Ultimele zile de inscriere la European BEST Engineering Competition (EBEC)

BEST București în colaborare cu UPB vă invită să participați în data de 22 noiembrie 2013, la European BEST Engineering Competition (EBEC), eveniment susținut de Mysis și sponsorizat de Grimagh, care se adresează studenților interesați să dea viață unor idei ingenioase, atât din domeniul tehnic, cât și din cel al marketing-ului sau al management-ului. Competiția organizată de BEST București, o organizație studențească  non-guvernamentală, non-profit și apolitică, se împarte în două categorii de probe:Team-Design și Case-Study.

La proba de Team-Design, studenții participanți se întrec în găsirea celor mai inteligente soluții pentru a rezolva anumite probleme tehnice, având astfel posibilitatea de a pune în practică abilități din diferite domenii inginerești. Printre exemplele de probe se numără: construirea unui dispozitiv din materiale neconvenționale care să transporte un bec peste cât mai multe scări, construirea unei mașini autopropulsate care să transporte o persoană, implementarea unui algoritm pentru balansarea resurselor unui server, crearea unei noi metode de generare energie eco-friendly folosind anumite materiale.

La proba de Case-Study, echipele se întrec în găsirea soluțiilor unei probleme reale sau ipotetice, exersându-şi spiritul analitic, gândirea strategică, abilitățile de prezentare, strategiile de marketing şi lucrul în echipă. Printre exemplele de probe se număra: conceperea unui plan de acțiune pentru a înlocui energia convențională cu forme de energie neconvențională, identificarea nevoilor studenților din Universitatea POLITEHNICA și conceperea unui eveniment sau serviciu nou, pe care universitatea l-ar putea oferi studenților săi, pregƒătirea unui plan de acțiune pentru crearea diviziei de vânzări online a unei companii IT la care lucrezi.

Fiind impuse anumite condiții ( de timp, materiale, situații specifice), studenții vor trebui să găsească cele mai ingenioase rezolvări la cerințe neobișnuite. Probele vor avea loc vineri, pe 22 noiembrie, timp de 4 ore la Case Study, și 5 ore la Team Design,iar echipa câștigătoare a fiecărei probe se va califica pentru faza națională din luna mai 2014 de la Timișoara și mai apoi pentru etapa finală de la Riga, Letonia.

Intra pe site si inscrie-te pana miercuri, 20 noiembrie 2013, singur sau cu o echipa de 4 oameni , la cea mai tare competitie inginereasca pentru studenti!

Nu rata aceasta ocazie! Te asteptam !

 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri