Analist Cantitativ

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile BCR active.


Vezi toate job-urile Analist Cantitativ active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Banci active pe Hipo.ro

Angajator: BCR
Domeniu:
 • Banci
 • Tip job: full-time
  Nivel job: 0 - 1 an experienta
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Actualizat la: 18.10.2018
  Scurta descriere a companiei

  Banca Comerciala Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, ce oferă servicii de bancă universală, leasing, pensii private, fonduri de investiții și produse de economisire-creditare pentru locuinţe, prin intermediul reţelei naționale de sucursale și centre de afaceri.

  Misiunea BCR este de a contribui la crearea de prosperitate pentru România, sprijinind șansele tuturor la o viață mai bună și susținându-le încrederea în forțele proprii și în capacitatea de a-și atinge potențialul. Pentru aceasta, BCR investește constant în acces sigur și facil la servicii financiare, banking pe înțelesul tuturor, consiliere financiară pe termen lung și produse care respectă potențialul fiecărui client.

  BCR a creat cel mai amplu și consistent program de educație financiară din România, “Școala de Bani”, prin cursuri pentru adulți și tineri, o expoziție mobilă de educație financiară pentru copii și o platformă digitală dedicată, toate acestea prin implicarea a peste 1.000 de profesori de educație financiară, experți ai BCR.

  In perspectiva viitorului si a digitalizarii serviciilor financiare, BCR a adus în România cea mai populară platformă bancară din Europa Centrala – George – primul produs fintech oferit de o bancă din România: creat la Viena într-un hub digital, cu contribuția tinerilor IT-iști români.

  Cerinte


  Profilul tau:
  Studii superioare de lunga durata în domeniul economic, financiar, matematică, statistică, programare calculatoare, metode cantitative sau altele similare; studii post-universitare in domeniile enumerate reprezinta un avantaj major.
  Reprezinta un avantaj vechimea in domeniile: cercetare economica, analiza macroeconomica, statistica si/sau econometrica, piete financiare.

  Responsabilitati


  Ce vei face:
  Colectezi, organizezi și menții baza de date utilizată în analizele macroeconomice și de piață de capital.
  Participi la elaborarea si verificarea produselor de cercetare, precum si a rapoartelor stabilite a se realiza de catre Departamentul Cercetare al BCR, inclusiv materialele de prezentare a pietei locale in intalnirile cu investitorii, clientii şi analişti si agentii de rating.
  Te implici direct in pregatirea previziunilor macroeconomice și cu privire la piața financiară.
  Contribui la dezvoltarea, întreținerea și îmbunătățirea modelelor economice, de evaluare și de prognoză utilizate în mod uzual de Departamentul de Cercetare al BCR.
  Realizezi analize econometrice pe teme desemnate.
  Contribui la pregatirea de materiale tematice necesare managementului bancii atat pe zona economiei romanesti, cat si pe piata internationala.

  Alte informatii

  Rolul tau:
  Asiguri realizarea obiectivelor specifice activitatii de cercetare în domeniul macroeconomic și al piețelor financiare. Realizezi activitatile cu grad de complexitate din cadrul echipei. Produci analize utilizând cu precădere metode cantitative cu scopul de a augmenta conținutul teoretic și empiric al rapoartelor regulate ale Departamentului de Cercetare al BCR, de a realiza rapoarte și studii noi pe teme specializate.