Termini studiile? Gaseste-ti inspiratia in cariera din 7 discursuri de la cele mai mari personalitati ale lumii

Pentru multi studenti si masteranzi, luna mai a fost ultima oara cand au participat la cursuri, ultima sesiune pentru care s-au pregatit si ultimele momentele cand s-au putut bucura de avantajele studentiei. Absolvirea facultatii este un pas important in viata fiecarui individ, incheierea unei perioade si inceputul alteia, care va fi presarata cu temeri si multe semne de intrebare.

De aceea, a devenit deja o traditie pentru universitatile din Statele Unite ale Americii sa invite la ceremoniile de absolvire celebritati, antreprenori sau politicieni pentru a le oferi sfaturi proaspat absolventilor. Iata mai jos, cateva dintre cele mai interesante si inspirationale discursuri:

Mark Zuckerberg - discurs pentru absolventii Universitatii Harvard

Zuckerberg a renuntat la studiile sale la Harvard acum mai mult de un deceniu pentru a-si dedica timpul dezvoltarii companiei sale. Astazi, Facebook este una dintre cele mai valoroase companii din lume, transformandu-l pe Zuckerberg in unul dintre cei mai cunoscuti oameni de pe planeta. Subiectul discursului lui Mark a fost “scopul”.

Creatorul Facebook considera ca oamenii si societatile trebuie sa fie inspirati de ceva mai maret decat ei insisi. “Scopul este ceea ce creeaza adevarata fericire. Generatia noastra trebuie sa creeze un nou inteles scopului. Ideile nu vin deja conturate perfect, ci ele devin mai clare odata ce incepi sa lucrezi la ele si sa le dezvolti”. Poti urmari restul discursului sau aici:
 

 

Ellen DeGeneres ii incurajeaza pe absolventi sa isi urmeze instinctul

In discursul sau pentru absolventii Universitatii Tulane din 2009, Ellen Degeneres descrie cele mai dificile momente din cariera sa, dupa ce a ales sa urmeaza o cariera din domeniul divertismentului, stand-up. La acel moment, DeGeneres se afla intre dorinta de a multumi toti oamenii din jurul sau si incercarea de a-si ascunde orientarea sexuala. Insa, in momentul in care toata aceasta situatie a devenit greu de suportat, Ellen a decis ca este timpul sa nu se mai ascunda si sa recunoasca orientarea sa sexuala.

In acel moment s-a confruntat cu un refuz din partea industriei, dar nu si din partea populatiei, din partea tinerilor care se confruntau cu aceeasi situatie. La scurt timp dupa aceea, a primit ofera de a prezenta un talk show. DeGeneres ii indeamna pe absolventi sa isi urmeze pasiunea, sa fie sinceri cu ei insisi, sa isi urmeze propria cale si sa nu se lase descurajati. Poti asculta intreaga poveste a lui Ellen aici:
 

 

Descopera 600 de joburi pentru tineri la inceput de cariera in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru absolventi.

Jim Carrey le vorbeste absolventilor Universitatii Maharishi despre frica

Jim Carrey a fost invitat sa sustina un discurs pentru absolventii Facultatii de Management Maharishi in 2014. Actorul a vorbit despre frica, despre cat de mult ar trebui sa ii permitem sa ne influenteze viata si cum frica te poate face mai puternic pentru a depasi orice obstacol care ar putea aparea in viata.

”Iti poti petrece intreaga viata temandu-te de viitor, dar cu toate acestea viitorul nu poate fi prezis, iar deciziile pe care le luam in prezent sunt cele care conteaza. Aceste decizii pot fi luate in baza pasiunii sau a fricii. De multe ori alegem frica, pentru ca ceea ce ne dorim cu adevarat pare greu de atins. Din momentul in care iesi pe usile facultatii poti face fata oricarui obstacol si poti realiza orice lucru iti propui. Insa trebuie sa alegi intre pasiune sau frica. Alege pasiunea!” Urmareste restul discursului aici:

 

Sheryl Sandberg vorbeste despre importanta colaborarilor intre oameni

Sheryl Sandberg a absolvit Facultatea Harvard cu o specializre in economie si este in prezent COO Facebook. Inainte de a lucra pentru Facebook, Sandberg a colaborat cu Google, ajungand sa fie vicepresedinte al departamentului de vanzari globale online. Sheryl Sandberg a vorbit la ceremonia de absolvire a Universitatii Politehnice din Virginia, vorbindu-le absolventilor despre crearea unei comunitati si despre importanta colaborarilor intre oameni. Aceasta spunea:

” Vor exista zile bune si zile rele. Este important sa treceti impreuna peste ele. Cautati experiente comune si inspirati oamenii sa creada in comunitatile formate.” Puteti urmari restul discursului aici:
 

 

Steve Jobs, discurs la Standford despre esecurile din cariera

In 2005, Steve Jobs a tinut discursul de absolvire in cadrul ceremoniei Universitatii Standford. A vorbit despre cariera, dar a dorit sa puna accent pe esecurile sale, incluzand concedierea de la Apple si infiintarea companiei Next Computer. Antreprenorul era de parere ca esecurile din viata te pot indemna sa lucrezi mai eficient.

“Timpul vostru e limitat, astfel, nu il irositi traind viata altcuiva. Nu ascultati ceea ce va spun cei din jurul vostru, nu va lasati descurajati. Si, cel mai important, ascultati-va intuitia.” Pentru a urmari discursul poti accesa link-ul: 
 

 

Will Ferrell -  discurs pentru studentii care nu stiu ce vor face dupa absolvire

Comediant si actor, Will Ferrell a tinut discursul la editia a 134-a a ceremoniei de absolvire a Universitatii de Sud a Californiei in 2017. Ferrel a dorit sa sublinieze faptul ca indiferent daca stii sau nu ce drum vrei sa urmezi dupa finalizarea studiilor, este important sa te bucuri si de procesul descoperirii carierei de vis sau al transformarii visurilor in realitate.”Ai incredere in propria intuitie. Nu asculta ce spun criticii si iti vei descoperi menirea.” Poti urmari integral interviul aici:
 

 

Conan O’Brien explica de ce este important sa fii si dezamagit in viata

Prezentatorul unui talk show din America, Conan O’Brien a tinut un discurs in fata absolventilor promotiei 2011 de la Dartmouth College. In discursul sau a vorbit despre succesul si esecul carierei sale la NBC, dorind sa sublinieze de ce este important sa fii dezamagit in viata.

“Astazi, vreau sa va spun ca indiferent daca va temeti de acest lucru sau nu, veti fi dezamagiti de viata la un moment dat. Cu toate acestea, odata cu dezamagirea o sa castigati originalitate si curaj. Cred ca daca muncesti mult si respecti oamenii din jurul tau, lucruri frumoase se vor intampla in viata ta.” Poti urmari restul interviului aici: 
 




Dupa ce ai vazut aceste discursuri esti mult mai inspirat si pregatit sa faci primul pas spre dezvoltarea ta profesionala.

Descopera 600 de joburi pentru tineri la inceput de cariera in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru absolventi.

Citeste si:

 



LinkedIn