Cum arata internship-ul perfect? 5 semne ca l-ai gasit! [PAMFLET]

Aventura de a gasi internship-ul perfect incepe o data cu procesul nostru de maturizare. Care echivaleaza cu momentul in care plecam de la mama de acasa si ne mutam pe cont propriu, de cele mai multe ori intr-un oras nou, in cladiri cu multe camere pe acelasi palier si bai comune. Adica cu inceputul facultatii!
 


Ghidul complet al Programelor de Internship, Trainee si Stagii de Practica

Descarca GRATUIT pdf-ul si afla in doar 30 de minute:

 
  • Care este diferenta dintre tipurile de programe pentru Juniori;
  • Cum te pregatesti pentru un program de Internship, Trainee sau Stagiu de Practica;
  • Ce salariu poti primi ca intern sau trainee;
  • multe altele.

Descarca Ghidul PDF »
 

 

Fie ca circumstantele te preseaza sa te implici in ceva mai mult decat vreo 3 cursuri optionale de la facultate - toti colegii tai au inceput sa contribuie cumva la o viitoare cariera, profesorii tot bat apropouri si vin cu oferte de internship la facultate, mama te ameninta ca daca nu faci ceva nu mai vezi pachet - fie esti tu o persoana foarte silitoare si matura, ideea e ca vine un moment in care trebuie sa iti iei CV-ul in bat si sa te apuci sa aplici. Cum stii insa care e alegerea potrivita, cum arata internship-ul perfect si ce o sa te propulseze cel mai mult in cariera? Iata 5 semne care iti vor invinge toate temerile - daca ai bifat macar unul singur din aceste semne, esti pe drumul cel bun:

**articolul este un pamflet si trebuie tratat ca atare

1. Iti ofera un program flexibil - si prin program flexibil intelegem “vii cand vrei, daca vrei si pleci cat mai repede”. Genul ala de loc in care totul e optional, nu ai task-uri, ci ti se prezinta optiuni si - ca sa fim mai poetici - tu esti rezultatul propriilor tale alegeri.

Cu ce te ajuta in cariera? Vei invata sa faci lucrurile in ritmul tau propriu, sa nu lasi pe nimeni si nimic sa te grabeasca in actiunile tale. Vei dobandi un grad de independenta pe care colegii tai care stiu ce-i ala un deadline nu o sa il atinga niciodata.
 



2. Esti, practic, invizibil - nimeni nu te baga in seama. Nici nu stii exact daca ei si-au dat seama ca esti acolo. Te mai ciocnesti cu cineva cand mergi sa-ti iei apa de la dozatorul din hol, dar nu au nicio reactie. Nu se ocupa nimeni de procesul tau de invatare, timp in care tu profiti si iti mai umpli termosul cu cafea, mai scoti vreo doua proiecte la imprimanta si o mai suni pe mama de pe telefonul firmei.

Cu ce te ajuta in cariera? Daca vrei sa ai o cariera de supererou, sa fii invizibil e o superputere foarte ravnita. Adu-o la gradul de arta si te-ai scos! Daca nu vrei, totusi, sa fii supererou (desi nu intelegem exact de ce), te poti lauda in CV viitorilor tai angajatori ca nici nu vor stii ca esti acolo - nici in ceea ce priveste munca facuta, nici daca ne referim la spatiul utilizat si resursele consumate. Cand vine vorba de salariu, insa, te sfatuim sa iti faci simtita prezenta!
 

 


3. Esti laudat constant - doar ca sa iti creasca motivarea. Toti sunt uimiti de micul geniu care a ajuns la ei in firma si de ideile lui inovatoare. Inca din prima ta zi promit cu totii ca vor face tot ce le sta in putinta sa te pastreze printre ei si, eventual, promit ca la finalul celor 3 luni de internship vei primi pozitia de sef. E clar ca tu nu esti facut pentru munca de jos!

Cu ce te ajuta in cariera? Te va transforma intr-un angajat arogant, caruia nu ii place munca in echipa din simplul motiv ca iubeste sa primeasca toate laudele, pe care nu le-ar imparti in ruptul capului cu nimeni. Asta da realizare. Exact genul de angajat pe care-l vor toate companiile!
 

 


4. Inveti sa faci cel putin 3 tipuri de cafea - din alea complicate, nu la ibric. Fiecare dintre potentialii tai colegi are preferintele lui in ceea ce priveste ritualul de dimineata, iar tu esti omul perfect care sa le transforme in realitate. Unul are intoleranta la lactoza, altul vrea rasaritul desenat in cana de cafea in fiecare dimineata, iar altul o prefera ruseasca. Cu cat le inveti mai repede obiceiurile, cu atat vei fi mai apreciat.
Cum te ajuta in cariera? In cariera ta de barman te va ajuta cu siguranta. A, nu vrei sa fii barman? Ei, atunci se schimba putin lucrurile. Poti, insa, sa pui accent pe atentia la detalii si pe abilitatea de multitasking - aveai cel putin 20 de colegi carora le faceai cafeaua in fiecare dimineata!
 



5. Esti platit ca un CEO - sau doar esti platit, functioneaza si asta. Nu doar ca vii 3 luni zi de zi la birou, ca ti se dau de facut fix lucrurile pe care nu vrea nimeni sa le faca si ca tu esti tapul ispasitor pentru orice. La finalul lunii primesti un plic cu niste bani - zic “niste” pentru ca poate varia: de la salariul minim pe economie la jumatatea salariului minim pe economie, sfertul salariului minim pe economie si tot asa. Important e ca iti poti plati abonamentul de metrou si in 3 din 5 zile iti iei un sandwich la pranz.

Cum te va ajuta in cariera? Nu e evident? Iti cunosti adevarata valoare si inveti sa te multumesti cu cat se poate. Important e ca esti multumit. O sa te duci intotdeauna cu zambetul pe buze la locul de munca pentru ca nu o sa te intereseze partea financiara. Pana in ziua in care o sa ramai doar cu zambetul - fara haine, fara mancare si fara un loc in care sa dormi. Dar hei, inca ai zambetul!
 


Speram ca ti-am adus si noi zambetul pe buze si constiinta faptului ca programele de internship si trainee sunt in continuare cea mai buna modalitate de a pune bazele unei cariere de succes. De aceea, te sfatuim sa alegi cu grija internship-urile pentru care aplici si sa urmaresti atingerea unor obiective si obtinerea unor competente reale si utile de pe urma lor.
 

Pentru programe cool de internship, care iti aduc ceva mai mult la CV decat am mentionat mai sus, intra pe Hipo.ro.

Citeste si: 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI