Cum iti alegi angajatorul potrivit dupa absolvire?

Tocmai ce ai absolvit facultatea si esti constient ca urmatorul pas in viata ta profesionala este gasirea unui job. Probabil deja ai auzit intrebarea Ce planuri ai dupa absolvire? si simti presiunea din partea celor din jur pentru a-ti gasi un job. Insa, nu ar trebui sa te lasi influentat de graba lor pentru a alege compania in care vrei sa lucrezi. Take it easy!

Vezi aici toate joburile pentru absolventi si studenti 

Intreabă-te: Ce imi place sa fac? si Care sunt punctele tale forte?


Sunt intrebari simple, poate chiar cliseice, dar cunoscand ceea ce iti place sa faci iti poate usura decizia. Poti trece in retrospectiva, perioada din facultate sau liceu, ce cursuri ti-au placut sau nu ti-au placut, in ce aspecte crezi ca ai excelat sau unde consideri ca ar trebui sa mai lucrezi?
 

O alta intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este Unde m-as vedea in urmatorii 5 ani?


Stiu, cu totii detestam intrebarea asta, mai ales daca tocmai ai absolvit facultatea si nu ai idee ce drum sa urmezi. Si stiu ca este greu sa te gandesti la viitor si sa iti imaginezi ce vei face peste 5 ani. Dar atunci cand trebuie sa iti alegi drumul in cariera este foarte important sa fii sigur ca te indrepti in directia corecta. In plus, daca vei primi aceasta intrebare la interviul de angajare, vei stii deja ce raspunzi sa dai si va parea ca stii ce iti doresti.
 

Ce iti doresti de la jobul ideal?


Aici nu ma refer la raspunsuri de genul un birou super cool, un program flexibil sau colegi de gasca. Ok, si aceste aspecte sunt importante, dar ar trebui sa pui pe prim plan telurile tale si ce iti doresti sa realizezi in cadrul companiei. Iti doresti sa avansezi intr-un timp cat mai scurt? Ai vrea sa inveti cat mai multe lucruri sau sa dezvolti cat mai multe abilitati?

Primul tau job, cu siguranta, nu va fi si ultimul, dar primul pas facut corect la inceput de cariera poate fi un avantaj pe termen lung. Asa ca, poti sa fii pretentios si sa alegi sa lucrezi pentru compania care iti ofera cele mai bune experiente si oportunitati de dezvoltare.
 

Acum ca stii de unde ar trebui sa incepi, este important sa stii ca jobul perfect nu exista. Scoala este pentru invatarea academica, iar viata este despre invatarea prin experiente. Te afli la varsta la care poti experimenta cu diverse aspecte ale vietii pentru a afla ce ti se potriveste cel mai bine. Si cum in viata nu primesti note, de ce sa nu incerci?

Iar daca procesul de cautare devine unul dificil si iti pierzi motivarea, urmareste video-ul de mai jos pentru a afla cum sa stai motivat chiar si in in aceste momente. 
 


Poti incepe cautarea acum!

Descopera 600 de joburi pentru tineri la inceput de cariera in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru absolventi.

 



LinkedIn