Loredana Ciurariu, Bergenbier: Ne dorim sa atragem si sa retinem in companie oameni motivati, pasionati de ceea ce fac


Citeste 15 Interviuri cu Specialisti HR si afla secretele din culisele procesului de recrutare in 2016 >>



Loredana Ciurariu – Learning, Developing and Resourcing Manager la Bergenbier si-a inceput cariera ca profesor de limba engleza. Pasiunea pentru interactiunea si lucrul cu oamenii a determinat-o sa se indrepte catre Resurse Umane unde se focuseaza pe conectarea oamenilor cu potentialul lor, cu oportunitatile care pot sa le sustina o crestere in cariera. Afla de la ea cum sa te pregatesti pentru procesul de recrutare Bergenbier, care sunt pozitiile disponibile in prezent si cum poti evolua in companie.
 

Ce tip de candidati cautati de obicei?

Angajati sclipitori, curajosi, debordand de energie si care cred ca lumea este plina de oportunitati  neexploatate. Oameni motivati si inclinati spre initiativa si proactivitate. Asa definim noi profilul de candidat de succes, in procesul de atragere si dezvoltare de angajati exceptionali in cadrul companiei noastre.
 

Ce job-uri aveti disponibile in prezent?

Credit Controller, Sales Representative (Cluj, Botosani, Bistrita Nasaud, Giurgiu, Maramures), Regional Sales Manager, Business Intelligence Manager, Marketing Intern, On Premise Manager, Off Trade Marketing Specialist, On Trade Marketing Specialist, Off Premise Manager, Senior Trade Marketing Manager, Procurement Category Manager, Procurement Specialist, SAP Expert User, Team Leader Packaging, Trainee Productie, Sef de Sectie Calitate, Operator Productie, Operator Facturare, Analyst - Financial and Reporting, Financial Accoiuntant (RO & CZ), Senior Solution Designer SAP FI-CO.
 

Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei? 

Procesul nostru de atragere si selectie candidati include urmatoarele etape :
  • selectie telefonica si tehnica
  • interviu bazat pe competente
  • testare tehnica si psihometrica
  • testare de tip centru de evaluare
 

Care sunt cele mai frecvente intrebari utilizate in cadrul interviului de angajare?

Intrebarile noastre catre candidati urmaresc identificarea motivatiei, a aspiratiilor, a expertizei si a capabilitatilor fiecaruia in parte, astfel incat sa ne asiguram ca ca atragem persoanele cele mai potrivite cu setul nostru de competente comportamentale, care isi pot insusi usor valorile si cultura noastra organizationala. Prin intrebarile noastre din etapa de selectie ne asiguram ca fiecare candidat intra in cadrul companiei noastre pe rolul potrivit, la locul potrivit, rol care sa il pastreze motivat pentru construirea unei cariere pe termen lung.
 

Ce apreciati cel mai mult la un candidat in timpul procesului de recrutare?

Pasiunea, curiozitatea, entuziasmul, dorinta de a afla cat mai multe despre companie si rolul pentru care aplica, curajul si dedicarea pe care le trasmit pe tot parcursul interviului.
 

Care sunt pozitiile pentru care gasiti cu dificultate candidati potriviti? De ce? 

Fiecare pozitie nou deschisa reprezinta o provocare pentru noi pentru ca ne dorim in permanenta sa atragem si sa angajam cei mai buni profesionisti de pe piata, cei mai motivati si creativi oameni. Pe langa pasiune si motivare pentru o cariera pe termen lung, intr-o companie multinationala de succes, candidatii perfecti trebuie sa traiasca valorile noastre si sa se identifice cu cultura noastra organizationala.
 

Cum le recomandati candidatilor sa se pregateasca pentru interviurile de recrutare la distanta - telefonic, video, skype?

Le recomand sa fie naturali si deschisi, sa isi structureze ideile inainte de inceperea interviului si sa intre in interviu si stiind exact care este motivatia lor pentru a aplica pentru rolul dorit.
 

Cum le recomandati candidatilor sa abordeze discutia despre salariu in cadrul interviului de angajare?

Le recomand sa abordeze aceasta intrebare spre finalul discutiei, dupa ce au foarte clar in minte rolul si responsabilitatile aferente, nivelul de responsabilitate si impact la nivel de departament si organizatie, si deasemenea, cerintele pe rolul respectiv.
 

Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare?

Care sunt asteptarile companiei de la persoana care va ocupa aceasta pozitie si cum se masoara succesul pe acest rol?
 

Ce urmariti prin programele de recrutare pentru Juniori lansate in companie? 

Dupa cum mentionam la o intrebare anterioara, noi ne dorim sa atragem si sa retinem in companie oameni motivati, pasionati de ceea ce fac, tineri proactivi si creativi, care sa isi doreasca sa provoace. Odata intrati in companie, le promitem ca vor fi intr-un proces de continua dezvoltare pe parcursul caruia vor avea toata sustinerea noastra pentru a crea si a inova. In programul nostru de recrutare juniori vor avea sansa de a-si crea parcurs profesional care sa le aduca satisfactia cresterii si dezvoltarii carierei lor. Vor participa la programe valoroase de invatare si dezvoltare (proiecte, shadowing, mentoring, coaching, traininguri tehnice si de soft skills). Obiectivul final al programelor in care recrutam Juniori, este acela de a asigura un pipeline permanent de talente care, odata atrasi in cadrul companiei, sustin cresterea si dezvoltarea companiei si a strategiei de business.
 

Cum sunt motivati angajatii-cheie sa ramana in companie pe termen lung?

Avem programe speciale dedicate angajatilor cheie si celor identificati ca Talente atat pe partea de Recunoastere si Recompensare (beneficii, bonusuri, etc) cat si pe partea de dezvoltare (Academia Comerciala dedicata fortei de vanzari, programme de dezvoltare competente manageriale, programe de trainee development)
 

De ce are nevoie un angajat al companiei dumneavoastra pentru a avansa si evolua din punct de vedere profesional?

Motivatie, implicare, angajament personal atat in ceea ce priveste creionarea si asumarea planului individual de dezvoltare precum si in masurarea progresului sau in ceea ce priveste dezvoltarea proprie.
 

Ce parere aveti despre lucrul remote? Vi se pare o idee fezabila in cadrul companiei si tipului de activitate? Derulati astfel de programe?

Bergenbier este o companie care sustine programul de lucru flexibil insa nu avem in acest moment o politica de lucru remote. Este o oportunitate pe care o analizam pe viitor ca beneficiu posibil pentru angajatii nostri.
 

Despre companie

Compania Bergenbier S.A. face parte din grupul Molson Coors Central Europe, unul dintre cei mai mari producatori de bere din Europa Centrala si de Est.

Bergenbier a fost prima bere din segmentul mainstream distribuita la nivel national si prima bere romaneasca ce a initiat un parteneriat cu fotbalul. Printre marcile produse de fabrica Bergenbier se numara si trei branduri puternice, internationale: Staropramen, Stella Artois, Beck's.

Astazi, Bergenbier S.A. este una dintre primele 3 companii producatoare de bere din Romania, avand aproximativ 700 de angajati, o fabrica moderna la Ploiesti, care produce anual peste 3 milioane de hectolitri si o retea performanta de distributie nationala. 

Portofoliul companiei cuprinde marci care acopera toate segmentele pietei. Pe langa berile proprii, produse in fabrica Bergenbier, compania importa marci internationale celebre: Leffe, Hoegaarden si Corona.

 

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On