Interviu de angajare in Engleza - Afla tot ce trebuie sa stii

interviu_engleza

Ai aplicat la un job la una dintre companiile multinationale la care ti-ai dorit mereu sa lucrezi, iar recruiterul te suna si iti te intreaba: “Would you be comfortable with an english interview?”. Raspunsul este unul afirmativ, dar este primul tau interviu in engleza si nu stii la ce sa te astepti. Noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi pentru ca tu sa mergi la interviul de angajare pregatit:


 


Ghidul complet de Interviuri Hipo.ro

Descarca GRATUIT pdf-ul si afla in doar 30 de minute:

 
 • cum sa te pregatesti pentru interviul individual
 • cum te pregatesti pentru interviul cu managerul
 • sfaturi pentru interviul de grup;
 • intrebari si raspunsuri la interviu;
 • multe altele.

Descarca Ghidul PDF »
 

 

Fii cinstit in ceea ce priveste nivelul de limba engleza in CV

Nu lasa angajatorul sa isi faca asteptari prea mari pentru a i le distruge la interviu. Aproape de fiecare data cand in descrierea job-ului regasesti cerinte legate de cunoasterea unei limbi straine, vei fi testat pentru stabilirea nivelului tau. Mai mult, in cazul limbii engleze, intregul interviu angajare in engleza poate fi gandit ca un test. In special atunci cand este vorba despre o companie multinationala, iar managerul nu este roman.

interviu_engleza
10 cele mai frecvente intrebari si raspunsuri la interviul de angajare in engleza

Ce intrebari pun angajatorii la interviul in engleza si raspunsurile ideale (varianta in romana si engleza)


In cazul in care nu intelegi ceva in timpul unui interviu de angajare in engleza - se poate datora faptului ca nici intervievatorii nu sunt englezi nativi sau din contra, faptului ca sunt, iar tu nu poti tine pasul desi cunosti limba engleza la nivel avansat - nu te sfii sa ii rogi sa repete. Acest gest nu va fi perceput ca o greseala, ci ca o dorinta de a clarifica lucrurile, de a te asigura ca nu exista neintelegeri la niciun nivel si ca o inclinatie catre detalii. Testeaza-ti nivelul de engleza raspunzand la aceste intrebari de pe site-ul Cambridge
 

Pregateste-te din timp pentru un interviu in engleza

Sunt anumite lucruri pe care le poti pregati de acasa pentru a te asigura ca depasesti emotiile de inceput si ca pornesti cu dreptul in discutia cu recruiterii. Un prim interview tip ar fi sa iti pregatesti o scurta prezentare in care sa expui cateva lucruri interesante despre tine, despre background-ul tau educational si/sau profesional si cateva idei despre interesul tau fata de domeniul de activitate al companiei.
Iata un astfel de exemplu:

ENGLEZA
What I enjoy most is working with open-minded and creative people! The project I am most proud of is our NGO’s  latest marketing campaign during which we managed to sucessfully promote our event and raise the money we needed. I also enjoy meeting new people and cultures and this is what I focused on during my Erasmus experience in Portugal, last semester. I also gained some valuable pieces of information from my field of interest - which is marketing - from my foreign colleagues. I now believe that I am prepared to use all these assets by implementing my ideas in a multinational, fast-growing company like yours.
 
ROMANA
Cel mai mult imi place sa lucrez alaturi de oameni receptivi si creativi. Proiectul de care sunt cel mai mandru este ultima campenie de marketing derulata de ONG-ul din care fac parte, cu care am reusit sa ne promovam cu succes evenimentul si sa strangem fondurile de care aveam nevoie. Imi place, de asemenea, sa cunosc oameni si culturi noi. Pe asta mi-am concentrat atentia pe parcursul semestrului in care am fost plecat prin programul Erasmus in Portugalia. Tot cu ocazia acestei experienta am dobandit informatii valoroase din domeniul meu de interes de la colegii straini - marketing, mai exact. Cred ca acum sunt pregatit sa folosesc toate aceste abilitati pentru a-mi implementa ideile intr-o companie multinationala, aflata in plina dezvoltare - asa cum este compania dumneavoastra.

O alta sugestie ar fi identifici un subiect de conversatie comun - care se poate lega de vreme, de un eveniment de interes la nivel national, de o sarbatoare, de un eveniment recent la care compania a participat, de un premiu pe care compania l-a primit etc. Poti deschide discutia astfel, avantajul fiind nu doar ca vei depasi emotiile, ci vei lasa si o impresie buna. 


 


Ghidul complet de Interviuri Hipo.ro

Descarca GRATUIT pdf-ul si afla in doar 30 de minute:

 
 • cum sa te pregatesti pentru interviul individual
 • cum te pregatesti pentru interviul cu managerul
 • sfaturi pentru interviul de grup;
 • intrebari si raspunsuri la interviu;
 • multe altele.

Descarca Ghidul PDF »
 
In loc sa folosesti formule plictisitoare pentru a initia conversatia, noteaza-ti cateva dintre urmatoarele intrebari pentru interviu in engleza sau fraze si foloseste-le pentru a iesi din tipar:
 • What a fine day for this time of the year, don’t you think?
 • Can you believe there are only x days left before Christmas and it still hasn’t snowed yet?
 • This time of the year the traffic is always so hectic. I am glad I made it in time!
 • What a nice office you have! Was the colour of the room/of the drapes/ of the furniture your choice? It looks amaizing!
 • I am so glad to finally meet you. I was looking forward to this encounter.
 • What a pleasure to meet you! I really appreciate your work and results in the field!
 • Congratulation for winning the ‘Most desired employer’ award! Your company is an inspiration!
 

Invata termeni din limbajul de specialitate al industriei pentru un interviu in limba engleza

Asteapta-te ca discutia sa implice aprofundarea posibilelor tale activitati, a cunostintelor tale din domeniu sau chiar a sugestiilor si ideilor tale. De aceea, este necesar ca tu sa cunosti cuvintele de baza, cele mai uzuale ale domeniului. Le poti afla printr-o simpla cautare pe internet sau prin rasfoirea unei carti de specialitate in limba engleza. Daca sunt cuvinte pe care le vezi pentru prima data, asigura-te ca le repeti de mai multe ori, ca le intelegi sensul corect si ca esti capabil sa le utilizezi in diferite fraze si contexte. Nu invata mecanic pentru ca este posibil sa dai gres.

interviu_engleza
Descarca model de CV europass in limba engleza

 

Termeni specifici procesului de recrutare si intrebari la un interviu in engleza

Util ar fi sa te asiguri si ca stii termenii specfici procesului de recrutare in limba engleza, precum:
 
To apply for a job = a aplica la un job Application form = formular de aplicare la job
Job Description (JD) = Descrierea Job-ului Position = Job = Loc de munca
Full-time position = Loc de munca cu program normal Part-time position = Loc de munca cu program scurt
Shift = tura Resume = CV
Overtime =  ore suplimentare References = recomandari
Employment Contract = contract de munca Trial Period = perioada de proba
Qualification = Calificare Field = domeniu


Intrebari interviu engleza – cele mai frecvente si raspunsurile lor

Pentru a te asigura ca nu esti luat prin surprindere la interviul de angajare in engleza, am pregatit o serie de intrebari de la interviul in engleza, precum si sugestii ale raspunsurilor:


Q: Which were your biggest accomplishments/fails?
Î: Care au fost cele mai mari realizari/esecuri?


A: Choose accomplishments that can somehow relate to the field of the company or even the job you are interviewing for. Be specific and give examples. Be honest about your fails, keep an optimistic attitude and concetrate on the things you’ve learned from this mistakes.

R: Alege reealizarile care au macar o oarecare legatura cu domeniul in care activeaza compania, cu compania in sine sau chiar cu job-ul pentru care aplici. Fii concis si ofera exemple. Raspunde sincer in ceea ce priveste esecurile tale, cu o atitudine optimista si concentrandu-te pe lucruri pe care le-ai invatat din aceste esecuri.Q: Where do you see yourself in 5 years from now?
Î: Unde te vezi peste 5 ani?


A: You don’t have to concetrate only on this particular job or the company. You should provide a bigger picture example like ‘I see myselft progressing in this particular field and improving my knowledge and widening my interests. I want to invest as much as I can in my education related to the industry’.

R: Nu trebuie sa te concentrezi doar pe job-ul la care aplici sau pe compania la care iti doresti sa lucrezi. Ar trebui sa fii capabil sa oferi intervievatorului o imagine de ansamblu. De exemplu: ‘Ma vad progresand in domeniul acesta, imbunatatind-mi cunostintele si largindu-mi aria de interese. Imi doresc sa investesc pe cat de mult este posibil in educatia mea in ceea ce priveste industria.’Q: Why were you fired from your previous job?
Î: De ce ai fost concediat de la ultimul job?


A: If you made a mistake and it was only your fault, be honest and explain the situations. The recruiter will probably find out anyway and it’s better to hear it from you. Don’t tell the story from a negative point of view - admit your mistake but focus on the things you’ve learned, on how the experience changed you and what would you have done differently. If it was not entirely your fault or if the company had an economically tough situation explain it without blaiming your colleagues or your previous employer.

R: Daca ai gresit si a fost doar vina ta, fii sincer si explica situatia. Angajatorul va afla oricum, cel mai probabil, si este mai bine sa afle de la tine. Nu prezenta povestea dintr-un unghi negativist – recunoaste-ti greseala si pune accent pe lucrurile pe care le-ai invatat, pe felul in care aceasta experienta te-a schimbat si pe ceea ce ai fi facut diferit. Daca nu a fost doar vina ta sau daca firma la care ai lucrat a intampinat probleme financiare, explica situatia fara sa invinovatesti colegii sau fostul angajator.
 

interviu_engleza
10 cele mai frecvente intrebari si raspunsuri la interviul de angajare in engleza

Ce intrebari pun angajatorii la interviul in engleza si raspunsurile ideale (varianta in romana si engleza)Citeste si…
 
interviu_engleza interviu_engleza

Greseli la interviul de angajare               

Cum iti negociezi salariul la interviu - 6 sfaturi pe care nu vrei sa le ignori [VIDEO]Iata cateva interview tips de la echipa Cambridge care te vor ajuta sa depasesti problemele de vocabular si te concentrezi pe ceea ce conteaza cu adevarat la un interviu de angajare in engleza:
 
 

Va recomandam si:

Sute de joburi pentru tineri la Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI