Coordonator

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile BCR active.


Vezi toate job-urile Coordonator active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Banci active pe Hipo.ro

Angajator: BCR
Domeniu:
 • Banci
 • Tip job: full-time
  Nivel job: peste 5 ani experienta
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Actualizat la: 19.11.2017
  Scurta descriere a companiei

  Ti-am pregatit cariere in care tot ceea ce faci tu se vede. Nu doar la birou, ci in toata tara.
  Pentru ca suntem o banca ce sustine oamenii cu incredere si proiectele pentru viitorul Romaniei.

  Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania si include operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

  BCR este banca nr.1 în România după valoarea activelor (peste 15 mld EUR), banca nr.1 după numărul de clienţi şi banca nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principala instituţie cu care fac banking. Si tot BCR este numarul 1 in preferintele tinerilor care viseaza la o cariera in banking.

  Cerinte

  Pentru a performa in acest rol, ai nevoie de:

  Studii superioare economice si/ sau cursuri de perfectionare in domeniul creditarii/ riscului de creditare;
  Vechime minima in activitate/specialitate/domeniu: 5 ani, din care minim 3 ani in institutii financiar-bancare si minim 1 an in activitati de coordonare;
  Cunostinte de management si tehnici de vanzare;
  Tehnici de control si monitorizare;
  Cunostinte economice si financiare ;
  Analiza cerintelor clientilor;
  Cunostinte despre piata bancara;
  Intelegere generala si completa a analizei financiare si a procedurilor legale.

  Responsabilitati

  Responsabilitatile tale vor include:  Coordonarea activitatii echipei RICOS privind implementarea si monitorizarea limitelor de risc fata de contrapartidele banci, tari, sovereign, institutii financiare afiliate grupurilor bancare.
  Coordonarea activitatii echipei RICOS privind implementarea si monitorizarea limitelor aprobate pentru clienti corporate si grupurile de clienti RICOS relevanti sau care au produse relevante RICOS.
  Monitorizarea portofoliului alocat, a clientilor cu semnale de avertizare timpurie care inregistreaza dificultati, pentru evitarea impactului acestor expuneri asupra nivelului creditelor neperformante.
  Acordarea suportului Managerilor de Risc in validarea semnalelor de avertizare timpurie si incadrarea clientilor corporate in categorii de risc.
  Revizuirea informatiile si nivelul de risc de neplata viitor al clientilor cu semnale de avertizare timpurii si propunerea de masuri pe termen scurt in vederea evitarii impactului asupra nivelului creditelor neperformante.
  Tinerea sub observatie a strategiei de urmat fata de clientii din portofoliu prin aplicarea masurilor de restructurare pe termen scurt, activitatile de raportare si provizioane.
  In situatia in care nu se poate obtine un serviciu al datoriei zero sau aceste societati reprezinta in viitor dificultati in cash-flow, trebuie luate actiuni in vederea protejarii pozitiei bancii, incluzand dar nelimitandu-se la acele actiuni prevazute in politicile/normele interne ale bancii (de ex: Politica privind semnalele de avertizare timpurii).
  Elaborarea rapoartelor de activitate si informarea, conform frecventelor stabilite, a nivelul ierarhic superior, managementul bancii, auditul, etc.