Manager Risc Senior

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile BCR active.


Vezi toate job-urile Manager Risc Senior active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Banci active pe Hipo.ro

Angajator: BCR
Domeniu:
 • Banci
 • Tip job: full-time
  Nivel job: peste 5 ani experienta
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Actualizat la: 25.11.2017
  Scurta descriere a companiei

  Banca Comerciala Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, ce oferă servicii de bancă universală, leasing, pensii private, fonduri de investiții și produse de economisire-creditare pentru locuinţe, prin intermediul reţelei naționale de sucursale și centre de afaceri.

  Misiunea BCR este de a contribui la crearea de prosperitate pentru România, sprijinind șansele tuturor la o viață mai bună și susținându-le încrederea în forțele proprii și în capacitatea de a-și atinge potențialul. Pentru aceasta, BCR investește constant în acces sigur și facil la servicii financiare, banking pe înțelesul tuturor, consiliere financiară pe termen lung și produse care respectă potențialul fiecărui client.

  BCR a creat cel mai amplu și consistent program de educație financiară din România, “Școala de Bani”, prin cursuri pentru adulți și tineri, o expoziție mobilă de educație financiară pentru copii și o platformă digitală dedicată, toate acestea prin implicarea a peste 1.000 de profesori de educație financiară, experți ai BCR.

  In perspectiva viitorului si a digitalizarii serviciilor financiare, BCR a adus în România cea mai populară platformă bancară din Europa Centrala – George – primul produs fintech oferit de o bancă din România: creat la Viena într-un hub digital, cu contribuția tinerilor IT-iști români.

  Cerinte

  Pentru a performa in acest rol, ai nevoie de:

  Studii superioare economice si/ sau statistice;
  Vechime minima in activitate: 4 ani;
  Cunostinte privind domeniul bancar si BASEL II&III referitor la riscul de credit
  Cunostinte despre produsele si procesele bancii cu privire la riscul de credit
  Cunostinte expert despre regulamentele BNR aplicabile activitatii, standardele IFRS si raportarile reglementate si financiare
  Cunostinte de baza statistice si modelare
  Limba engleza – nivel avansat
  Cunostinte MSOffice – nivel avansat;
  Cunostinte MSAccess – nivel avansat;
  Cunostinte SAS – nivel expert

  Responsabilitati

  Responsabilitatile tale vor include:

  Intocmirea raportarilor si analizelor periodice si ad-hoc privind riscul de credit, la nivel individual si consolidat.
  Intocmirea raportarilor si analizelor de portofoliu, incluzand comentarii despre cauzele evolutiilor periodice si furnizand previzionari despre posibilele evolutii viitoare ale portofoliului, la nivel individual si consolidat.
  Monitorizarea si raportarea principalilor indicatori de risc la nivel individual si consolidat.
  Elaborarea si transmiterea rapoartelor privind riscul de credit managementului bancii si clientilor externi, conform solicitărilor punctuale, la nivel individual si consolidat.
  Asigurarea consistentei privind raportarile privind riscul de credit
  Participarea in procesul de aprobare a noilor produse cu risc de credit.
  Monitorizarea si raportarea evolutiei utilizarii limitelor pentru riscul de credit propunand masuri de remediere cand este cazul.
  Gestionarea automatizarii rapoartelor standard in SAS.
  Furnizarea informatiilor pentru uz extern si intern legate de activitatea sa curenta si furnizarea recomandarilor unde este cazul.
  Participarea in cadrul proiectelor derulate la nivel BCR, precum si Erste.
  Furnizarea informatiilor metodologice si suport catre clientii interni si externi cu privire la raportarea riscului de credit.