Farmexim

Orase: Bacau, Brasov, BUCURESTI, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Timisoara,
Industrie: Farmaceutice-Medical




Fondată în 1990, Farmexim este prima companie de import și distribuție de medicamente și produse farmaceutice din România. Farmexim este unul dintre cei mai importanți distribuitori de produse farmaceutice din România, cu o cifră de afaceri de peste de 143 milioane de euro, înregistrată în 2018. Compania asigură furnizarea de produse farmaceutice la nivel național unui număr de peste 4.100 de clienți - farmacii cu circuit deschis și de spital, drogherii, plafare și depozite de medicamente.

Cu o bogată istorie într-o piață care și-a schimbat configurația de nenumărate ori de-a lungul vremii, Farmexim a rămas o constantă nu numai în domeniul farmaceutic, ci în întreg peisajul economic românesc, ca un grup de companii cu notorietate:

FARMEXIM - import și distribuție produse farmaceutice, cu acoperire națională prin centrul logistic central de la București și cele 11 puncte de lucru din principalele orașe ale țării, atent alese, astfel încât serviciile să poată fi disponibile, în condiții optime de timp, pentru clienți de pe întreg teritoriul României: Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Bacău, Ploiești și Craiova;

HELP NET FARMA - lanț propriu cu peste 240 de farmacii la nivel național.

Din iulie 2018, grupul Farmexim este parte a grupului PHOENIX, lider european în servicii integrate de sănătate. Desfășurându-și activitatea în 27 de țări, grupul PHOENIX are o acoperire geografică unică la nivel european și joacă un rol important în sectorul medical, prin cei aproape 37.000 de angajați ai săi. În domeniul distribuției de produse farmaceutice, grupul PHOENIX este prezent în 27 de țări, prin intermediul a 163 de centre de distribuție, și furnizează medicamente și produse specifice farmaciilor și instituțiilor medicale. Cu cele peste 10.500 de farmacii independente membre, PHOENIX Pharmacy Partnership constituie umbrela pentru rețeaua europeană sub care se desfășoară 13 programe de cooperare și parteneriat adresat farmaciilor în 16 țări, iar Pharma Services oferă servicii de-a lungul întregului lanț de aprovizionare din industria farmaceutică. De asemenea, grupul PHOENIX operează peste 2.500 de farmacii proprii în 14 țări europene, cu 37.000 de angajați.