20 de programe de Internship si Trainee la HeidelbergCement Romania



 

1. Cine este HeidelbergCement România?

HeidelbergCement România este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală. Investițiile realizate în România de grupul HeidelbergCement depășesc 520 de milioane de euro. HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, 21 stații de betoane, 8 cariere și 5 balastiere de agregate.

2. Care sunt planurile de recrutare pentru studenti in primavara si vara lui 2019?
 

În fiecare an, organizăm programe de internship şi trainee în cadrul departamentelor noastre. Programele se adresează studenţilor în ani terminali şi/sau masteranzi, cu rezultate academice foarte bune, entuziaşti şi motivaţi, perseverenţi şi dornici să acumuleze noi cunoştinţe şi abilităţi. Specializările pe care le căutăm în programele noastre sunt: inginerie mecanică, inginerie chimică, inginerie electrică/automatizări, inginerie civilă.

 

3. Cum devii un intern sau trainee in HeidelbergCement Romania?
 

Dacă eşti interesat de programele noastre, aşteptăm CV-ul tău. În cazul în care candidatura ta corespunde profilului căutat de noi, te vom invita să ne cunoaştem mai bine în cadrul unei discuţii cu colegii din departamentul de resurse umane. Ulterior, te invităm să participi la o vizită de fabrică, unde îl vei întâlni pe Directorul de fabrică şi vei avea oportunitatea să adresezi foarte multe întrebări tehnice.

Programe de internship si trainee disponibile:

 

4. De ce sa aleaga tinerii HeidelbergCement Romania si nu alta companie?

 

Pentru că lucrăm într-o industrie care oferă multe provocări profesionale și oportunități de dezvoltare a carierei în cadrul unei companii multinaționale.

Pentru că investim în tineri și ne preocupăm îndeaproape de pregătirea lor profesională și nu numai, organizând programe tehnic, de dezvoltare personală și de mentorat.

Pentru că vei avea alături o echipă care te va susține pe tot parcursul stagiului de pregătire, asigurându-ți experiențe variate în activitate.

 

5. Ce sfaturi ati avea pentru un student sau proaspat absolvent care ar dori acum sa lucreze in HeidelbergCement Romania?

 

Fii un bun observator pentru a afla mai multe despre cultura și valorile organizației și pentru a înțelege mai bine modul de abordare a diferitelor situații.
Pune întrebări colegilor din echipă pentru a clarifica aspectele care îți sunt necunoscute.
Interacționează și socializează cu ceilalţi colegi pentru a te integra ușor în echipă.
Fii energic și implicat în ceea ce faci.
Păstrează o atitudine pozitivă, curiozitatea și dorința de a învăța permanent.
Fii proactiv și caută să îți folosești timpul în mod util, fie oferindu-ți ajutorul colegilor, fie învățând ceva nou.
Caută oportunități pentru a-ți folosi abilitățile și a demonstra că știi să aplici cunoștințele de specialitate și informațiile nou dobândite.
Cere periodic feedback de la superiorul/ coordonatorul tău.
Nu în ultimul rând, fii conștient de faptul că succesul stagiului de internship sau al programului trainee depinde în foarte mare măsură de tine!

 

6. Ce spun fostii interni despre programele de Internship si Trainee la HeidelbergCement Romania?
 

Cristina-Elena Pătrașcu

Trainee inginerie de proces, absolvent program internship (Chișcădaga)

“Încă din primele zile am reținut și continuă să îmi rezoneze în minte cuvintele directe ale unui angajat al companiei: „Voi sunteți viitorul nostru!”. HeidelbergCement reprezintă dezvoltare pe orice plan, atât profesional, cât și personal, investiție în progres, excelență și calitate - mai pe scurt, lucrurile pe care căutam să le găsesc la acest program de internship. Sunt mai mult decât bucuroasă că fac parte dintr-o echipă de profesioniști!”
 

Crina-Georgiana Ciupercă

Trainee mentenanță mecanică, absolvent program internship (Tașca)

“Participarea în stagiul de internship a reprezentat bazele pregătirii mele pentru piața muncii și șansa de a obține experiență într-o companie importantă din domeniul industriei cimentului. Acum pot spune că am mai multă încredere în forţele proprii şi sunt încrezătoare că voi face față cu succes și în programul trainee. Internship-ul a fost o experiență pozitivă din toate punctele de vedere, care a contribuit la creșterea mea profesională. Recomand tuturor!”