Cele mai dintre cele mai – limbaje de programare ideale pentru începători



De mai bine de câţiva ani, sectorul IT este considerat domeniul care deschide cele mai bune perspective, iar viteza cu care continuă să se dezvolte ne confirmă că pe viitor aproape totul se va învârti în jurul tehnologiilor informaţionale. Aceste lucruri sunt doar o confirmare a ceea ce piaţa ne spunea deja de câţiva ani – abilităţile de scriere a codurilor sunt biletul către un loc de muncă bine plătit şi un viitor sigur. 

Numeroasele posibilităţi pe care deținerea acestor cunoştinţe le deschid, îi pun pe începători la grea încercare şi îi fac să se întrebe: „Care limbaj de programare este ideal pentru mine?”

Pentru început, este important să ştiţi un lucru – orice limbaj de programare aţi alege, nu puteţi da greş. Totuşi, fiecare limbaj are propriile caracteristici, motiv pentru care ar trebui să-l alegeţi pe cel care corespunde cel mai mult intereselor şi dorinţelor dvs. De aceea, vă prezentăm cele mai căutate limbaje de programare de pe piața muncii şi caracteristicile care le deosebesc. Fiecare dintre ele vă va conduce către una dintre ocupaţiile IT foarte bine plătite.

Cel mai uşor de învățat

PHP este unul dintre limbajele de programare cele mai populare şi mai des folosite din lume în programarea web. Dovada popularităţii sale: Facebook, WordPress, Yahoo! şi până la 80% dintre celelalte site-uri sunt create cu ajutorul acestui limbaj de programare.

PHP este considerat un limbaj de programare simplu şi uşor de învățat, motiv pentru care mulţi dintre cei care încep de la zero decid să păşească în lumea IT tocmai cu ajutorul lui. Un curs de PHP se găsește foarte ușor. Salariul de început al unui programator PHP în ţările din regiune este cu puțin peste 600 de euro, iar câţiva ani de experienţă în lucrul cu acest program îl pot face să crească chiar și de trei ori. 

Cel mai apreciat pe internet 

JavaScript este cel mai popular limbaj de programare de scripting de pe internet care are suport pe toate browserele cunoscute. În general, se foloseşte pentru crearea aplicaţiilor web interactive, deseori prin biblioteci, precum jQuery şi cadre front-end, precum AngularJS, Ember.js şi React.

Deşi este considerat unul dintre cele mai grele limbaje de programare, posibilităţile oferite de JavaScript îl fac extrem de apreciat. Cea mai bună dovadă este salariul de început al unui programator JavaScript - 650 de euro. Rolul principal al lui JavaScript este să asigure funcţionalităţile paginilor web. De aceea, acest limbaj de programare este considerat ca fiind necesar tuturor celor care vor să se ocupe de programarea web şi, având în vedere că încet, dar sigur, totul se mută pe internet, este clar că JavaScript vă va da întotdeauna ocazia să lucraţi la proiecte importante. 

Cel mai căutat de pe piaţă

Dacă vreţi să creaţi un software de afaceri, pentru desktop sau aplicaţii mobile, acesta este limbajul de programare ideal pentru dvs. Java este considerat un limbaj de programare cu scopuri generale, iar în plus are şi instrumente excelente pentru back-end development, care oferă posibilităţi suplimentare. 

Popularizarea telefoanelor mobile Android, mai exact a aplicaţiilor lor care sunt programate în Java, a făcut ca acest limbaj să devină cel mai căutat şi cel mai bine plătit limbaj de programare de pe piaţă. Astfel, de exemplu, proaspeţii experţi Java pot spera la un salariu mediu care poate să ajungă şi la peste 800 de euro. Deşi cunoaşterea oricărui limbaj de programare vă va ajuta să găsiţi rapid un loc de muncă, programatorii Java au norocul să îşi schimbe locul de muncă atunci când vor ei. 

Cel mai de perspectivă limbaj de programare 

Când vorbim despre limbajul C#, este imposibil să nu spunem că este unul dintre limbajele de programare cu cel mai strălucit viitor. Scrierea programelor în C# este destul de simplă, având în vedere că este vorba de un limbaj de programare orientat pe obiect, folosit pentru dezvoltarea programului Microsoft, programarea web şi programarea jocurilor video. 

Având în vedere că C# este un limbaj de programare primar pentru Unity 3D, cel mai popular game engine, cunoașterea acestuia vă va recomanda pentru lucrul în industria jocurilor pe calculator, binecunoscută ca un domeniu în care se învârt mari sume de bani. Pe lângă aceasta, C# vă oferă ocazia să creaţi cu ajutorul lui aplicaţii pentru dispozitivele Virtual reality, care au început deja să cucerească piaţa. Salariul de început în ţările cu mediu propice pentru programatorii C# este în jur de 700 de euro. 

Luaţi o decizie cu care nu puteţi da greş

Cunoașterea oricăruia dintre aceste limbaje de programare vă va deschide uşa lumii IT, unde veți găsiţi întotdeauna un loc de muncă foarte bine plătit. În urma şcolarizării la LINK Academy, limbajul de programare ales se poate asimila într-un an de zile grație programului avansat.

Această instituţie educaţională internaţională se ocupă cu educarea celor mai diferite cadre IT. Cele mai moderne cunoştinţe şi abilităţi sunt transmise cursanţilor de către profesori cu experienţă prin intermediul cursurilor tradiţionale sau online prin platforma pentru studiu la distanţă. Odată devenit expert IT calificat, veți aveţi ocazia să alegeţi între locuri de muncă bine plătite. Alegeţi-vă limbajul de programare şi începeţi o carieră de succes în domeniul IT.

 

 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI