Analist Securitate IT Senior

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile BCR active.


Vezi toate job-urile Analist Securitate IT Senior active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Banci active pe Hipo.ro

Angajator: BCR
Domeniu:
 • Banci
 • Tip job: full-time
  Nivel job: 1 - 5 ani experienta
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Actualizat la: 20.10.2017
  Scurta descriere a companiei

  Ti-am pregatit cariere in care tot ceea ce faci tu se vede. Nu doar la birou, ci in toata tara.
  Pentru ca suntem o banca ce sustine oamenii cu incredere si proiectele pentru viitorul Romaniei.

  Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania si include operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

  BCR este banca nr.1 în România după valoarea activelor (peste 15 mld EUR), banca nr.1 după numărul de clienţi şi banca nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principala instituţie cu care fac banking. Si tot BCR este numarul 1 in preferintele tinerilor care viseaza la o cariera in banking.

  Cerinte

  Cerintele postului:
  Studii superioare: licenta in automatica sau discipline similare in domeniul IT si al securitatii IT sau experienta de lucru echivalenta
  Vechime de minim 3 ani in activitate, din care minim 1 an in zona de securitate IT
  Buna cunoastere a activitatii bancare, a reglementarilor legale si interne specifice domeniului de activitate.
  Buna cunoastere a domeniilor de securitate a informatiei si IT, intelegerea standardelor de securitate si gestiunea riscului.
  Cunostinte tehnice aprofundate din domeniile de administrare infrastructura IT, retele si comunicatii, specializare securitate IT, protocoale de securitate si criptografie, servere centrale si sisteme de operare aferente, baze de date, middleware si aplicatii IT.
  Experienta cu sistemele folosite in operarea securitatii IT – SIEM, IDS/IPS, firewall, web application firewall, DLP, corelarea evenimentelor de securitate.
  Tehnici de control si monitorizare a echipamentelor si sistemelor IT si de securitate IT.
  tinte legislative specifice domeniului securitatii informatiei.
  Experienta cu politici si proceduri de securitate, scrierea documentatiei tehnice.
  Cunostinte privind managementul proiectelor.
  Limba engleză – nivel avansat.

  Responsabilitati

  Responsabilitati specifice:
  Coordoneaza activitatea de analiza a evenimentelor si incidentelor de securitate IT si atacurilor cibernetice, pentru a include validarea, clasificarea, gestiunea, aplicarea de masuri corective si contramasuri, escaladarea la echipele interne sau externe de securitate daca este cazul si raportarea acestora in concordanta cu procedurile interne.
  Asigurarea monitorizarii si analiza evenimentelor de securitate IT si atacurilor cibernetice, folosind tehnologii multiple de securitate IT, care includ, dar nu se limiteaza doar la acestea, sistemele SIEM, sistemele de detectare intruziuni IDS/IPS, sisteme de securizare a perimetrului, Firewall, proxy, Web Application Firewalls, sisteme de detectarea malware si virusi, sisteme de detectare a integritatii fisierelor, DLP si altele instrumente definite pentru acest serviciu.
  Realizeaza analiza detaliata a incidentelor de securitate escaladate de catre ofiterii de securitate IT, coordonarea si raspunsul remote si centralizat la incident, investigatiile avansate si analiza de comportament al tipului de atac si evaluarea acestuia, analiza de impact si a trendului de evolutie, analiza nivelului de intruziune pentru virusi si malware, asigurarea colectarii si stocarii logurilor de audit.
  Participa la mentinerea si actualizarea periodica a procesului pentru modelul de operare al capabilitatilor de monitorizare al incidentelor de securitate IT si combatere al atacurilor cibernetice.
  Monitorizeaza si analizeaza activitatea infrastructurii IT din perspectiva amenintarilor existente, a evenimentelor si incidentelor de securitate IT generate de sistemele specifice de monitorizare si a rapoartelor prezentate de subordonati si entitatile IT specifice.