Maintenance Planner

Angajator: PepsiCo Romania
Domeniu:
 • Productie
 • Tip job: full-time
  Nivel job: 1 - 5 ani experienta
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Actualizat la: 14.05.2021
  Scurta descriere a companiei

  PepsiCo a intrat pe piaţa romaneasca in anul 2004, achizitionand liderul pe piata de chips-uri de cartofi, compania Star Foods, prezenta in Romania inca din 1993. Astfel, PepsiCo a devenit unul dintre jucatorii principali pe piata de Snacks-uri din Romania.

  Cerinte

  SPECIFICE:  * Intelege specificul activitatii de productie si mentenanta.
  * Asigura suport pentru planificarea adecvata a mentenantei si solitarilor de lucrari pentru functionarea eficienta si imbunatatirea activitatii in fabrica
  * Calculeaza si monitorizeaza indicatorii de performanta din departamentul tehnic, conform cerinte PeMM (PepsiCo Maintenance Metodology)
  * Asigura colectarea datelor / informatiilor necesare conform cerintelor primite de la Managerul Direct.
  * Pregateste documente specifice Dep Fabrica conform instructiunilor primite de la Managerul Direct.
  * Initiativa si suport in implementarea proiectelor de dezvoltare si modernizare.
  * Monitorizeaza si asigura stocul de piese de schimb, subansamble, consumabile, scule si echipamente de protectie si intocmeste rapoarte specifice pentru asigurarea procesului de mentenanta.
  * Asigura suport pentur implementarea standardele tehnice PepsiCo.
  * Monitorizeaza si propune achizitionarea pieselor de schimb uzuale si strategice in asa fel incat oprirea echipamentelor dpdv tehnic sa fie redusa la zero sau pentru lucrarile solicitate de departamentul de productie, calitate si Materii prime
  * Propune si implementeaza solutii de imbunatatire a functionarii utilajelor / echipamentelor, solutii de optimizare a altor factori care au impact asupra indicatorilor de performanta / productivitate, precum si solutii de reducere a consumului de energie electrica.
  * Asigura suport echipei de intretinere, actualizeaza documentatiile si monitorizeaza documentatiile tehnice conform cerintelor.
  * Participa la sedintele zilnice si se asigura ca toate problemele sunt cunoscute si se planifica implementarea de activitati corective.
  * Participa la realizarea planul de intretinere in fabrica, urmareste implementarea lui si ia masuri pentru ca activitatile sa fie executate eficient in timpul necesar si pregateste rapoarte specifice.
  * Pregateste rapoartele de executie a lucrarilor cu analiza cost performanta.
  * Pregateste activitatile de munca in termeni de ore necesare, materiale, servicii si permise de lucru.
  * Face analiza work order history (RCA), planifica activitatile de intretinere pentru a optimiza performanta fabricii impreuna cu planificatorul de productie si mentenanta
  * Analizeaza si imbunateste ciclul de planificare pe baza feedback-ului.
  * Asigura suportul in mentinerea corespunzatoare a magaziei de piese de schimb.
  * Respecta procedura de receptie si eliberare piese agreata de companie.
  * Tine legatura cu furnizorii de servicii, piese de schimb interni si externi si lanseaza cereri de oferta, comenzi si urmareste statusul lor.
  * Raspunde pozitiv la solicitarea sefilor ierarhici pentru asigurarea si imbunatatirea functionarii utilajelor si echipamentelor precum si pentru imbunatatirea si eficientizarea departamentului tehnic.
  * Indeplineste si alte sarcini ce decurg din dispozitiile sefului ierarhic, conducerii societatii sau inlocuitorilor acestora sau din alte acte normative in vigoare legate de problemele pe care le are in sarcina.
  * Participa la inventarierea trimestriala sau ori de cate ori exista o decizie de inventariere data de conducerea societatii. Dupa efectuarea inventarierii semneaza fisele de inventar si Procesul Verbal de inventariere. Daca exista produse la care exista nepotriviri fata de fisele de inventar are dreptul sa solicite reinventarierea acestora.
  * Este raspunzator de completarea documentelor din Departamentului Tehnic (ex: NIR, fise tehnice utilaje, bonuri de consum, ordine de lucru).
  * Respecta graficul de lucru si concediu de odihna conform programarilor intocmite.
  * Pastreaza confidentialitatea datelor si informatiilor despre firma si nu face concurenta neloiala.
  * Respecta indicatorii de calitate, AIB, siguranta alimentului, contribuie la atingerea KPIs (Indicatori cheie de performanta), energie electrica.
  * Raporteaza imediat pericolele legate de conditiile de lucru nesigure, accidentele, ranirile, bolile, urgentele, deversarile etc.
  * Foloseste corect si consecvent toate masurile de siguranta, echipamentele, instrumentele si echipamentul individual de protectie (EIP), puse la dispozitia sa.
  * Ofera sugestii si participa la sesiunile de informare sau de rezolvare a problemelor pentru a tmbunatati programele EHS.
  * Blocheaza utilajele tnainte de a-i tnlatura elementele de siguranta, de a intra tntr-o zona nesigura sau de a realiza mentenanta.
  * Citeste etichetele de avertizare si apoi tsi ia masurile de precautie adecvate.
  * Participa la programele de reducere deseuri, energie si de conservare apa; separa deseurile pe categorii.
  * Tsi tndeplineste corect obligatiile tn caz de incendiu sau urgenta.
  * Contribuie la identificarea riscurilor postului de lucru / impactului si a evaluarii tuturor aspectelor.
  * Anticipeaza eventualele probleme / oportunitati si are initiativa in procesul de imbunatatire continua si in colaborarea cu colegii si superiorii pentru a imbunatati eficienta fabricii si a proceselor, costurilor si managementului.
  * Prin activitatile sale respecta si implementeaza Standardelor de Securitate si Sanatate in munca, PSI, prevederile Codului de Conduita si Valori, Regulamentul de Ordine Interioara (ROI), Electrical & Mechanical engineering standards, Food safety standards, procedurile PepsiCo, standardele de mediu si cerintele legale specifice locului de munca.
  * Calificari:


  * Studii: medii / superioare
  * Experienta profesionala: minim 2 ani experienta pe un post similar;


  * Abilitati:


  * Experienta in gestiune;
  * Experienta in domeniul tehnic;
  * Aptitudini de comunicare;
  * Proactiv;
  * Spirit de echipa;
  * Cunostinte PC: MS Word, MS Excel, Internet Explorer, Outlook;

  Cunostinte limba Engleza: nivel avansat

  Responsabilitati