Litens Automotive Grup

Orase: Timisoara,
Industrie: Inginerie



Fondată în 1979 în Canada, Litens Automotive Group este lider la nivel global în domeniul tehnologiilor de transmitere a puterii. În decursul timpului, Litens a fost recunoscut cu numeroase premii din partea clienților săi, pentru realizări în inginerie, valoare de piață, producție, calitate și livrare. În prezent, compania deține peste 150 de brevete garantate în industria auto și continuă să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale domeniului, prin investiții importante în tehnologii noi, fabrici de producție și personal.

Cu peste 2000 de angajați în întreaga lume, Litens furnizează soluții și tehnologii pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibridă, sisteme de gestionare a temperaturii si gestionare a vibrațiilor torsionale. Pe lângă noua fabrică din România, compania activează în prezent în Canada, Germania, Brazilia, China, Japonia, India, Anglia, Franța, Italia și Coreea de Sud. Litens este recunoscut la nivel mondial ca un angajator care promovează valori solide, precum inovația, multiculturalismul și grija față de mediu. De asemenea, compania promovează orientarea către client, gândirea creativă și colaborarea, oferind angajaților săi oportunități de carieră pe termen lung.

Parteneriatul dintre Litens și Timișoara începe din toamna acestui an, în noua unitate de producție Litens. Compania a demarat anul acesta, în Timiș, construcția celei mai noi fabrici de producție, a doua din Europa, care se va adăuga celorlalte fabrici de producție Litens din întreaga lume. În noua unitate, care se întinde pe o suprafață de 7.500 mp, se vor  utiliza echipamente automatizate și semiautomatizate, iar pentru următorii doi ani, compania își propune să crească treptat numărul angajaților, oferindu-le un mediu de lucru sănătos și plin de satisfacții.