9 job-uri inedite si cool pe care le-ai putea avea

Verifica lista celor 9 job-uri cool, care iti starnesc imaginatia si iti valorifica pasiunile:

1. Degustator de ciocolata

Inchipuie-ti ca ai putea fi platit pentru a inspecta in detaliu tablete si bomboane de ciocolata, cautand fel de fel de defecte si propunand solutii pentru realizarea unui aspect impecabil. Mergi mai departe si inchipuie-ti cum ar fi ca in fiecare zi la locul de munca sa gusti zeci de sortimente de ciocolata chiar inainte ca publicul larg sa auda de existenta lor. Acum opreste-te. Nu trebuie sa iti mai inchipui nimic pentru ca acest job este real si este la fel de cool cum suna. Marile companii producatoare de ciocolata din intreaga lume anagajeaza degustatori pentru a se asigura ca produsele finale se ridica la inaltimea asteptarilor clientilor iubitori de dulciuri. Degustatori pe care ii si platesc - nu doar in ciocolata!

Ce calitati trebuie sa ai?

Se pare ca dragostea arzatoare pentru produsele din ciocolata nu e suficienta! Studiile au demonstrat ca cele mai potrivite persoane pentru o astfel de slujba sunt femeile pana in 35 de ani. De ce? Pentru ca femeile au simtul mirosului si gustului mult mai bine dezvoltate decat barbatii. Si pentru ca femeile sub 35 de ani folosesc mult mai bine aceste simturi decat cele care au trecut de aceasta varsta. Putem vorbi de un gram de discriminare, dar nu te impiedica nimeni sa incerci sa demonstrezi ca esti candidatul potrivit pentru un astfel de job. Mai ales daca te gandesti la toate gramele de ciocolata la care o sa ai acces in fiecare zi!

2. Ganditor pe Insula Ideilor

Ti-ai dorit vreodata sa fugi de toate problemele si sa te refugiezi pe o insula unde sa te poti gandi doar la lucrurile care te pasioneaza? Afla ca acum e posibil. Ti se ofera sansa de a profita de o vacanta de o saptamana pe o insula privata cu doua conditii: sa donezi 1000 $ in scopuri caritabile si sa prezinti ideea inovativa pe care vrei sa o dezvolti in mini-vacanta oferita. Intregul concept sustine dezvoltarea creativitatii si inovarea la scara larga.

Suedezul Fredrik Härén, scriitor de meserie şi expert în creativitate stabilit în Singapore, este detinatorul celor trei insule care iti sunt puse la dispozitie. A inițiat acest proiect pentru că ştia că cele mai bune idei vin atunci când eşti singur, tu cu gândurile tale, într-un loc relaxant. Si a avut dreptate - dovada ca primeste nenumarate aplicatii!

In mod normal, perioada in care ai insula la dispozitie este de o saptamana. Insa, daca poti argumenta faptul ca ai nevoie de mai mult timp pentru a-ti pune planul de bataie la punct, ti se ofera sansa sa ramai acolo pentru o perioada mai lunga. Tu trebuie sa iti platesti drumul pana pe insula si sa iti cumperi mancare. Restul facilitatilor sunt gratuite.

Ce trebuie sa faci pentru a ajunge pe insula?

Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti o aplicatie in care sa demonstrezi ca ai oferit suma de 1000 $ catre una dintre cauzele sustinute de initiatorii acestui proiect si sa iti prezinti pe larg ideea pe care vrei sa o dezvolti in perioada in care vei sta pe insula. De ce suma de 1000 $? Echipa care se ocupa de acest proiect considera ca aceasta este o suma infima pentru facilitatile de care beneficiezi in timpul sederii pe insula si crede, de asemenea, ca astfel pot alege dintre miile de aplicanti persoanele care au cu adevarat ceea ce le trebuie pentru un astfel de experiment. Cele doua insule din Suedia sunt deschise de pe 1 iunie pana pe 30 septembrie. A treia insula, cea din Filipine este deschisa pe tot parcursul anului, mai putin in lunile iulie si august. Ai o idee? Evadeaza pe insula si pune-o in practica!

3. Hacker Etic

Esti pasionat de programare si ai experienta in domeniul IT? Atunci e cazul sa aplici pentru o pozitie de hacker! Da, ai auzit bine. Hackerii etici (sau “white hat hackers”) sunt niste eroi ai lumii virtuale. Acestia lucreaza pentru a gasi si remedia toate vulnerabilitatile lumii inundate de tehnologie in care traim. Ei folosesc aceleasi principii ca si hackerii de care se tem cu totii, doar ca munca lor consta in teste repetate ale gradului de securitate ale sistemelor de operare din companiile mari. Exista chiar si un examen care certifica pozitia de hacker etic, oferita de Consiliul International al Consultantilor E-Commerce - se lucreaza, deci, cu “acte in regula”!

Ce calitati trebuie sa ai?

Pentru a ocupa un astfel de post trebuie, in primul rand, sa ai un background solid in domeniul programarii, focusat pe securitatea datelor si infractiuni cibernetice. O diploma in domeniul IT ar fi ideala, precum si orice alte certificari recunoscute. Si, desigur, dorinta de a fi un erou si de a deveni un aparator al securitatii informatice! Poti aplica pentru astfel de pozitii in cadrul guvernelor, in domeniul militar sau te poti lansa chiar ca freelancer.

4. Angajat Walt Disney

Inca esti pasionat de povestile din desenele animate care ti-au marcat copilaria? Visezi sa ajungi la Disneyland si sa intalnesti personaje magice? De ce sa nu fi chiar tu unul dintre ele? Angajatii Walt Disney fac parte dintr-o echipa minunata cu un impact pozitiv asupra vietii a milioane de persoane de pe Glob. Fie ca ofera suport, faciliteaza tranzactii, interactioneaza cu vizitatorii sau pun bazele experientelor inovative munca lor constituie fericirea clientilor. Acestia traiesc in fiecare zi la locul de munca ceea ce poarta numele de “Experienta Disney”!

Compania Walt Disney este cunoscuta in intreaga lume pentru show-urile de entertainment. Campul lor de lucru include domenii diverse. Astfel, poti lucra in vanzari si marketing, realizarea filmelor, jocurilor sau animatiilor, in parcurile de distractii sau chiar in IT. Toate acestea alaturi de o echipa care s-a dedicat intru totul integrarii oaspetilor, publicului si consumatorilor intr-o lume de poveste intr-un mod nemaiintalnit.

Ce calitati trebuie sa ai?

Daca ai studii si/sau experienta intr-unul din domeniile urmatoare, o afinitate pentru povesti si un sentiment de nostalgie fata de etapa copilariei, e momentul sa aplici pentru posturile oferite de echipa Disney:

  • Broadcast / Media
  • Administrativ/Juridic
  • Creatie
  • Entertainment
  • Operatiuni / Calatorii
  • Vanzari / Marketing
  • Tehnologie / Domeniul Digital

Afla mai multe despre istoria Walt Disney si despre oportunitatile de cariera oferite accesand pagina lor.

Poti vizita, de asemenea, si canalul de Youtube al echipei Disney.

5. Velo-Cartograf 3D

Ai o casca de bicicleta? Iti place sa calatoresti? Nu te deranjeaza sa faci si cateva fotografii prin locurile pe care le vizitezi? Ei bine, Google te plateste sa faci asta full-time! Proiectul Google a inceput in Paris, unde acestia au trimis doi biciclisti echipati cu camere de fotografiat si triciclete amuzante in cautarea locurilor istorice care nu pot fi vizitate cu masina.

Cei doi biciclisti norocosi mai au in dotare si un computer, un GPS si un generator, poarta tricouri cu logo-ul Google si casti albe de protectie. Pe langa faptul ca au sansa sa vada locuri minunate din romanticul Paris, cei doi contribuie la arhiva de fotografii a Google Maps si primesc si o remuneratie pentru asta.

Ce calitati trebuie sa ai?

E neaparat sa stii sa mergi pe bicicleta! Si, desigur, sa iti placa sa te plimbi. Nici skill-urile tehnice nu trebuie sa iti lipseasca - echipamentul Google este unul profesionist si cu siguranta foarte, foarte costisitor. Ia-ti CV-ul si bicicleta si aplica si tu la Google pentru acest job inedit. Job din domeniul Calculatoarelor? Al Artei? Al Sportului? Nu stim, dar este, cu siguranta, un job cool!

6. Evaluator facilitati turistice insula

Da, ai citit bine! Poti fi platit sa scrii despre si sa promovezi experienta traita pe o insula tropicala. Daca Ben Southall, de 34 de ani a reusit, o poti face si tu! Acesta a fost selectat din peste 35.000 de aplicati din intreaga lume pentru un job de vis: el trebuie sa inoate, sa exploreze si sa se relaxeze pe Insula Hamilton din Marea Bariera de Corali. Si, desigur, sa scrie un blog pentru promovarea zonei. Remuneratia acestuia ajunge la 111.000 de dolari pentru 6 luni in care este “pedepsit” sa joace rolul de ingrijitor al insulei australiene, intr-o vila cu trei dormitoare si piscina. Inca te mai gandesti ce job sa iti iei pentru lunile de vara?

Ce calitati trebuie sa ai?

Dupa ce a fost selectat din numarul coplesitor de candidati, Ben Southall a trecut printr-un nou test: patru zile in care a stat pe insula pentru un interviu elaborat - scufundari in apele cristaline, gratare pe plajele tropicale, sedinte la spa si teste de inot. A, da - sa nu uitam de testarea abilitatilor de blogger. Crezi ca poti face toate astea? Atunci ce mai astepti?

7. Expert al culorilor

Sigur ai si tu cunostinte care au dileme atunci cand vine vorba sa isi renoveze locuinta - in ce culoare sa vopseasca peretii sufrageriei, ce mobila se potriveste mai bine in dormitorul mic, ce nuanta sa fie gresia din baie pentru ca intreaga incapere sa para mai mare? Cand vine vorba de sediile unor companii problema devine si mai complicata! Ai o pasiune pentru culori, ai stiut intotdeauna cum sa le combini si nu ti-ai imagina viata alb-negru? Atunci a venit momentul sa iti iei o diploma in domeniu si sa fii platit pentru servicii pe care unii le-ar numi indispensabile.

Ce calitati trebuie sa ai?

Conform Colorcom, o organizatie “experta in culori”, un consultant combina psihologia culorilor, trendurile actuale, datele statistice si teoriile designului culorilor in proiecte inedite care pot varia de la redesing-ul unei incaperi pana la crearea unui logo potrivit unei anume companii.

Asociatia Internationala a Consultantilor Culorilor (IACC) ofera traininguri si calitatea de membru expertilor in acest domeniu. Intra si tu pe pagina lor si afla totul despre ceea ce presupune un astfel de job, calificarile necesare si directiile in care te poti specializa ca si consultant al culorilor. Inscrie-te si transforma-ti pasiunea intr-un job bine platit!

8. Blogger Turistic

Ce ai spune daca in descrierea jobului tau ar figura mersul in vacante si ce ar fi daca ai primi si bani pentru asta? Ei bine, cu aceasta “problema” se confrunta numerosi calatori pasionati de scris din intreaga lume. Din ce in ce mai multe reviste si site-uri platesc sume importante de bani corespondentilor angajati pentru ca acestia sa calatoreasca in jurul lumii si sa isi noteze experientele traite care mai apoi se transforma in articole de calitate. Interesant?

Ce calitati trebuie sa ai?

Pe langa pofta de a calatori constant si de a vedea lucruri, oameni si culturi noi, un astfel de corespondent trebuie sa scrie bine si, din ce in mai des, sa aiba si calitati de cameraman sau fotograf. Pentru a nu fi nevoie sa trimita o intreaga echipa in astfel de calatorii, tot mai multi angajatori cauta oameni capabili sa ilustreze intr-un mod cat mai inedit experientele traite. Beneficiul suprem al unui astfel de job: ai sansa sa te plimbi in jurul lumii pe cheltuiala angajatorului si, desigur, ai asigurare de sanatate inclusa. Pentru cei care iubesc sa calatoreasca, acesta este cu siguranta un job de vis!

9. Tehnician al ursuletilor de plus

Ti-ai dorit intotdeauna sa devii un chirurg renumit, dar nu ti-a placut niciodata biologia? Afla ca ai sansa sa fii un doctor care “repara” mai mult decat un pacient, repara vise. Cu atat mai mult cu cat “pacientii” sunt pufosi si nu fac mofturi cand vine vorba de tratamentul aplicat - incepe-ti cariera ca Tehnician al ursuletilor de plus. Da, pozitia aceasta exista, iar industria ursuletilor de plus este una infloritoare. Companiile de jucarii care realizeaza produse unice au propriul departament de reparatii - oferind, astfel, clientilor care nu pot cumpara un alt produs identic suportul necesar in ceea ce priveste “vindecarea” animalutelor din plus iubite. Un astfel de tehnician trebuie sa fie capabil sa repare o larga varietate de posibile accidente - de la coaserea unui nasture pana la inlocuirea unui piciorus care lipseste.

Ce calitati trebuie sa ai?

Un Tehnician al ursuletilor de plus trebuie sa fie inarmat cu multa rabdare, meticulos, atent cu pacientii sai si capabil sa lucreze in conditii de stres - daca in cazul chirurgilor din marile spitale ale lumii familiile pacientilor asteapta intr-o alta camera finalizarea tratamentului, in cazul Tehnicienilor animalutelor de plus posesorii acestora stau de obicei chiar langa “masa de operatie” si vor intotdeauna ca pacientul sa fie ca scos din cutie! Si, desigur, nu trebuie sa uitam de atentia la detalii si de dragostea nemarginita pentru jucariile care ofera oricarui pitic o copilarie de basm.

Acesti oameni au reusit sa faca ceea ce le place. Nu in timpul liber, ci chiar ca job full-time. Ti-am demonstrat ca se poate!

Pana iti gasesti job-ul visat, cauta oportunitatile de cariera care ti se potrivesc pe Hipo.ro.

Ti-a placut acest articol? Impartaseste-l cu prietenii cu ajutorul butoanelor de Like si Share!

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI