Program Controller

Employer: Vitesco Technologies
Domain:
 • Accounting - Finance
 • Job type: full-time
  Job level: 0 - 1 years of experience
  Location:
 • Timisoara
 • Updated at: 02.10.2022
  Short company description

  Vitesco Technologies dezvoltă tehnologii inovatoare, eficiente, pentru toate tipurile de vehicule, cu focus pe cele hibride și electrice. Portofoliul nostru include soluții de electrificare de 48 de volți, acționări electrice și echipamente electronice pentru vehicule hibride și electrice. De asemenea, gama de produse conține unități electronice de control, senzori și actuatori, precum și soluții pentru post-tratament de evacuare.

  Soluțiile noastre mențin fluxul durabil și eficient de resurse umane, bunuri și servicii. Ne desfășurăm activitatea având la bază un angajament clar: reducerea emisiilor de CO2. Prin soluțiile noastre modelăm viitorul mobilității curate și totodată ne îndeplinim responsabilitatea socială față de societate, demonstrăm că suntem un partener de încredere pentru clienți și o alegere înțeleaptă pentru investitori.

  Produsele și serviciile se schimbă și noi modele de afaceri apar la fiecare 24 de ore, peste tot în lume. Noi suntem atenți la aceste evoluții pentru a determina și conduce simultan schimbarea și a inova ziua de mâine. Împărtășim pasiunea noastră pentru tehnologie și mobilitate cu colegii noștri din întreaga lume. Ne încurajăm angajații să își creeze noi perspective, să cunoască alte domenii funcționale și alte culturi. Vitesco Technologies îi susține pe parcursul călătoriei cu programe de dezvoltare. Așa profităm de oportunitățile care ne apar în cale – folosindu-ne de cunoștințele noastre pentru a dezvolta mobilitatea durabilă a viitorului.

  Requirements

  Knowledge, skills and abilities:

  University or Master Degree in Finance / Economics / Economical Engineering;
  English Advanced skills for writing, reading and speaking;
  Very good Microsoft Office skills (MS Excel is a must – large databases, excel functions, charts, pivots);
  Knowledge of generally accepted accounting and financial principles;
  Experience in project management or project controlling is considered an advantage;
  Good analytical, problem solving and decision-making skills to evaluate alternatives and provide recommendations on business issues;
  Ability to work in a team environment.

  Responsibilities

  Main tasks:

  Customer Profitability analysis;
  Close cooperation with the BU Central Controlling;
  Standardization of business cases;
  Responsible for putting together customer cost breakdowns (incl. documentation in online tool);
  Remanufacturing quotation lead for calculation and preparation of Selling price to Sales group;
  Calculate selling price quotations and assure Business Controlling Compliance for Sales quotations along with Sales Management and Controller;
  CPV and Loss Maker Reporting.