QA Senior Tester

This job is no longer active!

View all jobs FLANCO RETAIL active


View all jobs QA Senior Tester active on Hipo.ro

View all jobs IT Software active on Hipo.ro


Employer: FLANCO RETAIL
Domain:
 • IT Software
 • Job type: full-time
  Job level: 1 - 5 years of experience
  Location:
 • BUCHAREST
 • Updated at: 16.08.2020
  Short company description

  1994 a fost un an bogat in evenimente remarcabile. Echipa de fotbal a Romaniei, condusa de capitanul Gheorghe Hagi, a obtinut cea mai buna performanta din istorie la un Campionat Mondial. Compania Sony a lansat consola PlayStation si a schimbat radical industria de gaming. Iar Nelson Mandela a fost ales presedinte al Africii de Sud, dupa 43 ani de apartheid in aceasta tara. Este totodata anul in care Flanco, creatie a antreprenorului Florin Andronescu, a deschis pe Calea Mosilor, in Bucuresti, primul sau magazin. Si momentul din care am inceput sa ne cautam drumul spre inimile romanilor.
  Am stiut de la bun inceput ca vrem sa aducem cat mai aproape de familiile din Romania cele mai noi si mai moderne tehnologii. Am crescut de la 1 la 50 de magazine doar in primii 5 ani de existenta. De la electronice la electrocasnice si produse IT, pana la produsele telecom si de lifestyle, ne-am construit gama de produse prin prisma misiunii de a face vietile oamenilor mai usoare si mai frumoase. O misiune frumoasa, dar deloc usoara. Din fericire, aveam deja in ADN spiritul antreprenorial, adaptabilitatea si creativitatea pe care numai o companie romaneasca este libera sa o exerseze cu adevarat.
  Am introdus pe piata ideea de magazin electro-IT pe suprafete mari. Am facut pionierat in domeniul creditelor de consum. Am creat magazine concept, cu spatii dedicate pentru gaming, beauty sau evenimente. Am inventat creditul cu buletinul. Am fost printre pionierii comertului online. Am lansat in Romania fenomenul Black Friday.

  Dar am traversat si momente de cumpana. Criza globala din 2008 a fost cat pe ce sa ne vina de hac. A trebuit sa intram in reorganizare in anul imediat urmator. Sa ne restructuram. Sa inchidem magazine. Sa strangem randurile.
  Datorita acestui proces in care ne-am regandit din temelii afacerea, am invatat. Sa ne ascultam mai bine clientii. Sa intelegem ca misiunea noastra nu se opreste la casa de marcat. Sa ne dorim sa-i vedem zambind pe clientii nostri si dupa ce au cumparat de la noi, oferindu-le mereu ceva peste asteptari.
  Ne-au folosit aceste lectii? Daca ne uitam la faptul ca Flanco a stabilit un record inca neegalat pana in prezent, reusind sa iasa din procedura de reorganizare in mai putin de 1 an, credem ca raspunsul este evident. Si deloc intamplator, la scurt timp dupa aceasta, Flanco a intrat din nou sub aripa unui alt antreprenor roman pur-sange, Iulian Stanciu.

  Cine este Flanco astazi? Cel mai dinamic retailer electro-IT din Romania, prezent cu mai mult de 150 de magazine in peste 110 orase si detinator al unuia din cele mai importante magazine online din tara. De la fondare si pana in prezent peste 5.000.000 de familii au cumparat de la Flanco. Adica am adus zambetul pe buze unui numar mult mai mare de clienti individuali.

  In toti anii scursi din 1994 pana astazi, indiferent de suisuri si coborasuri, misiunea noastra a ramas fundamental neschimbata. Am adaugat doar un alt nivel la aceasta: le facem viata mai usoara si mai frumoasa oamenilor si prin aceea ca ii calauzim prin avalansa de branduri, oferte si tehnologii sa aleaga exact ceea ce li se potriveste. Si mergem inainte neabatuti pe acest drum.
  Iar ca o companie 100% romaneasca, bornele care ne ghideaza sunt valorile in care exceleaza romanii: creativitate, adaptabilitate, spirit competitiv si obisnuinta de a face multe cu putin.

  Pentru ca da, Flanco este brand romanesc din 1994!

  Requirements

  The QA tester must understand and follow thе established QA process. He/she will take part in thе requirements analysis on a team level, define test cases per thе requirements, create and maintain thе cases in thе case repository, create defects based on “root-cause” analysis and verify fixed defects based on risk assessment of thе affected areas.

  The QA tester is responsible for creating and maintaining QA related documentation (test strategies, test cases, test requirements etc.), status reporting and QA metrics.
  Proof certification of software testing training will be a plus.

  Responsibilities

  Job Requirements

  ●2-4 years experience in software testing;
  ●Knowledge of testing web applications, ERP systems, API and databases;
  ●Experience in all phases of thе QA cycle (e.g. requirements analysis, test case identification, test scripts authoring, execution, defect tracking, status, reporting of results);
  ●Strong experience with full lifecycle of web development projects and strong documentation skills;
  ●Understands thе underlying systems on which web, erp applications are developed;
  ●Understands thе technologies and languages which power thе web such as HTML, CSS and JavaScript;
  ●Experience working with version control systems such as Git;
  ●Knowledge of network and Internet standards & protocols (SOAP, REST, JSON, HTTP, SMTP, HTTP, FTP);
  ●Nice to have:
  ○Experience with automated testing tools at both thе API and UI level;
  ○Experience working in an Agile development environment;
  ○Previous programming or white box testing experience.

  Job description
  A QA Testеr is genеrally еxpеcted to:
  ●Perform quаlity аssurаncе tеsting;
  ●Perform functional cross platforms and non-functional testing, intеgration;
  ●Rеsponsiblе for designing test cаsеs and formulаting structurеd test strаtеgies;
  ●Execute test cases;
  ●Create or follow test plans;
  ●Review functional requirements;
  ●Finding issues and report them using software tools for testing and bug tracking (JIRA/Redmine);
  ●Test software releases and developer fixes;
  ●Provide feedback to software development teams on defects.