Tehnician laborator - teste dimensionale

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile VALEO LIGHTING INJECTION active.


Vezi toate job-urile Tehnician laborator - teste dimensionale active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Productie active pe Hipo.ro

Angajator: VALEO LIGHTING INJECTION
Domeniu:
 • Productie
 • Tip job: full-time
  Nivel job: 0 - 1 an experienta
  Orase:
 • Timisoara
 • Actualizat la: 04.01.2018
  Scurta descriere a companiei

  Valeo este un furnizor de automobile, partener al tuturor producatorilor auto din intreaga lume. In calitate de companie de tehnologie, Valeo propune produse si sisteme inovatoare care contribuie la reducerea emisiilor de CO2 si la dezvoltarea conducerii intuitive.
  In 2017, Grupul Valeo a generat vanzari de 18.6 miliarde Euro si a investit 12% din vanzarea echipamentelor sale originale in Cercetare si Dezvoltare. In decembrie 2017, Valeo avea 184 fabrici, 20 centre de cercetare, 35 de centre de dezvoltare si 15 platforme de distributie si angajeaza la nivel global 111,600 oameni în 33 tari. Valeo este listat la bursa de valori din Paris si este membru al indexului CAC 40.

  Valeo Timisoara face parte din grupul de vizibilitate Business Systems si a început productia de sisteme de iluminat in septembrie 2005, in crestere anuala, cu aproximativ 2000 de angajati in prezent.
  Productia este impartita in trei unitati: Aftermarket - piata de service (AFM), Produse Speciale (SP) si Echipamente Originale (OEM). In locatia din Timis, producem sisteme de iluminare fata si spate, care lucreaza cu cele mai recente tehnologii si folosesc procese complexe de injectare, acoperire, lacuire, metalizare si asamblare.

  In februarie 2018 a fost lansat proiectul pentru clientul Mercedes, intr-un nou modul de productie, utilizand tehnologii si echipamente de ultima generatie in procesul de injectie mase plastice si cel de asamblare a farurilor (Engel, Krauss-Maffei and IMV - prototip pentru procesul de lacuire dezvoltat pentru Valeo).

  Daca sunteti un candidat puternic motivat, caruia sa ii faca placere sa lucreze intr-un mediu dinamic, in continua crestere, cu tehnologii de ultima generatie, asteptam aplicatia dvs.!

  Accepta provocarea Valeo!

  Cerinte

  Experienta in productie sau laborator (preferabil);
  Microsoft Excel - nivel avansat;
  Limba engleza - cel putin nivel mediu.

  Responsabilitati

  Activitatea sa in cadrul Laboratorului Valeo se va desfasura in conformitate cu ISO 17025, Iso TS 16949 si alte normative specifice industriei auto. Îşi însuşeşte şi respectă prevederile Manualului Calităţii Laboratorului, ale cerinţelor de management şi cerinţelor tehnice specifice formulate în cadrul laboratorului.
  Activitatea sa se desfasoara in cadrul Departamentului de teste dimensionale, coordonat de Inginerul de calitate cu aceasta specialitate.
  Domeniul de activitate cuprinde teste dimensionale: liniare, dimensionale 2D si respective 3D.
  Este instruit si este verificat in legatura cu insusirea cunostintelor profesionale teoretice si practice de catre Inginerul de specialitate din cadrul Laboratorului. Urmareste completarea la zi a propriei Matrici de polivalenta.
  Este instruit si este verificat de catre Inginerul de specialitate din cadrul Laboratorului, in legatura cu realizarea testarilor conform normativelor, utilizarea corecta a timpului de lucru, a indeplinirii cerintelor din cererea de test, etc.
  Are obligatia de a cunoaste produsele care urmeaza a fi testate dimensional, din punct de vedere a compozitiei ( componente si produs asamblat).
  Are obligatia de a cunoaste documentatia tehnica ( desene, programe, CAD, etc) necesara testelor dimensionale. De asemenea trebuie sa cunoasca modul de accesare a acestora din mediile de informare ( Matrix, contact cu echipa de transfer – proiecte, contactul cu colegii din alte site-uri Valeo, etc).
  Gestioneaza probele intrate in laborator pentru teste dimensionale. Manipuleaza corect piesele, conform regulilor Valeo.
  Ruleaza programele de testare dimensionala ( liniare, 2D si 3D ).
  Configureaza echipamentele pentru testare (de exemplu, montaje mecanice, dispozitive de fixare, incarcare programe, etc).
  Raspunde executarea corecta si validarea testelor si realizeaza rapoarte de testare.
  Editeaza si arhiveaza rapoartele de testare.
  Ralizeaza testele dimensionale stabilite pentru produsele incluse in RPA.
  Realizeaza testele dimensionale si intocmeste documentele pentru studii de capabilitate, repetabilitate si reproductibilitate asupra pieselor/jigurilor masurate.
  Realizeaza masuratorile de calibrare a tuturor suportilor din laborator ( 3D, vibratie, fotometrie) condorm Fisei de urmarire a calibrarilor.
  Ofera suport de laborator departamentelor industrial, productie, calitate, achizitii, vanzari.
  Efectueaza teste pentru dezvoltarea produselor, validarea proiectoarelor noi sau in transfer, validarea de materiale noi, acorda suport al activitatii P0 si P30 si a activitatilor de acreditare a laboratorului.
  Executa sarcini tipice de întreținere a ehipamentelor de testare dimensionala.
  Participa in proiectele de imbunatatire continua.
  Aduce la cunostinta inginerului de specialitate problemele de non- conformitate cu cerintele din documentatie, ale produselor testate. Dupa verificarea impreuna cu acesta a corectitudinii de testare, subiectul se aduce la cunostinta Coordonatorului de Laborator.
  Impreuna cu Coordonatorul de Laborator se asigura ca problemele de calitate sunt aduse la cunostinta solicitantului de teste ( si a persoanelor implicate ) utilizand metodele Valeo ( PDCA, etc). Durata de timp intre obtinerea rezultatului non-conform si comunicarea cu solicitantul de test si persoanele implicate, trebuie sa fie maxim 1 ora.
  Se ocupa de implementarea de actiuni corective/preventive pentru neconformitatile identificate in domeniul sau de activitate in timpul auditurilor (interne, externe, de la clienti, de certificare, etc).
  Participa la trainingurile organizate in Valeo si isi completeaza cunostintele acumulate prin studiu individual legat de specialitatea sa.
  Completeaza studiile din specialitatea de baza cu pregatirea necesara desfasurarii activitatilor in celelalte departamente ale laboratorului.
  Asigură păstrarea secretului profesional privind încercările efectuate în laborator, la care au participat sau despre care are ştiinţă.
  Verifica mentinerea utilitatilor laboratorului in conformitate cu cerintele normativelor de testare.
  Este raspunzator de implementarea Valeo 5S in aria sa de raspundere din laborator.
  Respecta normele de securitate si mediu. Respecta regulile de eliminare a deseurilor.
  Emite lunar propuneri de ameliorare si, in masura in care este posibil acest lucru, se asigura de realizarea propunerilor de ameliorare destinate lui.
  Suplimentar fata de sarcinile de mai sus, pot fi definite individual si alte activitati si responsabilitati.