Joi si Vineri la Sala Palatului – 100 de companii si 4000 de oportunitati de cariera - Angajatori de TOP Bucuresti



Joi si Vineri, pe 22-23 octombrie, va avea loc targul de cariera Angajatori de TOP. La eveniment vor participa 100 de companii care ofera peste 4000 de oportunitati de cariera, joburi deschise atat pentru profesionisti, cat si pentru persoane entry-level. Oportunitatile de cariera la care pot aplica cei interesati sunt din industrii diverse de la IT, Telecom, BPO, Inginerie la FMCG si Consultanta.

Ce se intampla cu CV-urile celor care aplica la standul companiilor prezente la targul de joburi Angajatori de TOP?
In cadrul targului din aceasta toamna vor fi prezente 100 de companii cu planuri importante de recrutare, angajatori care reprezinta domeniile: IT&Telecom, Servicii si Outsourcing, Finante-Banci, Inginerie, Retail, Consultanta, FMCG, Turism etc.



Cum sa te faci remarcat? Sfaturi pentru cei care sunt in cautarea unui job.
Pregatirea pentru intalnirea cu angajatorii este foarte importanta si conteaza foarte mult in procesul de angajare. Este esential sa iti cunosti obiectivele si asteptarile in raport cu noul loc de munca, insa la fel de important este sa cunosti asteptarile angajatorilor. In urma centralizarii informatiilor primite, top 10 sfaturi pe care angajatorii le au pentru cei care sunt in cautarea unui job sunt:
  1. Sa isi actualizeze in mod constant CV –ul;
  2. Sa se informeze despre companie si specificul activitatilor acesteia;
  3. Sa aplice la pozitiile disponibile in conformitate cu pregatirea si abilitatile sale;
  4. Sa trateze cu seriozitate toate etapele de selectie;
  5. Sa aiba o atitudine deschisa, comunicativa in discutia cu reprezentantii companiilor;
  6. Sa fie pregatit pentru un interviu cu exemple cat mai relevante din experienta sa;
  7. Sa fie permanent conectat la pulsul pietei muncii, in special in domeniul sau de activitate;
  8. Sa isi asigure un update la nivelul standardelor si al tehnologiilor utilizabile in profesia sa, fluenta limbii engleze si, eventual, a unei alte limbi straine.
  9. Sa participe la activitati si evenimente unde poate intalni compania in cadrul careia isi doreste sa se angajeze;
  10. Daca sunt candidati fara experienta sa se implice in programe de internship, workshopuri, cursuri, concursuri, portofolii si proiecte project based;

Ce se intampla cu CV-urile celor care aplica la standul companiilor?
In urma participarii la evenimentul Angajatori de TOP, candidatii care au aplicat fie la stand, prezentand fizic CV-ul, fie au aplicat ulterior online, vor intra automat intr-un proces de recrutare si selectie. In urma selectiei vor fi contactati candidatii potriviti pentru posturile deschise, iar dupa o scurta discutie telefonica, acestia vor fi invitati si la sediul companiei pentru a avea o intalnire formala, sub forma unui interviu. De obicei, procesul de selectie este format din 2 sau 3 interviuri, incluzand sau nu o proba practica, in functie de tipul postului.


Ce spun cei care si-au gasit un job in urma participarii la Angajatori de TOP?
Targurile de cariera sunt un mijloc eficient pentru obtinerea unui job. Fie ca vorbim despre profesionisti cu experienta sau juniori la inceput de drum, exista 4000 de oportunitati de cariera la targ.

Pentru mine experienta de la Angajatori de TOP a fost una norocoasa. Tin minte ca nu voiam sa ies din casa in ziua respectiva si cu toate astea, s-a demonstrat a fi cel mai bun lucru pe care l-as fi putut face. Imi amintesc cu foarte mare placere atitudinea prietenoasa a reprezentantilor Genpact si volumul mare de informatii cu care m-au coplesit. Cu ce m-am ales in urma targului? Un job care mi se potriveste de minune, o echipa cu oameni faini si multe glume zilnice. Inainte de a merge la targul de cariera am verificat site-ul evenimentului si am apreciat in mod deosebit informatiile despre companiile participante distribuite pe pagina de Facebook a Angajatori de TOP. Deci, pentru toti cei care sunt in cautarea unui job: iesiti din casa fie ca ploua, fie ca ninge pentru ca s-ar putea ca la finalul zilei sa iasa soarele – Ana-Maria Maliia, Employer Branding Specialist, Genpact.

Job-uri pentru care angajatorii intampina dificultati de recrutare
Job-urile adresate candidatilor care detin abilitati tehnice (Java, ABAP, SharePoint, SAP functional), dar si cunostinte avansate de limbi straine, printre care: germana, franceza, spaniola, italiana, suedeza, norvegiana, finlandeza si daneza, sunt pozitiile pentru care angajatorii intampina dificultati in recrutare. In plus, pozitiile cu un grad mai mare de senioritate care presupun o combinatie  de competente tehnice si limbi straine, alaturi de joburile adresate specialistilor de nisa, in special in zona de IT, unde numarul candidatilor este limitat.

Programe de internship si trainee
La aceasta editie, studentii si proaspat absolventii care doresc sa se implice intr-un program de internship pot aplica la peste 23 de programe disponibile in cadrul companiilor care participa la eveniment. Cateva dintre companiile care au deschise astfel de pozitii sunt: BearingPoint Romania (Paid Internship Business Consulting – SAP; Internship Reporting and Software Development), BCR (Internship Back Office), Ericsson Telecommunications Romania (IT Graduate Program) IBM (Internship Test Specialist, Internship Support Center Representative (UNIX/LINUX), Internship Business Operations Analyst), InCrys (Internship IT Sourcer), Kaufland Romania (Program Trainee), KFC (Manager Trainee) Microsoft  (Microsoft Academy College Hires – Support Engineers), NN Asigurari de Viata  (Internship HR-Sales), Oracle (Part-Time Internship in Deal Management - German Speakers, Internship - Cloud Applications Technology Solution Consultant - French Speakers, Part-Time Internship in Deal Management - Portuguese Speakers), Piraeus Bank  (Programul de Internship SHARE BANKING. SHARE VALUE), Prysmian Group (Graduate Program), ProCredit Bank (Young Bankers - Program International), SGS Romania (Programator Junior), Societe Generale European Business Services (Internship HR, Young Graduates Internship Program).

Cei care doresc sa afle care sunt sfaturile specialistilor in recrutare, ultimele noutati si cele mai inovatoare proiecte din domeniul IT, precum si ultimele tehnologii utilizate si cum functioneaza acestea, dar si beneficiile, provocarile intalnite si metodologiile de lucru pe care le folosesc companiile pot participa la cele 30 workshopuri si conferinte care vor avea loc in cadrul Angajatori de TOP. Cateva dintre companiile care vor sustine astfel de sesiuni sunt: Accenture Mc Donald’s Romania, BCR, Telus International Europe, DB Schenker SSC , Genpact, Telekom Romania, Hewlett-Packard, REWE Romania, CHEP.COM, Oracle, Libra Internet Bank, Computer Generated Solutions Romania, Vodafone, Societe Generale European Business Services, Automatic Data Processing (ADP) Romania, IBM, InCrys, Oracle, Ericsson Telecommunications Romania, Stefanini Romania, Dell, 1&1 Internet Development etc.

Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa se grabeasca, acestea fiind ultimele zile in care isi pot rezerva un loc la conferintele si workshopurile Angajatori de TOP. Programul lor poate fi accesat in agenda evenimentului.

Angajatori de TOP Bucuresti va avea loc joi, 22 octombrie, in intervalul 10.00-17.00 si vineri, 23 octombrie, in intervalul 10.00-19.00.
 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI