PHP Developer Flanco Retail SA

Angajator: FLANCO RETAIL
Domeniu:
 • IT Software
 • Tip job: full-time
  Nivel job: 1 - 5 ani experienta
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Actualizat la: 16.05.2022
  Scurta descriere a companiei

  1994 a fost un an bogat in evenimente remarcabile. Echipa de fotbal a Romaniei, condusa de capitanul Gheorghe Hagi, a obtinut cea mai buna performanta din istorie la un Campionat Mondial. Compania Sony a lansat consola PlayStation si a schimbat radical industria de gaming. Iar Nelson Mandela a fost ales presedinte al Africii de Sud, dupa 43 ani de apartheid in aceasta tara. Este totodata anul in care Flanco, creatie a antreprenorului Florin Andronescu, a deschis pe Calea Mosilor, in Bucuresti, primul sau magazin. Si momentul din care am inceput sa ne cautam drumul spre inimile romanilor.
  Am stiut de la bun inceput ca vrem sa aducem cat mai aproape de familiile din Romania cele mai noi si mai moderne tehnologii. Am crescut de la 1 la 50 de magazine doar in primii 5 ani de existenta. De la electronice la electrocasnice si produse IT, pana la produsele telecom si de lifestyle, ne-am construit gama de produse prin prisma misiunii de a face vietile oamenilor mai usoare si mai frumoase. O misiune frumoasa, dar deloc usoara. Din fericire, aveam deja in ADN spiritul antreprenorial, adaptabilitatea si creativitatea pe care numai o companie romaneasca este libera sa o exerseze cu adevarat.
  Am introdus pe piata ideea de magazin electro-IT pe suprafete mari. Am facut pionierat in domeniul creditelor de consum. Am creat magazine concept, cu spatii dedicate pentru gaming, beauty sau evenimente. Am inventat creditul cu buletinul. Am fost printre pionierii comertului online. Am lansat in Romania fenomenul Black Friday.

  Dar am traversat si momente de cumpana. Criza globala din 2008 a fost cat pe ce sa ne vina de hac. A trebuit sa intram in reorganizare in anul imediat urmator. Sa ne restructuram. Sa inchidem magazine. Sa strangem randurile.
  Datorita acestui proces in care ne-am regandit din temelii afacerea, am invatat. Sa ne ascultam mai bine clientii. Sa intelegem ca misiunea noastra nu se opreste la casa de marcat. Sa ne dorim sa-i vedem zambind pe clientii nostri si dupa ce au cumparat de la noi, oferindu-le mereu ceva peste asteptari.
  Ne-au folosit aceste lectii? Daca ne uitam la faptul ca Flanco a stabilit un record inca neegalat pana in prezent, reusind sa iasa din procedura de reorganizare in mai putin de 1 an, credem ca raspunsul este evident. Si deloc intamplator, la scurt timp dupa aceasta, Flanco a intrat din nou sub aripa unui alt antreprenor roman pur-sange, Iulian Stanciu.

  Cine este Flanco astazi? Cel mai dinamic retailer electro-IT din Romania, prezent cu mai mult de 150 de magazine in peste 110 orase si detinator al unuia din cele mai importante magazine online din tara. De la fondare si pana in prezent peste 5.000.000 de familii au cumparat de la Flanco. Adica am adus zambetul pe buze unui numar mult mai mare de clienti individuali.

  In toti anii scursi din 1994 pana astazi, indiferent de suisuri si coborasuri, misiunea noastra a ramas fundamental neschimbata. Am adaugat doar un alt nivel la aceasta: le facem viata mai usoara si mai frumoasa oamenilor si prin aceea ca ii calauzim prin avalansa de branduri, oferte si tehnologii sa aleaga exact ceea ce li se potriveste. Si mergem inainte neabatuti pe acest drum.
  Iar ca o companie 100% romaneasca, bornele care ne ghideaza sunt valorile in care exceleaza romanii: creativitate, adaptabilitate, spirit competitiv si obisnuinta de a face multe cu putin.

  Pentru ca da, Flanco este brand romanesc din 1994!

  Cerinte

  Who you are and what this job is about?

  You are a Developer with 3+ years’ experience in PHP, passionate about his work, who thinks that programming is a craft, integral and important part of the profession. You are proactive, looking for solutions, ready to innovate and take on new challenges. You like eCommerce and you understand both the customer and the seller’ needs. You like working on projects on your own but also within a team in order to integrate backend technologies with front-end requirement for a great UX and UI.

  What we expect of you in terms of job requirements?
  ● 3-5 years development experience.
  ● 3+ years of PHP development experience.
  ● 2+ years of Magento development experience preferred.
  ● Some experience with full lifecycle of web development projects and strong documentation skills.
  ● Experience in IT infrastructure issues (web and application server setup, load-balancing, firewalls, etc.).
  ● Custom web application development.
  ● Developed with at least one MVC framework (Symfony, Laravel, etc)
  ● Employed a framework or extended an existing CMS with custom coding.
  ● Understands thе underlying systems on which web applications are developed.
  ● Understands thе technologies and languages which power thе web such as HTML, CSS and JavaScript.
  ● Experience working with version control systems such as Git

  Responsabilitati

  Descrierea jobului

  What you will do?
  A PHP developer is generally expected to:
  ● Integrate of user-facing elements developed by a front-end developers with server side logic
  ● Build reusable code and libraries for future use
  ● Optimize of thе application for maximum speed and scalability
  ● Implement of security and data protection
  ● Stay up-to- date on emerging technologies
  ● Promote usability best practices
  ● Develop, customize and deliver eCommerce solutions from concept to completion including but not limited to unit testing, code and requirements analysis, performance tuning, improvement, balancing, usability, and automation
  ● Promote best practices, predict and mitigate risks
  ● Work collaboratively with thе Digital Commerce team and gain exposure to all levels
  of thе organization including Program Managers, Sales & technical leads.

  What we offer?
  At Flanco, we offer you an environment in which you can grow, you can create, put your ideas into practice and to innovate. The pace of online is really alert these days so you will have the opportunity to be on the wave of changes and daily improvements. You will have the opportunity to learn and work with a variety of technologies and processes, in a growing and trendy industry.

  Alte informatii

  Descrierea companiei
  Cine suntem noi?

  Din 1994 Flanco are o misiune: să facă viața mai ușoară și mai frumoasă oamenilor prin intermediul tehnologiei. Și cum nu există doi oameni la fel, ușorul și frumosul îmbracă la fel de multe forme precum numărul celor care ne trec pragul magazinelor. Pe toți acești oameni îi călăuzim prin mulțimea de produse, branduri și oferte pentru a le oferi soluția corectă: produsul care le face lor viața mai ușoară și mai frumoasă. Pentru că nimic nu se compară cu zâmbetul unui om fericit că are în sfârșit exact ceea ce și-a dorit. Zâmbetul care se regăsește în sigla noastră și pe care fiecare dintre noi, cei de la Flanco, dorim să-l vedem pe chipurile clienților noștri.

  Iată de ce ne interesează în cel mai înalt grad cine ești tu, cel ce citește aceste cuvinte. Vrem să strângem alături de noi oameni de la care să învățăm, oameni care să învețe unii de la alții, oameni care să-și pună în valoare ceea ce îi face unici. Oameni alături de care să creștem. Oameni care să crească alături de noi.

  #SuntemFlanco. Creștem Oameni.

  Flanco Retail S.A. colectează și procesează datele tale personale în conformitate cu prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor UE 2016/679 și legislația națională de implementare.