Tehnician chimist laborator central

Angajator: Saint-Gobain Romania
Domeniu:
 • Controlul calitatii
 • Tip job: full-time
  Nivel job: 1 - 5 ani experienta
  Orase:
 • Calarasi
 • Job la nivel national
  Actualizat la: 19.10.2021
  Scurta descriere a companiei

  Saint-Gobain proiectează, produce şi distribuie materiale şi soluţii pentru piețele de construcții, mobilitate, medicină și alte aplicații industriale. Dezvoltate printr-un continuu proces de inovare, acestea pot fi găsite pretutindeni, în spațiile de locuit şi în viaţa de zi cu zi, oferind stare de bine, performanță și siguranță, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice.
  În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cumulând aproximativ 1800 de angajaţi în 12 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

  Cerinte

  Efectuarea testelor si a analizelor de laborator pentru materii prime si produs finit sticla, conform instructiunilor de lucru si a planurilor de control
  Exploatare si etalonare a echipamentelor de testare.

  Responsabilitati

  Analize ale materiilor prime si auxiliare:

  - Analiza granulometrica, umiditate, determinare cantitate de minerale grele, calcinare, determinare compozitie chimica (Spectrometru XRF).

  Analize produs finit:
  - Determinare compozitie chimica (Spectrometru XRF), determinare caracteristici optice si colorimetrice ale sticlei float si produs peliculizat (spectrofotometru), analize pentru produs stadip laminat, analiza la microscop a defectelor din sticla float.
  - Operare programe de arhivare a rezultatelor testelor de calitate pentru materii prime si produse finite (Antares, CBS).
  - Efectuare teste de laborator conform cu planurile de calitate ale laboratorului, dupa metodele de lucru descrise in instructiunile de lucru din laboratorul central.
  - Are atributii privind pastrarea si evidenta precursorilor si a tuturor reactivilor
  - Intocmeste rapoarte de neconformitate pentru cazul in care nu sunt respectate cerintele legale de mediu aplicabile, specificatiile de produs si parametrii de proces, planul zonal de gestiune a deseurilor.

  Alte informatii

  - Absolvent liceu (profil chimic) cu specializare de tehnician (reprezinta un avantaj).
  - Operare calculator
  - Abilitati de comunicare / lucrul in echipa
  - Abilitati de acordare feedback
  - Experienta profesionala in domeniu tehnic / laborator de analize chimice
  - Experienta in utilizarea instalatiilor si echipamentelor de control in laborator
  - Persoana cu initiativa, cu gandire deschisa pentru inovatie si propuneri de imbunatatire