Ce inseamna sa faci un IT Internship in Banking?



Pentru ca ne-am gandit sa va povestim exact ce insemna un IT internship in BCR, de la partea de digital, pana la partea de infrastructura, i-am sunat pe doi dintre colegii nostri. I-am intrebat despre experienta lor, cum au inceput sa lucreze alaturi de noi si de ce au ramas in BCR.

Flavia Pahon, Technical Analyst, s-a alaturat echipei BCR anul trecut. Este unul dintre cei mai energici colegi de-ai nostri si un promotor al companiei pe paginile sale de social media, mai ales din perspectiva lucrurilor cool pe care le facem in echipa.

Alexandru Ghica, ETL Developer, si-a inceput cariera de ITst in BCR, cand a simtit nevoia sa se reprofileze. Acum, colegii il recomanda ca un super-profesionist.
 

► Cand si cum v-ati intalnit cu BCR?

Flavia: Am fost la targul Angajatori de TOP. Am aplicat pentru un post in Project Management Academy si asa am inceput. Am lucrat pe un proiect unde interactionam cu mai multi oameni din IT si mi-a placut sa lucrez cu ei. Cand am terminat proiectul de Project Management, am aplicat si la internshipul de IT.

Alex: In 2017 am dorit sa fac o schimbare in cariera. Lucram deja de aproape 2 ani si neavand experienta in domeniul pe care mi-l doream, am ales un program de internship. Nu as fi putut avea parcursul care a urmat fara un internship.
 

► Ce v-a placut in perioada de internship?

Flavia: Oamenii. Stiu ca pare un cliseu, dar imi place sa lucrez alaturi de echipele din BCR. De exemplu, managerul meu actual este unul dintre oamenii cu care am colaborat de cand am venit prima data in banca. A contat foarte mult ca am lucrat bine impreuna, ca oamenii de aici m-au acceptat din prima zi si mi-au acordat increderea lor.

Alex: Mi-a placut de mentorul alaturi de care am inceput sa lucrez. M-a ajutat sa obtin experienta, nu doar strict pe ce lucram, cat si in general, asupra tehnologiei folosite.
 

► Ati simtit ca sunteti ascultati, ca parerile voastre conteaza?

Flavia: Sunt cea mai mica din echipa si sincer, ma asteptam ca varsta sa reprezinte, oarecum, o bariera. Ma bucur ca m-am inselat. In realitate, m-am simtit cu adevarat integrata in echipa. De cele mai multe ori am simtit ca parerea mea a fost chiar mai ascultata de colegi, poate pentru ca veneam din exterior sau poate pentru ca fac parte dintr-o alta generatie.

Alex: Pur tehnic, daca am avut o idee, aceasta a fost luata in calcul. Business wise, nu aveam asteptari ca parerile sa imi fie neaparat ascultate. Mai in gluma, mai in serios, nici nu stiu daca ar fi fost bine ca un incepator si necunoscator al domeniului banking sa isi dea cu parerea pentru orice.
 

► Alex, dupa trei luni de internship IT Academy ai preluat rolul de Programtor ETL junior, dar am vazut in CV-ul tau ca ai plecat pentru o perioada din BCR si ca te-ai intors acum 7 luni. Ti-a fost dor de noi? Ce te-a determinat sa te intorci?

Alex: Dupa ce am vazut cum este si in alta companie, am realizat ca ma simt mai bine intr-un loc unde exista o ordine si unde gasesti claritate in cerinta.
 

► Flavia, care a fost provocarea pe care ai intampinat-o cand ai venit in BCR?

Flavia: Nu eram obisnuita sa lucrez 8 ore pe zi dintr-un birou, fie el si open space, sa imi dedic atat timp zilnic pentru un singur scop. Dar lucram deja dupa un program mai flexibil la afacerea familiei si nu mi-a luat mult sa ma acomodez. Oricum, cand lucrezi efectiv la un proiect cu impact in business si simti ca tu, abia venit de pe bancile scolii, contribui la dezvoltarea unui produs, ajungi sa nu iti mai dai seama cand trec cele 8 ore.

IT Academy este un internship cu traditie in BCR. In fiecare an, colegii seniori aleg proiectele unde au nevoie de imputul real al juniorilor. Rolurile de internship sunt in departamente IT precum: Administrare aplicatii, IT Corporate, IT Retail, IT Steering, Infrastructura etc.

Programul se adreseaza tinerilor care vor sa invete prin practica tot ce este nou in materie de tehnologii precum Oracle, IBM BPM, Java ADF. De aceea, IT Academy@BCR dureaza trei luni, de regula in timpul verii, si presupune un program full-time. Anul acesta, desi lucram in continuare 8 ore pe zi, vom petrece majoritatea timpului lucrand de acasa.

 

Viziteaza pagina BCR pentru a fi la curent cu cele mai noi oportunitati.



LinkedIn