METRO te pregateste sa devii lider: trei programe pentru tineri


Inca din 2013 noi, la METRO, implementam programe speciale pentru tinerii dornici sa ne devina colegi. Suntem o companie sustenabila care investeste in tineri si in viitorul lor. In cateva cuvinte, vorbim despre trei programe: doua de management trainee (unul local si altul international) si unul de internship. 

Care sunt cele trei programe adresate tinerilor si cum se diferentiaza ele:
 
Programul international Management Trainee: METRO Potentials
 
Creat pentru tinerii absolventi de masterat care au experienta internationala (de tip work and travel, Erasmus, burse etc) si care doresc sa devina lideri in METRO Cash & Carry Romania, programul international de management trainee ofera multe training-uri si experiente inedite. De-a lungul celor doi ani de invatare, participantii calatoresc in mai multe tari si intalnesc lideri METRO de la care invata direct care sunt provocarile din domeniul comertului si cum le pot aborda. Miza acestui program de management trainee international este ca, la finalul sau, tinerii sa fie pregatiti sa preia roluri manageriale in cadrul companiei.



 
  „Programul vine cu multe provocari, esti mereu in miscare, dintr-un departament in altul si     chiar dintr-o tara in alta. Te adaptezi in functie de circumstante si inveti cat de mult poti. La   inceputul programului imi imaginam ca atunci cand voi ocupa pozitia de manager lucrurile se   vor linisti. M-am inselat si ma bucur ca s-a intamplat asta, caci provocarile apar la tot pasul si   mereu invat ceva nou.”- Cornel Oprea, absolvent al programului METRO Potentials 2018,   actual Junior Project Manager. 


 



Programul local METRO Management Trainee
 
Acest program se adreseaza studentilor in ultimul an de facultate sau masteranzilor  care vor sa devina lideri in cadrul METRO Cash & Carry Romania. Timp de doi ani, cei inscrisi in program cunosc direct provocarile business-ului si participa la proiecte care impacteaza organizatia. Ca si in cazul programului international, programul local faciliteaza un proces de invatare accelerata menita sa pregateasca participantii pentru a face ulterior parte din echipa manageriala.


 
„Suntem actori intr-o lume dinamica, fapt care ne obliga sa ne adaptam si sa ne dezvoltam cunostintele in permanenta. Aici, la METRO Cash & Carry Romania, am gasit un mediu de afaceri stabil in care am ocazia sa fac acest lucru, sustinut de lideri remarcabili. Structura programului faciliteaza o buna intelegere a proceselor de luare a deciziilor prin implicarea directa in proiecte, participarea la intalniri si lucrul in echipa. Programul METRO Management Trainee  este o sansa in dezvoltarea carierei mele ca lider, asa ca choose wisely, choose METRO!” – Dragos Mocanu, Management Trainee




Internshipul METRO School of Commerce
 
Se adreseaza studentilor in ani terminali de facultate, celor care sunt curiosi sa invete ce insemna sa lucreze intr-o companie mare, in domeniul comertului. Internship-ul se desfasoara la sediul METRO Cash & Carry Romania si dureaza sase luni, cu un program de lucru flexibil, fie part-time, fie full-time. Anul acesta ne cautam colegi pentru departamentele contabilitate, resurse umane si supply chain.
 
„Credem ca atragerea, dezvoltarea si mentinerea unora dintre cei mai buni absolventi in programele METRO va aduce o valoare semnificativa organizatiei noastre si de asemenea, le va asigura rapid tinerilor absolventi accesul la o cariera de succes.”, Andreea Tiscovschi, Recruitment Manager - METRO Cash & Carry Romania.