Importanta experientei din ONGS-uri

Vacanta prelungita de vara parca a trecut prea repede, iar tu inca nu ai reusit sa te angajezi cu succes sau poate doresti sa capeti mai multa experienta inainte de un posibil job? Nu te stresa inutil, o sa ai nevoie de toata energia posibila ca sa faci fata urmatorului an de studii! De ce nu incerci sa te inscrii intr-un ONGS?


Studentie si ONGS-uri

Odata cu inceperea noului an scolar si universitar, toate ONG-urile studentesti isi incep cautarile pentru fortele proaspete ce vor anima si continua trendul ascendent al voluntariatelor.  Astfel, studentia nu se rezuma doar la cat de des frecventezi cursul profesorului cu care nu prea te intelegi, sau de cate iesiri in oras cu prietenii ai nevoie ca sa iti revii dupa “stresiune”.  Ca student ai foarte multe oportunitati de cariera la dispozitie din care ai sansa dezvoltarii personale sau  poti capata suficienta experienta pentru viitoarea intrare pe piata muncii. Asadar, nu pierda sansa de a te inscrie intr-o asociatie studenteasca!

Beneficiile participarii active intr-un ONGS

Cele mai mari beneficii pentru tine ca membru activ in cadrul unei asociatii studentesti pot fi impartite in 3 mari categorii:

Satisfactia unui lucru bine facut. Printre cele mai mari plusuri de care se bucura un membru ONGS este satisfactia rezultata in urma realizarii sarcinilor din cadrul asociatiei. Chiar daca in majoritatea cazurilor nu vei fi remunerat, abilitatea de a influenta direct activitatile asociatiei iti va da suficienta motivatie ca sa continui in trendul voluntariatelor. Datorita faptului ca majoritatea actiunilor unui ONGS sunt indreptate tot catre sectiunea studentilor cu un “strive for excellence”, vei avea parte de primul contact real care te va pregati pentru viitorul job!

Dezvoltarea abilitatilor personale

In cadrul experientei de voluntariat iti vei putea dezvolta o serie de abilitati care iti pot folosi in momentul in care vei intra pe piata muncii. Astfel, elemente de genul: abilitati de networking, comunicare si lucru in echipa, rezolvarea unei sarcini intr-un interval de timp bine definit sau potentialul de rezolvare de probleme iti vor servi cu desavarsire pe viitor.

Totodata, organizatiile non-profit au tendinta de solutionare prin metode mereu inovative sau impartasire a unei viziuni noi, “outside the box”.  Acest aspect te poate ajuta deoarece iti dezvolta latura gandirii critice! Astfel, mereu o sa iesi in evidenta in fata unui angajator prin oferirea de solutionari unice, fata de alti potentiali candidati care, cel mai probabil, vor apela la metode clasice sau invechite.

Profilul de High Potential Candidate pentru companiile angajatoare. Majoritatea companiilor angajatoare cauta pentru pozitiile lor entry-level sau de internship tineri studenti sau proaspat absolventi ce se fac remarcati prin dorinta lor de evolutie personala inca de pe bancile facultatilor. De ce sa nu te enumeri si tu printre oamenii care s-au angajat cu succes, fiind apreciati pentru eforturile lor depuse in cadrul voluntariatelor?

Ca High Potential Candidate ai vrut sa faci ceva in plus cu timpul de care ai dispus in timpul facultatii ca sa te dezvolti si pregatesti personal pentru piata muncii in care vei intra in viitorul apropiat. In acelasi timp, prin entuziasmul de care ai dat dovada, ti-ai canalizat energiile intr-un mod constructiv deoarece ai considerat ca ai foarte multe de invatat in cadrul unui ONG. Asta inseamna sa fii un candidat ideal pentru majoritatea companiilor angajatoare!

Daca visezi cu ochii deschisi la o cariera de vis, insa consideri ca nu ai suficienta experienta in planul muncii sau ai prea mult timp liber disponibil si te plictisesti la inceput de an universitar, inscrie-te intr-un ONGS!  Ce mai astepti? Alaturi de alti tineri talentati ca si tine, iti poti dezvolta potentialul sau imbunatati atributiile si atuu-urile personale!

Mult succes!

Sursa: http://programedeinternship.ro/importanta-experientei-ongs/