6 aspecte pe care sa le ai in vedere pentru cariera ta inainte de a trece in 2019



6 aspecte pe care sa le ai in vedere pentru cariera ta inainte de a trece in 2019

Asa-i ca si anul asta a trecut fara sa-ti dai seama? Suntem in prag de sarbatoare si au mai ramas mai putin de 2 saptamani pana cand noul an ne bate la geam cu alte oportunitati si provocari.

De aceea, iti propun 6 lucruri la care sa te gandesti pentru a realiza o scurta retrospectiva a anului ce urmeaza sa se incheie si totodata, pentru a-ti stabili cateva obiective de cariera pentru anul viitor:

  1. Cate carti ti-au fost alaturi pe parcursul anului?

Ai simtit si tu ca cititul te-a ajutat sa ai o imaginatie mai bogata, sa fii mai informat si sa te relaxezi mai usor? Teodor Dume spunea: “Cartea este un mijloc prin care poti deveni ceea ce iti doresti sa fii”. Asa ca iti recomandam sa le iei drept sursa de inspiratie in cariera si relaxare si pentru anul viitor.

  1. La ce cursuri/workshop-uri pentru dezvoltarea ta personala si profesionala ai participat in acest an?

Societatea in care traim este caracterizata de un ritm alert de dezvoltare si este nevoie ca noi sa tinem pasul cu ea. Pentru dezvoltarea carierei noastre este important sa fim in pas cu ceea ce se intampla in domeniul nostru de activitate si sa fim la curent cu noutatile. Un alt atuu il reprezinta posibilitatea de a te inspira din povestile de succes ale speakerilor si de a face networking cu ceilalti participanti.

Asa ca, in anul urmator adauga listei tale o serie noua de astfel de evenimente potrivite pentru tine si cariera ta.

  1. Cat de productiv ai fost in activitatile pe care le-ai intreprins la facultate/job?

Fie ca este vorba de facultate sau job, ne dorim sa fim cat mai productivi si cat mai buni in ceea ce facem. Capacitatea de analiza, autocritica asupra propriilor actiuni, dar si modalitatea in care primim feedback-ul poate conduce la o versiune mai buna a propriei persoane. In 2019 iti dorim sa ai parte de feedback constructiv!

  1. Stiai ca tot mai multe companii apreciaza tinerii care au fost implicati intr-un program de Internship sau Trainee?

Un program de internship iti ofera posibilitatea de a descoperi activitatea intreprinsa in anumite departamente, sa-ti dai seama ce ti se potriveste sau nu si de asemenea, cu ajutorul unui mentor iti poti construi un plan de dezvoltare. In cadrul unor astfel de programe ai ocazia sa cunosti angajatii companiei si sa-ti alegi modele de urmat pentru viitoarea ta cariera. Implicarea intr-unul sau mai multe programe de internship poate fi un obiectiv de luat in considerare pentru 2019, daca iti doresti ca CV-ul tau sa iasa in evidenta.

  1. Ti-au fost recunoscute meritele actiunilor tale la facultate / job?

Recunoasterea meritelor este un aspect important in dezvoltarea noastra si duce la cresterea stimei de sine, un punct sensibil pentru noi toti. Fie ca ne dorim sa avem notele cele mai bune sau sa fim printre cei obtin bursa, fie ca vrem sa fim printre cei mai buni angajati ai lunii, sa primim bonusuri sau sa fim avansati, toti vrem ca actiunile noastre sa fie recunoscute de ceilalti. 2019 se anunta un an plin. Alege acele activitati care sa te propulseze in cariera.

  1. Ce activitati te-au relaxat si distrat in 2018?

Implicarea in alte activitati decat cele de la facultate sau de la job ne poate oferi satisfactie si pe plan personal, nu doar profesional. Nu crezi ca ar fi timpul sa-ti indrepti atentia si asupra hobby-urilor tale? Participarea la cursuri de autoaparare, dans, actorie, pictura, sport, calatorii etc. pot fi cateva exemple de luat in considerare pentru 2019. Rezerva-ti timp si pentru pasiunile tale.

Schitarea unei retrospective te ajuta sa ai o imagine de ansamblu, sa iti dai seama care sunt lucrurile de care esti multumit si care sunt cele pe care doresti sa le imbunatatesti. In functie de acestea iti poti seta cateva obiective realiste pentru anul care urmeaza

Iata cateva trenduri pentru anul 2019 in materie de cariera si dezvoltare personala:

  • activitati de voluntariat;
  • implicarea in programe de internship / trainee;
  • bursa de merit;
  • experienta internationala;
  • participarea la cursuri, workshopuri si conferinte;
  • activitati de relaxare: drumetii, maraton, teatru, film etc;
  • teambuilding-uri;
  • competitii.

Care este wish list-ul tau pentru anul 2019?

Urmareste-ne pe Instagram si fii la curent cu noutatile!