In cadrul programului Talent Scout am avut ocazia de a contribui la procesul de selectie pentru proiectul Career Inovation Week. Feedback-urile pozitive si pline de entuziasm primite din partea participantilor In zilele desfasurarii proiectului mi-au confirmat Inca o data importanta pe care o poate avea o asemenea actiune pentru viitorul atât profesional, cât si personal al fiecaruia din noi.

Timpul investit in acest proiect in rolul de Talent Scout au contribuit la dezvoltarea mea ca profesionist in domeniul resurselor umane. 

                                                                                                                                                                                                            Alice

Pentru mine programul Talent Scout a pornit de la simpla dorinta de a cunoaste si a lucra intr-un departament de HR, dar s-a dovedit a fi mai mult de atat. A fost vorba de intelegerea unor procedee si termeni cum ar fi screening si sourcing, de punerea in aplicare a acestora, de cunoastere a departamentului si a modului in care actioneaza o companie de recrutare. A trebuit sa imi indrept atentia asupra a ceea ce inseamna o comunicare eficienta, cum pot sa transmit o informatie rapid, concis si corect, de asemenea la sfarsitul programului am putut sa observ daca comunicarea mea a fost eficienta sau nu. Din orice experienta inveti, gresesti si inveti din nou, dar diferenta face ca experienta mea a fost una frumoasa datorita persoanelor pe care le-am intalnit, m-au sfatuit si cu care m-am imprietenit. Aceasta experienta a fost unul dintre factorii care m-au ajutat sa-mi fac o idee mai clara asupra cursului pe care doresc sa-l ia cariera mea in viitorul apropiat, si anume Resurse Umane.

 

Bogdan

Programul Talent Scout a fost primul meu internship, marcand o perioada in care am cunoscut oameni minunati, cei din echipa Catalyst.

In timpul programului am descoperit ca pot fi un om plin de energie, care da randament maxim atat la facultate, cat si in cadrul internshipului, iar la sfarsitul zilei simteam satisfactia si recunostinta ca am realizat lucuri concrete si faine. Impreuna cu Paula, Bogdan, Oana si Alice, colegii din proiectul Talent Scout, am trait sentimentul de a ne vedea ideile prinzand forma si viata.

Acest proiect a insemnat pentru mine “evolutie”, in primul rand profesionala deoarece mi-am dezvoltat abilitatie de lucru in echipa, comunicare , organizare si atentie asupra detaliilor. In al doilea rand m-am dezvoltat si din punct de vedere personal, legand prietenii  si pastrand legatura cu echipa Catalyst chiar si dupa finalizarea programului.

                                                                                                                                                                                                             Dan

Nu am regrete ca am aplicat la anuntul celor de la Catalyst, singurul regret e ca s-a terminat repede.

Stiti cum e cand te gandesti oare cum o sa fie la locul de munca?  Cum sunt oamenii? Dar atmosfera? O sa imi placa?

Da, mie mi-a placut foarte mult sa lucrez alaturi de toti de-acolo. Sunt niste oameni foarte faini, cu care e o mare placere sa lucrezi. Nu se uita cu superioritate daca nu stii ceva. Te ajuta imediat si cu orice daca le sta in putinta.Daca aveam nevoie de ajutor, cineva se oferea imediatsa imi explice.

Atmosfera este frumoasa! Toata lumea zambeste. Se rade la locul de munca. Nu e un job unde fiecare e la cubicle-ul lui, fara sa te uiti in stanga sau in dreapta si sa fie o atmosfera sobra, de inmormantare. Nu, nu!

Chiar daca a durat doar o luna, am avut ce invata de la acei oameni, nu numai despre ce inseamna si ce se face in HR sau marketing online, ci si despre cum ar trebui sa fie atmosfera la orice fel de job. Catalyst sunt exemplul pentru asa da!

Nu, nu se sta degeaba, e mult de munca, dar merita sa fie incercata aceasta experienta, pentru ca nu se simte ca o povara, dimpotriva, muncesti cu drag, iar acest sentiment se vede si la ceilalti.

Cum am spus si la inceput, a fost minunat sa fiu Talent Scout si le multumesc tuturor pentru ce m-au invatat!

Paula