High Voltage HW Designer

Employer: Vitesco Technologies
Domain:
 • Engineering
 • Job type: full-time
  Job level: 1 - 5 years of experience
  Location:
 • Timisoara
 • Updated at: 03.10.2022
  Short company description

  Vitesco Technologies dezvoltă tehnologii inovatoare, eficiente, pentru toate tipurile de vehicule, cu focus pe cele hibride și electrice. Portofoliul nostru include soluții de electrificare de 48 de volți, acționări electrice și echipamente electronice pentru vehicule hibride și electrice. De asemenea, gama de produse conține unități electronice de control, senzori și actuatori, precum și soluții pentru post-tratament de evacuare.

  Soluțiile noastre mențin fluxul durabil și eficient de resurse umane, bunuri și servicii. Ne desfășurăm activitatea având la bază un angajament clar: reducerea emisiilor de CO2. Prin soluțiile noastre modelăm viitorul mobilității curate și totodată ne îndeplinim responsabilitatea socială față de societate, demonstrăm că suntem un partener de încredere pentru clienți și o alegere înțeleaptă pentru investitori.

  Produsele și serviciile se schimbă și noi modele de afaceri apar la fiecare 24 de ore, peste tot în lume. Noi suntem atenți la aceste evoluții pentru a determina și conduce simultan schimbarea și a inova ziua de mâine. Împărtășim pasiunea noastră pentru tehnologie și mobilitate cu colegii noștri din întreaga lume. Ne încurajăm angajații să își creeze noi perspective, să cunoască alte domenii funcționale și alte culturi. Vitesco Technologies îi susține pe parcursul călătoriei cu programe de dezvoltare. Așa profităm de oportunitățile care ne apar în cale – folosindu-ne de cunoștințele noastre pentru a dezvolta mobilitatea durabilă a viitorului.

  Requirements

  Qualifications:

  University degree in Electronics / Telecommunications / Automatics.
  Several years of experience as a hardware developer in the field of power electronics, ideally in the automotive application.
  Very good knowledge in the field of analog circuit design.
  Good Knowledge about driver circuits, inverters, and DC/DC converters / PFC topologies.
  Schematics and Layout for HV components like Onboard Charger, Inverter, DCDC
  Knowledge on simulation and calculation tools.
  Knowledge on tool like Zuken, Spice is an advantage.

  Responsibilities

  As a Designer in the Technology and Innovation group - High Voltage HW Designer you will have the following responsibilities:

  Performing development tasks for circuit designs for innovation applications coming in 5 to 10 years on the road.
  Design and validation of new power electronic components.
  Performing process documentation (planning, module documentation, layout requirements, FMEA);
  Writing test specifications and performing hardware electrical test on development samples.
  Technical consultation with customers, suppliers and the respective departments