Află direct de la specialiştii BearingPoint care este rolul unui Software Engineer şi cum îţi poţi dezvolta cariera într-o companie de consultanţă




BearingPoint România participă primăvara aceasta la Angajatori de TOP Virtual, între 4-17 aprilie. Vizitează standul nostru şi aplică la oportunităţi de carieră lansate în exclusivitate!

Cum aţi descrie BearingPoint in cifre?

BearingPoint este o firmă europeană de consultanţă de management şi IT, având la nivel global 3500 de angajaţi în 33 birouri din 20 de ţări. Împreună cu reţeaua sa globală de consultanţă, deserveşte clienţi din domeniul comercial, financiar sau guvernamental, în peste 70 de ţări ale lumii.
 
În România, BearingPoint are în prezent  3 birouri: în Bucureşti, Sibiu şi Timişoara. Cei peste 300 angajaţi formează o echipă tânără, dinamică, folosind expertiză tehnică şi experienţă interculturală în adaptarea de soluţii personalizate, în funcţie de necesităţile clienţilor din domenii precum farma, auto, industrii financiar-bancare.

Iulia, Călin şi Bogdan, angajaţi ai companiei de consultanţă de management şi tehnologie BearingPoint, au împărtaşit din experienţa lor în rolul de Software Engineer din cadrul echipei de dezvoltare de soluţii Abacus.
 
Platforma Abacus este un produs software de raportare reglementată, folosit la scară largă de către companii din întreaga Europă, pentru a-și putea îndeplini cerințele de raportare impuse de către autorităţile de supraveghere. În cadrul acestui proiect echipa din BearingPoint România numără peste 70 de specialişti în domeniul raportărilor financiar-bancare şi în dezvoltare de software.

Ce face un Software Engineer ? 

Iulia: Un software engineer este responsabil cu analizarea metodelor de implementare ale produsului software pentru a livra un rezultat de cea mai bună calitate clienţilor. De asemenea, acesta trebuie să urmeze întregul proces de proiectare şi dezvoltare şi să fie deschis oricărei idei de utilizare a noilor tehnologii, asigurând performanţa soluţiei software. În cadrul unei firme de consultanţă, software engineer-ul este conştient de importanţa nevoilor clienţilor şi a îmbunătăţirii produsului solicitat.
 
Călin: Un software engineer implementează zilnic cerinţele venite atât de la clienţi cât şi cele apărute din „bug-uri” ale unor implementări anterioare şi încearcă întotdeauna să împace cerinţele de business care trebuie implementate în concordanţă cu tehnologiile actuale. Este nevoie, astfel, de un continuu proces de învaţare a noilor tehnologii.
 
Bogdan: Activitatea principală a unui Software Engineer este de a-şi imagina şi crea soluţii, cu ajutorul calculatorului, la probleme zilnice întâlnite de persoane sau firme, pentru a le uşura viaţa sau a le creşte productivitatea.


 

Ce recomandări ai pentru un junior care este la începutul carierei şi urmareşte un job ca al tău? 

Iulia: Software engineering este un domeniu în continuă schimbare, motiv pentru care recomand juniorilor să fie motivaţi şi ambiţioşi să înveţe constant începând la locul de muncă, dar continuând să îşi păstreze curiozitatea in domeniul lor de interes şi acasă. Limbajele şi mediile de dezvoltare evoluează rapid, iar sursele de informare şi platformele de training sunt multiple. Cu siguranţă, astfel vor fi mai încrezători şi vor reuşi să devină membrii cheie în orice echipă de proiect amplu.
 
Calin: Recomand studierea fundamentelor pe care se bazează majoritatea tehnologiilor din zilele noastre până ce acestea se sedimentează, pentru a avea o bază versatilă pe care să se poată construi diferite specializări ulterioare. Astfel, le va fi mai uşor să înţeleagă cum diferite tehnologii se intersectează, pentru a rezulta în final o aplicaţie sau o suită de aplicaţii.
 
Bogdan: Aceasta este o meserie care evoluează continuu. Nu poţi spune în nici un moment că stăpâneşti un subiect pe deplin. Este nevoie de o muncă continuă de învăţare şi de adaptare la noile tehnologii. Din punctul meu de vedere acesta e un avantaj enorm, poţi avea oricând satisfacţia stăpânirii unor cunoştinte cu ajutorul cărora poţi găsi soluţii ingenioase la probleme cât mai diverse.

       

De ce este BearingPoint locul în care iţi place să profesezi ca Software Engineer? 

Iulia: Internship-ul la BearingPoint ca student mi-a oferit oportunitatea de a începe sa lucrez într-un mediu plăcut, având alături tutori ce mi-au împărtăşit din cunoştiinţa şi experienţa lor în programare. M-am integrat în această echipă tânără, ambiţioasă, cu dorinţa de afirmare, nerăbdătoare de a încerca noi provocări şi satisfăcută de fiecare mic succes binemeritat. Profesional, îmi place pentru că reuşesc sa îmbin partea de consultanţă cu cea de business şi am o viziune mai largă asupra legăturii dintre aceste mari domenii de activitate. Aici văd zi de zi modele pozitive de reuşită în carieră şi sunt mândră de performanţa pe care am reusit sa o ating împreună cu echipa.
 
Călin: BearingPoint se ocupă cu dezvoltarea de software pentru o nişă de piaţă din industria bancară şi de asigurări care presupune foarte multă flexibilitate şi capacitate de adaptare, precum şi pentru echipa profesionistă alături de care am şansa să mă dezvolt şi din punct de vedere personal dar şi profesional.
 
Bogdan: La BearingPoint avem ocazia de a lucra în echipă cu persoane atât din ţară cât şi din străinătate. Acest lucru îţi oferă de multe ori perspective cu totul noi la rezolvarea diverselor probleme. Lucrez într-un mediu foarte dinamic, cu un colectiv tânăr, avid de cunoaştere.

Descoperă oportunităţile de carieră disponibile în cadrul BearingPoint pe website-ul nostru şi la Angajatori de TOP Virtual! 


 
 

Va recomandam si:

Participa la Prima Academie de Cariera @ Angajatori de TOP Timisoara