​Porneste in prima ta misiune diplomatica!

 
Clubul Studentilor Diplomati, proiect al Asociatiei Studentilor Economisti din Romania, se adreseaza studentilor pasionati de diplomatie, dornici de invatare, implicati si pusi la curent cu informatiile din lumea diplomatiei. Prin intermediul proiectului, se urmareste oferirea unor metode practice de invatare studentilor care isi doresc o cariera in diplomatie.
 
Clubul Studentilor Diplomati se desfasoara in perioada 28 martie-15 aprilie si debuteaza cu o conferinta de deschidere, ,,Diplomatia si Sfidarile lumii contemporane - Criza Imigrantilor vs securitate nationala”, ce va avea loc in data de 28 martie 2016, ora 17:30, in Aula Magna. Prin intermediul evenimentului, studentii afla totul despre lumea diplomatiei de la oameni de succes, specializati in domeniu. Astfel, Dan Petre - Director General Institutul Diplomatic din Romania, Oana Popescu - Analist de politica externa, Director al Centrului Global Focus si Senior Editor Foreign Policy Romania, Vasile Simileanu - Director fondator al revistei Geopolitica, diplomat in comunicare si relatii internationale si Dana Marca – Fondator Romania Marturisita, reprezentant MAE, vor fi exemplele din sfera diplomatiei ce vor participa la conferinta.

 
Pe data de 6 aprilie, va avea loc urmatoarea etapa, a Meselor Rotunde. In cadrul acesteia, se vor organiza dezbateri pe 4 teme de actualitate, impreuna cu invitati specializati din domeniu, ce vor interactiona cu cei 40 de participanti. Temele ce vor fi abordate sunt: Riscuri Asimetrice - Terorism international, Implicarile internationale ale amplasarii scutului antirachetă pe teritoriul Romaniei, Tensiuni intre Rusia si Europa si Intentia Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana.
 
Saptamana diplomatiei (11-15 aprilie) constituie etapa proiectului in cadrul careia studentii vor participa la traininguri si workshopuri, precum: Tipuri de diplomatie, Negociere, Eticheta și protocol, Debates. Participantii vor beneficia de simulari de negocieri, dezbateri in limba engleza si vizite la ambasada  Austriei si MAE.
 
Dineul diplomatic, ce va avea loc pe data de 20 aprilie, la Cercul Militar, reprezinta ultima etapa a proiectului, in care studentii vor avea ocazia sa puna in practica si sa simuleze toate informatiile si cunostintele dobandite pe parcursul proiectului.
 
Urmeaza-ti pasiunea, dezvolta-ti abilitatile si vino in prima ta misiune diplomatica, in Clubul Studentilor Diplomati!
 
Pregateste-te pentru viitoarea ta cariera in diplomatie, inscriindu-te pe www.csd.aser.ro  pana pe 1 aprilie!
 
Despre Asociatia Studentilor Economisti din Romania – ASER
ASER este un ONG studentesc infiintat acum 17 ani prin pasiunea unor tineri care si-au dorit sa investească in educatie, in creativitate, in studenti exceptionali. Astazi, ASER continua cu
profesionalism si entuziasm traditia, facilitand accesul studentilor la medii de invatare si oportunitati de crestere a competentelor profesionale, pentru a aduce un plus de valoare mediului economic romanesc.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI