Function Software Developer

Employer: Vitesco Technologies
Domain:
 • Engineering
 • Job type: full-time
  Job level: 1 - 5 years of experience
  Location:
 • Timisoara
 • Updated at: 01.10.2022
  Short company description

  Vitesco Technologies dezvoltă tehnologii inovatoare, eficiente, pentru toate tipurile de vehicule, cu focus pe cele hibride și electrice. Portofoliul nostru include soluții de electrificare de 48 de volți, acționări electrice și echipamente electronice pentru vehicule hibride și electrice. De asemenea, gama de produse conține unități electronice de control, senzori și actuatori, precum și soluții pentru post-tratament de evacuare.

  Soluțiile noastre mențin fluxul durabil și eficient de resurse umane, bunuri și servicii. Ne desfășurăm activitatea având la bază un angajament clar: reducerea emisiilor de CO2. Prin soluțiile noastre modelăm viitorul mobilității curate și totodată ne îndeplinim responsabilitatea socială față de societate, demonstrăm că suntem un partener de încredere pentru clienți și o alegere înțeleaptă pentru investitori.

  Produsele și serviciile se schimbă și noi modele de afaceri apar la fiecare 24 de ore, peste tot în lume. Noi suntem atenți la aceste evoluții pentru a determina și conduce simultan schimbarea și a inova ziua de mâine. Împărtășim pasiunea noastră pentru tehnologie și mobilitate cu colegii noștri din întreaga lume. Ne încurajăm angajații să își creeze noi perspective, să cunoască alte domenii funcționale și alte culturi. Vitesco Technologies îi susține pe parcursul călătoriei cu programe de dezvoltare. Așa profităm de oportunitățile care ne apar în cale – folosindu-ne de cunoștințele noastre pentru a dezvolta mobilitatea durabilă a viitorului.

  Requirements

  Job Requirements:

  University degree in a relevant field (Automatic Control and Computer Science, Electronics and Telecommunication, Informatics, Electrical Engineering, Mathematics etc.);
  Knowledge of electronics and microcontrollers;
  Knowledge of embedded applications;
  Debugging and verification skills;
  Knowledge of structured multi-layered SW Architecture;
  Knowledge in modeling and simulation tools (e.g. Matlab / Simulink)
  Knowledge of development process, quality assurance and toolsKnowledge in specific automotive system
  Knowledge of standards and software development process including global trends in automotive (ISO26262 safety, ASPICE);
  Development of software concepts and specifications, perform software design and implement functional software modules;
  Integrate and validate generic designs, assess third party software;

  Responsibilities

  Job description:


  Being part of our SW Team from Timisoara, as a Functional Software Developer you will have the opportunity to work with automotive controls algorithms, uC specifics.
  Matlab/Simulink/TargetLink models, embedded C, AUTOSAR Software architecture. In engineering products, the control algorithm is the brain of the machine.
  Complexity of the systems used in automotive industry demands development methodologies that save time and ensure reliability and we can achieve this by using Model Based Development. Automation of the processes and the possibility to generate automatically the code, testing and documentation will be done in a faster way, something that we always aspire.