Specialist Bancar

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile Bancpost active.


Vezi toate job-urile Specialist Bancar active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Banci active pe Hipo.ro

Angajator: Bancpost
Domeniu:
  • Banci
  • Tip job: full-time
    Nivel job: 1 - 5 ani experienta
    Orase:
  • BUCURESTI
  • Actualizat la: 25.04.2018
    Remote work: On-site
    Scurta descriere a companiei

    Bancpost is a Top 10 Romanian bank, present for 25 years on the local market. It is the 5th brand in terms of public awareness within the banking sector, holds position 8 in deposits and the 8th place in lending (as a Group). With over 2.200 employees and a territorial network of 148 branches and 7 Business Centres, Bancpost is also one of the leaders of the local card market and has developed extensive networks of over 553 ATMs, 7,438 POSs and 192 APSs, providing convenient and permanent access to the Bank’s services. Bancpost is the exclusive partner in Romania of American Express® both on issuance and acceptance of credit cards, while at the same time is a Visa and MasterCard representative. Bancpost has invested significantly in developing various electronic channels of distribution, essential tools for the modern client. Fastbanking - the Internet Banking solution of Bancpost - is one of the best on the market, while FastMobile – the Mobile Banking solution – won the "Award for the highest value of transactions performed through a mobile banking service launched in 2014", within the Online Banking Awards Gala organized by FinMedia. Given its commitment to support Romanian performance and values, Bancpost became the Official Sponsor of the FRF (Romanian Football Federation) and of the National Football Team starting 2015.

    Cerinte

     Monitorizeaza si verifica inregistrarea corecta a sumelor privind tranzactiile de achitare a ratelor de credit prin intermediul APS in conturile deschise la unitatile bancii si intervine in cazul eventualelor intarzieri instiintand unitatile in cauza.
     Verifica existenta rulajului creditor la nivelul fiecarui cont APS in vederea notificarii Serviciului Operatiuni IT asupra faptului ca se poate incarca in aplicatia informatica fisierul cu tranzactiile APS.
     Verifica la sfarsitul zilei depunerile sumelor incasate prin APS, informeaza unitatea despre existenta soldului debitor la nivelul unitatii, in vederea efectuarii corectiilor. In cazuri justificate, constituie debitori pentru unitatile cu solduri debitoare.
     Inregistreaza tranzactiile ramase in fisierul cu exceptii pe contul clientului.
     Reconciliaza eventualele discrepante dintre conturile de numerar APS si conturile clientilor care au efectuat tranzactii la APS, conform corespondentei primite de la unitati si Network Suport.
     Monitorizeaza conturile alocate Serviciului Centrul Operational de Numerar.
     Transmite catre Serviciul Plati si Compensare in Moneda Nationala, Directia Operatiuni Trezorerie, Directia Arbitraj Interbancar, prin e-mail, situatia privind cumpararile de numerar in lei de la BNR si banci comerciale.
     Transmite catre Serviciul Plati si Compensare in Moneda Nationala Situatia vanzarilor de numerar (in lei) si calculul comisioanelor aferente acestui tip de tranzactii, in relatia cu BNR si banci comerciale.
     Asigura raportarile catre BNR privind casa de circulatie (zilnic si lunar) si casa de schimb valutar.
     Intocmeste fisierul centralizator privind inregistrarea resturilor de numerar din ATM-urile offsite in baza rapoartelor de descarcare transmise de catre Compania de Transport.
     Urmareste ca depunerile de numerar la Centrele de Numerar efectuate de Compania de Transport sa coincida cu suma totala din Raportul de Descarcare ATM intocmit de catre aceasta.
     Urmareste ca retragerile de numerar efectuate de Compania de Transport pentru alimentare ATM, sa coincida cu suma totala din Raportul de Alimentare ATM intocmit de catre aceasta.
     Verifica ca Rapoartele de Alimentare ATM transmise de catre Compania de Transport sa corespunda cu sumele mentionate in Comenzile de alimentare ATM-uri.
     Intocmeste fisierul centralizator privind inregistrarea sumelor cu care au fost alimentate ATM - urile off site, in baza rapoartelor de descarcare transmise de catre compania de transport.
     Transmite mesajele XML privind cumpararile si vanzarile de numerar in relatia cu BNR.
     Initiaza platile pentru cumpararea de numerar in lei de la Banca Nationala a Romaniei si de la banci comerciale, precum si comisioanele aferente acestor tranzactii pentru Centrele de Numerar.
     Monitorizeaza in REGIS decontarea tuturor platilor si incasarilor in timp util, aferente tranzactiilor cu numerar in relatie cu Bancile Comerciale si BNR.
     Efectueaza inregistrarile contabile ale comisioanelor de cumparare numerar din punct de vedere al constituirii cheltuielii.
     Inregistreaza sumele reprezentand cumparari de numerar in valuta de la banci comerciale din strainatate.
     Verifica in aplicatia REGIS ca sumele decontate pe fiecare banca comerciala si pe total sa corespunda cu sumele cumparate efectiv in ziua respective.
     Centralizeaza si inregistreaza diferentele de numerar constatate la nivelul Centrelor de Procesare ale Prestatorilor si transmite catre acestia monitorizand recuperarea sumelor.
     Asigura suport unitatilor operative privind activitate zilnica de remitere numerar.
     Reconciliaza alimentarile si resturile ATM -off site.
     Efectueaza inregistrari in sistem aferente operatiunilor executate la nivelul serviciului.
     Arhiveaza documente transmitere e-mail inchidere de zi.

    Responsabilitati

    • Experienta profesionala minim 1 an vechime;
    • Studii superioare;
    • Cunostinte operare PC;
    • Capacitate de analiza si sinteza;
    • Abilitati de comunicare si rezistenta la stress;
    • Abilitati de rezolvare a problemelor;
    • Atitudine proactiva.

    Job-uri similare care te-ar putea interesa:

    Aplica fara CV
    BUCURESTI,

    BUCURESTI,

    BUCURESTI,

    Vezi job-uri similare (56)