintre companiile care participa la Angajatori de TOP, pe 21-22 octombrie, au pozitii deschise in Timisoara. Printre cele 70 de companii sunt si angajatori care au planuri de relocare, majoritatea in orasele din vecinatatea Timisoarei, in orase precum Arad (22%), Deva (19%), Resita (14%), Cluj-Napoca (11%), Ploiesti (14%), dar si in orase precum Piatra-Neamt (5%), Sibiu (5%), Brasov (8%), Iasi (5%) Ploiesti (7%), Alba-Iulia (3%), Lugoj (3%).
 

Cum poti aplica la joburile deschise in cadrul targului de joburi Angajatori de TOP? 

Pentru a aplica la pozitiile deschise, le recomandam vizitatorilor sa se inscrie la eveniment folosind butonul de inscriere accesibil la sectiunea dedicata evenimentului, pe Hipo.ro. Pentru prezenta in cele doua zile Angajatori de TOP trebuie sa isi descarce CV-ul Barcode pe care il pot accesa din contul lor de candidat.

Avantajul oferit de aplicarea cu CV-ul Barcode este ca angajatorii vor avea acces la ultimele variante ale CV-urilor. In plus, daca, dupa discutia purtata la standul companiei un candidat merge acasa si face modificari in CV, compania la care a aplicat va avea acces la varianta actualizata a CV-ului. Este o metoda eficienta si de succes, apreciata atat de companii, care au acces la cea mai recenta varianta a CV-urilor, dar si de catre vizitatori, care pot veni cu 1 singur CV pe care il pot folosi in interactiunea cu toate companiile prezente la eveniment. 
 

28 de workshopuri si conferinte

Angajatori de TOP le ofera vizitatorilor oportunitatea sa participe la o serie de workshopuri si conferinte. Toamna aceasta am pregatit peste 14 SkillShop-uri utile pentru dezvoltarea personala si profesionala a vizitatorilor, din domenii precum: inginerie, economic, BPO, logistica, retail sau vanzari. Printre companiile care vor sustine aceste sesiuni enumeram: DB Schenker, Valeo Lighting Injection, Cola-Cola HBC Romania, Hella, Accenture, HELPLINE si lista poate continua. Alaturi de SkillShop-uri, 12 TechLab-uri si 2 Conferinte vor fi sustinute in cadrul TechTalks, eveniment dedicat pasionatilor de tehnologie. Peste 20 de manageri si specialisti vor impartasi din cunostintele lor in zone precumS Software Development, Cloud Computing, Embedded Software, IT Support, Telecomunicatii, Consultanta IT, iar printre companiile care pot fi intalnite in cadrul evenimentului se numara: Continental, Microsoft, Visma Software, Nokia, Beespeed, Huawei, s.a. Participarea la workshopuri si conferinte este gratuita, iar cei interesati pot afla mai multe detalii consultand agenda completa.

Cateva dintre companiile care au confirmat prezenta la Angajatori de TOP Timisoara sunt: Accenture, Adecco, AEM, Altran Maroc, ATOSS Software, Azur, BearingPoint Romania, Beespeed, berg COMPUTERS, Bosch Service Solutions, Buw, Coca-Cola HBC Romania, Continental, DRÄXLMAIER Group, Elektrobit Automotive Romania, Flex, Hartl Connect, HELPLINE, Huawei, IBM, Lidl Romania, McDonald`s Romania, Microsoft, Nokia, Pepco, Valeo Lighting Injection, Visma Software, Yazaki Component Technology, ZTE Services Romania.

Ce spun companiile despre prezenta lor la Angajatori de TOP?

 “berg COMPUTERS isi face simtita prezenta si de aceasta data la cel mai important eveniment de acest gen din vestul tarii. Avem pregatit un numar considerabil de oportunitati, majoritatea fiind axate pe programare software, dezvoltare si arhitectura. Ne dorim sa interactionam cu candidati atat cu experienta vasta in domeniu cat si cu tineri programatori la inceput de drum dornici sa se dezvolte. Suntem convinsi ca printre participantii la Angajatori de TOP vom avea ocazia sa cunoastem viitori membri ai echipei berg COMPUTERS” - Valentina Mitroi, HR Recruiter, berg COMPUTERS. 

„Este al doilea an consecutiv cand participam la Angajatori de TOP si ne declaram multumiti de oportunitatea de a ne face cunoscuti cu aceasta ocazie pe piata din Timisoara si nu numai. Suntem incantati de numarul mare de participanti la eveniment si de interesul pe care il arata dezvoltarii lor profesionale. In momentul de fata in cadrul companiei Cmed Romania avem deschise atat pozitii de entry level, cat si pozitii de middle si senior. Cunoasterea limbii engleze este o cerinta esentiala pentru toate joburile din cadrul companiei noastre. Suntem in cautare de candidati talentati interesati sa contribuie la lansarea pe piata de noi medicamente prin implicarea in studiile clinice conduse de Cmed” - Cristina Andreca, HR Manager Europe, Cmed Clinical Research Services.

“Hartl Connect este un angajator dinamic pe piata de munca din Timis si nu numai. In organizatia noastra, viitorii angajati vor gasi oportunitati de dezvoltare in domeniul transporturilor internationale, logistica si administrativ. Suntem dornici sa ne crestem echipa cu colegi entuziasti, interesati sa se lanseze in cariera sau sa treaca la un alt nivel de performanta in domeniul industriei noastre” - Liliana Candea, HR Manager, Hartl Connect.

Accesul la eveniment este gratuit in baza inscrierii pe Hipo.ro si va fi permis vineri, 21 octombrie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 22 octombrie,  in intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri. 
 

Va recomandam si:

Fara scurtaturi, dar cu beneficii si grija pentru angajati: Kaufland Romania ne arata ca se poate

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI