INTERVIU Anica Stoica: Ne focusam pe specializari ca Automatica si Calculatoare, Electronica, Electrotehnica si Mecanica

Anica Stoica este inginer de profesie si si-a inceput cariera in Resurse Umane in urma cu 13 ani. Primele responsabilitati au constat in a trimite raspunsuri negative candidatilor neacceptati la interviu. Ulterior a inceput sa faca recrutare, apoi training. Din 2007 ocupa functia de Manager Resurse Umane in cadrul Continental Automotive Romania.

Care sunt pozitiile pentru care gasiti cu dificultate candidati potriviti? Care credeti ca este motivul?

Anul acesta intenționăm să angajăm aproximativ 1.000 de persoane în toate locațiile în care suntem prezenți: Timișoara, Sibiu, Iași, Brașov, Carei și Nădab. Căutăm în principal profesioniști, dar angajăm și proaspăt absolvenți. De asemenea, avem în continuare programe pentru practica de vara, proiecte de diploma sau joburi part time pentru studenți.

Exista programe dedicate studentilor pe care compania dvs le va avea deschise pana la sfarsitul anului, respectiv inceputul anului viitor (programe de internship, trainee, management trainee, scoli de vara etc)

In fiecare toamna propunem studentilor din facultatile tehnice teme pentru proiecte de diploma ce pot fi dezvoltate in cadrul companiei noastre. De asemenea, un alt program pentru studenti la care tinem foarte mult este cel de burse private, pentru ca prin acesta ne dorim sa asiguram celor mai buni studenti un loc de munca sigur dupa terminarea facultatii, contribuind astfel la motivarea lor pentru a ramane in tara. Bineinteles, acestea sunt completate de competitii tehnice la care ii invitam sa aplice pentru a se dezvolta personal si tehnic dar si pentru a castiga premii considerabile.

Care este numarul joburilor deschise pana la sfarsitul acestui an. Mentionati raportul intre joburile deschise: pozitii entry-level, mid-level si senior?

Compania noastra si-a propus o crestere constanta in urmatorii ani, astfel incat vom continua sa recrutam atat in lunile urmatoare cat si anul viitor atat pentru pozitii entry-level cat si pentru pozitii de specialisti si manageri.

Numiti top 3 soft skils, respectiv top 3 hard skills pe care le cautati la un junior? Cum apreciati ca le pot dezvolta in timpul studiilor?

Ne dorim ca viitorii nostri angajati sa munceasca in echipa, sa fie deschisi si creativi. In ceea ce priveste cunostintele tehnice, acestea sunt diferite in functie de pozitia dorita, pentru mai multe detalii puteti intra pe site-ul nostru www.romania.careers-continental.com in sectiunea Aplica acum, unde avem deschise peste 100 de pozitii.

Consideram ca munca in orice proiect studentesc, implicarea in organizatii studentesti, participarea la competitii si orice alte activitati extracuriculare pe care si le asuma studentii ii ajuta in dezvoltarea acestor calitati.

Cum arata un candidat ideal pentru industria din care face parte compania dvs? Care sunt abilitatile si competentele pe care le urmariti atat in evaluarea CV-ului cat si in cadrul interviurilor?

Ne bucuram cand candidatii sunt pasionati de domeniul auto, le place munca in echipa si vor sa isi aduca contributia la dezvoltarea masinii viitorului.

Care sunt specializarile pe care le urmariti in CV-urile candidatilor care aplica pentru o pozitie de ingineri in domeniul productiei?

Avand in vedere obiectul nostru de activitate ne focusam pe specializari ca Automatica si Calculatoare, Electronica, Electrotehnica si Mecanica.

Ce sfaturi ati oferi unei persoane care este in cautarea unui job pentru a-si creste sansele de a obtine jobul dorit? Exista canale pe care le recomandati sa le urmareasca atunci cand sunt in cautarea unui job?

Orice experienta noua ne scoate din zona de comfort si este important sa fi participat la proiecte de echipa in perioada studentiei, fiindca astfel se vor integra mult mai usor la locul de munca. Intr-o corporatie, munca se desfasoara in echipe multinationale de aceea deschiderea candidatilor si spriritul comunicativ sunt foarte importante pentru noi. Cel mai adesea studentii se considera fara experienta si lasa gol acest capitol din CV. Din punctul nostru de vedere orice proiect la care au lucrat in timpul facultatii este o experienta relevanta. Important este sa isi poata descrie propria contributie. De asemenea voluntariatul, implicarea in organizatiile studentesti reprezinta puncte de interes.

Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei (ex: teste de personalitate, teste de cunostinte specifice job-ului, interviuri de grup /assesment center / interviu individual / interviu cu manager-ul etc)?

Procesul de recrutare include toate instrumentele, de la interviul telefonic pana la teste de cunostinte tehnice si interviul final cu managerul direct. Rolul lor este de a selecta candidatul potrivit in functie de specificul postului.

Ce modalitati de motivare propuneti angajatilor-cheie astfel incat sa ii pastrati in interiorul companiei pe termen lung (exemplu: beneficii extrasalariale, dezvoltare profesionala, training, oportunitati de avansare etc.)?

Oportunitatile de dezvoltare profesioanala, salariala si personala cresc odata cu performanta si valoarea pe care un angajat o aduce companiei prin competentele pe care le are. In Continental Automotive structura de functii si fisele de post sunt publice pentru toti angajatii, prin urmare orice persoana poate accesa in timp o cariera de expert tehnic, project manager sau lider de echipa, odata cu beneficiile aferente. Nu exista limitari din acest punct de vedere, cu atat mai mult cu cat primim tot mai multe reponsabilitati in Romania.

 

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On

ULTIMELE JOBURI